Rólunk – BEAC Foci
Bezár

Múltunk

A BEAC számára a labdarúgás mindig központi szerepet töltött be, hiszen klubunk a Magyar Labdarúgó Szövetség alapító tagjai között szerepel. Az egyetemi sportegyesület életébe a futsal 2008-ban tört be, és azóta a sportág népszerűsége folyamatosan növekszik a hallgatók körében. Férfi és női szakosztályunk 2008 óta folyamatosan részt vesz az MLSZ által indított hivatalos bajnokságokban. 2011-ben beindítottuk utánpótlásképzésünket is.

Jelenünk

Férfi és női felnőtt csapatunk az NB2 bajnokság meghatározó tagjai, e két csapat mellett pedig négy csapattal nevezünk a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságba, ahol nemcsak a játékból hanem a bajnokság szervezéséből is kivesszük részünket. Ha hobbi szinten, de hivatalos keretek között szeretnéd kipróbálni magad keresd fel karod csapatvezetőjét. A BEFB mellett hallgatóként bekerülhetsz az egyetem válogatottjába is, akik évről-évre megmérettetik magukat a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságán, aminek főszervezője Árendás Tamás, szakosztályunk vezetője. Természetesen hallgatóként is elsajátíthatod a futsal alapjait általános testnevelés kurzusainkon, ahol a hét négy napján focizhatsz egy jót, és ezért még 1 kreditet is kapsz.

 

2x bajnok U17-es csapatunk

 

A hallgatói sport mellett az utánpótlásképzés is kulcsszerepet tölt be egyesületünkben. Szeretettel várjuk az U7-U9-U11-U13-U15 korosztályok mellett az NB1-ben induló U17-es és U20 csapatunkba is a futsalozni vágyó gyerekeket. Célunk olyan összetartó közösségű csapatok kialakítása, amelyekben a játékosok fizikai felkészülésen túl fontos szerepet kap a megfelelő életritmus, az egészséges életmódra, a tudatos életvezetésre való nevelés is. A csapatok felkészítéséért, ELTE-s kötődésű, futsal edzői képesítéssel rendelkező szakembereink felelnek.

Eredményeink:

Fiú Futsal II.o.U17. 1.hely (2016;2017)
Fiú Futsal I. o. U18. 3. hely (2019)
Női Futsal NBII. 3.hely (2010;2016)
Női Magyar Kupa. 3.hely (2010)
Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság férfi 1. hely (2019), női 1. hely (2018), női 2. hely (2019), női 3. hely (2015)
Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság 1. hely (2019) és 3.hely (2016;2017)

Ismerkedj meg a világ egyik legdinamikusabban fejlődő teremsportjával, és futsalozz a 10 éves ELTE-BEAC csapatában,óvodás kórtól egészen a felnőtt korosztályig.

Rendezvényeink/programjaink

Egyesületünk a sportághoz kötődő rendezvények szervezése terén Magyarországon az élvonalban helyezkedik el. Rendezvényeink esetében is szeretnénk megszólítani a futsal társadalom összes szereplőjét, a nemzetközi élcsapatoktól kezdve az egyetemi baráti társaságok csapatáig.

  • A 2019-ben tizedik alkalommal megrendezett Kárpát- medencei Egyetemek Kupája a Kárpát-medence legnagyobb egyetemi sportrendezvénye, ahol idén 5 ország 50 csapatának 1000 hallgatója lépett pályára. Multisport rendezvényünkön a futsal mellett kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, e-sport és cheerleading sportágakban mérhetik össze tudásukat a hallgatók és szövődhetnek országhatárokon átívelő barátságok a hagyományosan március első hétvégéjén lévő rendezvényen. Ne csak olvassunk róla, hanem lássuk is milyen a KEK.
  • A 2018. augusztusában jubileumi, ötödik születésnapját ünneplő rendezvényünk az ELTE-BEAC Futsal Kupa. A női, férfi felnőtt és utánpótlás csapatok nemzetközi felkészülési tornájára idén több mint 30 csapat nevezett négy korosztályban, megfelelő felkészülést szolgáltatva a szezonkezdetre.
  • Egyesületünk szervezi az ország egyik legnagyobb egyetemi bajnokságát, ahol az ELTE 8 karjáról érkező több mint 200 csapat, az év négy évszakában hétről-hétre csap össze a BEAC műfüves pályáin.
  • Bajnokságaink és nemzetközi kupáink mellett időszakos rendezvényekkel is várjuk az focizni vágyókat. Szervezünk: alumni kupát végzett hallgatóink számára,mikulás kupát, éjszakai focit és a tanévet pedig hagyományosan mini EB/VB-vel zárjuk.
  • Ha pedig a focizás mellett a játékvezetés is érdekel, neked ajánljuk legújabb képzésünket, ahol egy 3 kredites kurzus elvégzése után hivatalos játékvezetővé válhatsz!

Bízunk benne hogy felkeltettük érdeklődésed, és te is velünk fogsz futsalozni az ELTE-n!

Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság 1. helyezett csapatunk