ELTE Jogászbajnokság – BEAC Foci
Bezár

ELTE Jogászbajnokság

Az ELTE Jogászbajnokság az egyetemi sportélet úttörőjeként az egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő kispályás labdarúgóbajnokság, amely hetente több száz jogászhallgatónak, illetve végzett jogásznak nyújt sportlehetőséget. Legyen szó negyven fokról, szakadó esőről, vagy metsző hidegről… egy biztos: HA PÉNTEK, AKKOR JOGÁSZFOCI!

Helyszínek

Időpont

Az őszi bajnokságok szeptembertől decemberig, a tavaszi bajnokságok februártól júniusig az alábbi idősávokban folynak péntekenként 16 órától 22 óráig. Az első forduló időpontja: 2017. szeptember 22.

A bajnokság rendszere

A bajnokság lebonyolítása

A bajnokságok több osztályban zajlanak A bajnokság lebonyolításáról illetve a feljutó és kieső csapatok számáról, a szervezők minden bajnokság előtt értesítik a csapatokat.

A bajnokság helyezéseinek eldöntése

A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot. Azonos pontszám esetén az eredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

  1. egymás elleni játszott mérkőzés eredménye
  2. az lejátszott mérkőzések gólkülönbsége
  3. mérkőzéseken rúgott több gól
  4. sorsolás

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

Játékszabályok

A mérkőzések 2 x 20 percig tartanak, futóórával, szünet nélkül. Mérkőzésenként 1-1 egyperces időkérés engedélyezett csapatonként. A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzések futsal szabályok szerint kerülnek megrendezésre, de 5-ös méretű labdával, becsúszó szerelés tiltása mellett. Minden csapat köteles egységes, azonos színű szerelésről valamint labdáról gondoskodni. A játékszabályokról részletes tájékoztató található a bajnokság honlapján. A játékszabályzatban nem tárgyalt kérdések esetén a futsal szabálykönyve az irányadó, valamint a szervező bizottság és a játékvezető hivatott dönteni és szabályt értelmezni a vitás kérdésekben.

Játékszabályok letöltése

Nevezés

Játékjogosultság

Az ELTE-BEAC Futsal Bajnokságok az ELTE ÁJK egyetemi bajnoksága. A csapatokban az ELTE-ÁJK jelenlegi hallgatói korlátozás nélkül szerepelhetnek.

Alumni játékosok

A volt jogászhallgatók szereplése Alumni Szervezetbe történő regisztrációhoz kötött. A kedvezményt az ELTE, az https://www.elte.hu/alumni oldalon történő regisztrációt követően tudjátok, igénybe venni.

Külsős játékosok

Minden egyéb személy külsősnek minősül, akikből csapatonként három szerepelhet, illetve nevezhető. Az A-Ligás játékosok egy B-Ligás csapatban is szerepelhetnek, azonban ott külsősnek minősülnek, valamint egy játékos két B-Ligás csapatban is szerepelhet, azonban az egyikben külsősnek minősül.

Futballjogász

Belsősnek minősül az a játékos is, aki a Bajnokságban legalább öt éve szerepel. Ennek alkalmazásában a nevezési lapok irányadók, a bizonyítási teher pedig a játékost szerepeltetni kívánó csapatot illetve a játékost terhelik. Amennyiben a nevezési lapok alapján nem egyértelmű a játékos helyzete, úgy a szervező dönt a játékos külsős illetve belsős státuszáról.

A hallgatói jogviszonyt a bajnokság első fordulójáig, érvényes diákigazolvánnyal vagy jogviszony igazolással kell igazolni.

Nevezési díj

A nevezési díj csapatonként 32.000 Ft + 1000 Ft/külsős. A csapatok a bajnokságra történő nevezése a nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével válik véglegessé. A nevezési díjat minden csapat az első forduló előtt köteles rendezni.

Díjazás

A bajnokságok végén az első három helyen végzett csapatok, illetve az A-B Ligák gólkirálya, az A Liga legjobb játékosa, valamint az A Liga legjobb kapusa díjazásban részesülnek. A díjakat az ELTE-BEAC Futsal Bajnokságok közös díjátadóján tudják átvenni a csapatok.

Egyéb rendelkezések

A csapatok játékosai és szurkolói kötelesek a Fair Play szellemében viselkedni a mérkőzések előtt/alatt/után is.

A játékosok által a sporttelepen okozott illetve elszenvedett károkért (öltöző berendezése, ellopott tárgyak, autók megrongálása… stb.) a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni, ezért kérjük mindenki fokozottan vigyázzon a sporttelep berendezéseire, a parkoló autókra, és saját értéktárgyaira is.

A bajnokságokra történő nevezéssel, a játékosok elfogadják a bajnokság versenykiírását és játékszabályait.

A mérkőzéseken saját felelősségre vesznek részt, aktuális egészségi állapotuk tudatában.

A bajnokságról szöveges beszámolók, fotók illetve videofelvételek készülhetnek, amiket a szervezők a weboldalon és a facebook oldalon tesznek közzé.

Mérkőzés megóvására nincs lehetőség, halasztani egy szezonban kétszer lehet, alkalmanként 5000 ft-ért.