ELTE-BEAC Bölcsész Bajnokság – BEAC Foci
Bezár

ELTE-BEAC Bölcsész Bajnokság

Szervezz csapatot és indulj el az ELTE több évtizedes történelemmel bíró bajnokságában, az ELTE BTK Futsal Bajnokságban! Szombati meccsek, családias hangulat, emellett minden egyes labdáért öldöklő harc és a végén az örök dicsőség vár – ezt ígérjük!

Nevezés

Helyszínek

Időpont

A bajnokság egész éves lebonyolítású. Az őszi fordulók szeptember közepétől / végétől december végéig tartanak, a tavaszi szezon pedig március végétől / április elejétől júniusig tartanak.

A bajnokság rendszere

A bajnokság lebonyolítása

A bajnokság 3 ligára van osztva: az egyes ligákból az első két helyezett automatikusan feljut, az utolsó kettő pedig automatikusan kiesik . A 11 meccses alapszakaszt 10 mérkőzéses rájátszás követi, mely végén kialakul a végleges sorrend. A rájátszásra az adott ház (felső/alsó) alapszakaszbeli helyezései alapján viszik a csapatok a pontokat (6,5,4,3,2,1 pont).

A bajnokság helyezéseinek eldöntése

A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot. Azonos pontszám esetén az eredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

  1. a lejátszott mérkőzések gólkülönbsége
  2. egymás elleni játszott mérkőzés eredménye
  3. mérkőzéseken rúgott több gól
  4. sorsolás

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

Játékszabályok

Egy játékos egy bajnokságban csapatban játszhat, de két különböző bajnokságban induló csapat között maximum két fő átjárás lehet. A mérkőzések 2 x 20 percig tartanak, futóórával, szünet nélkül. Mérkőzésenként 1-1 egyperces időkérés engedélyezett csapatonként. A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzések futsal szabályok szerint kerülnek megrendezésre, de 5-ös méretű labdával, becsúszó szerelés tiltása mellett. Minden csapat köteles egységes, azonos színű szerelésről valamint labdáról gondoskodni. A játékszabályokról részletes tájékoztató található a bajnokság honlapján. A játékszabályzatban nem tárgyalt kérdések esetén a futsal szabálykönyve az irányadó, valamint a szervező bizottság és a játékvezető hivatott dönteni és szabályt értelmezni a vitás kérdésekben.

Játékszabályok letöltése

Nevezés

Játékjogosultság

Az ELTE-BEAC Futsal Bajnokságok az ELTE BTK egyetemi bajnoksága. Bajnokságunkra elsősorban az ELTE aktív hallgatói, alumni hallgatói és dolgozói nevezését várjuk. A volt ELTE-s hallgatók szereplése Alumni Szervezetbe történő regisztrációhoz kötött. A kedvezményt az ELTE, az https://www.elte.hu/alumni oldalon történő regisztrációt követően tudjátok, igénybe venni. A hallgatói jogviszonyt a bajnokság első fordulójáig, érvényes diákigazolvánnyal vagy jogviszony igazolással kell igazolni.

A nevezési díj 25.000 Ft, mely az őszi és a tavaszi szezonra is befizetendő. A csapatok a bajnokságra történő nevezése a nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével válik véglegessé. A nevezési díjat minden csapat az első forduló előtt köteles rendezni készpénzben a helyszíni szervezőknél, vagy átutalással a szervezők által megadott számlaszámra.

Díjazás

A bajnokságok befejeztével minden dobogós csapat tagjait éremmel, továbbá az első helyezettek csapatokat kupával díjazzuk. Az első három helyezett mellett az A-B-C ligák gólkirályait különdíjjal jutalmazzuk. A díjakat az ELTE-BEAC Futsal Bajnokságok közös díjátadóján tudják átvenni a csapatok.

Egyéb rendelkezések

A csapatok játékosai és szurkolói kötelesek a Fair Play szellemében viselkedni a mérkőzések előtt/alatt/után is.

A játékosok által a sporttelepen okozott illetve elszenvedett károkért (öltöző berendezése, ellopott tárgyak, autók megrongálása… stb.) a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni, ezért kérjük mindenki fokozottan vigyázzon a sporttelep berendezéseire, a parkoló autókra, és saját értéktárgyaira is.

A bajnokságokra történő nevezéssel, a játékosok elfogadják a bajnokság versenykiírását és játékszabályait.

A mérkőzéseken saját felelősségre vesznek részt, aktuális egészségi állapotuk tudatában.

A bajnokságról szöveges beszámolók, fotók illetve videofelvételek készülhetnek, amiket a szervezők a weboldalon és a facebook oldalon tesznek közzé.

Mérkőzés halasztására és megóvására nincs lehetőség.