Téli Bajnokság – BEAC Foci
Bezár

Téli Bajnokság

Ha kikapcsolódásra vágysz a vizsgaidőszakban, vagy csak szeretnéd formában tartani magad a tavaszi szezonra nevezz Téli Bajnokságunkra, a hét hat napján. A januártól – márciusig tartó pontvadászatokra várunk minden bajnokságunkban szereplő csapatot sok szeretettel!

Nevezés

Helyszínek

Időpont

Egyesületünk, az idén 125 éves Budapesti Egyetemi Atlétikai Club a kezdetek óta tagja az 1901-ben megalapított Magyar Labdarúgó Szövetségnek. A labdarúgás, a kispályás labdarúgás (minifoci) és a futsal népszerűsítése hosszú idő óta egyik fő célunk, ezért is szervezünk bajnokságokat az amatőr csapatok és az egyetemisták számára az év minden évszakában!

A téli szezonban sátras, állandó hőmérsékletű műfüves pályákkal várunk titeket a Bogdánfy úton és a Mérnök utcában.

Bajnokságok indulnak

Bogdánfy út

HÉTFŐ: 2 bajnokság (17.30-tól-22.00-ig, 24 csapat)
KEDD: 2 bajnokság (17.30-tól-22.00-ig, 24 csapat)
SZERDA: 2 bajnokság (17.30-tól-22.00-ig, 24 csapat)
CSÜTÖRTÖK: 2 bajnokság (17.30-tól-22.00-ig, 24 csapat)
SZOMBAT: 1 bajnokság (09.00-tól-13.30-ig, 12 csapat)

Helyszín: ELTE sátras, műfüves pályái, 1117 Bp. Bogdánfy Ödön út 10/A

 

Mérnök utca

KEDD: 1 bajnokság (17.30-tól-22.00-ig, 12 csapat)
SZERDA: 1 bajnokság (17.30-tól-22.00-ig, 12 csapat) A szerdai mérnök utcai bajnokságunk 5+1-es játékrendszerben kerül megrendezésre!
PÉNTEK: 1 bajnokság (17.30-tól-22.00-ig, 12 csapat)

Helyszín: ELTE sátras, műfüves pályája, 1119 Bp. Mérnök utca 35.

A bajnokság rendszere

A bajnokságok a január 8-i héten kezdődnek, körmérkőzéses rendszerben 8-12 csapat részvételével. Minimum 10-11 mérkőzés garantált egy csapatnak, így adott esetben a körmérkőzések után rájátszás következik.

12 csapatos bajnokságok esetében nincs rájátszás.

Az alapszakasz helyezéseinek eldöntése

A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot.

Azonos pontszám esetén az eredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

1)egymás ellen játszott mérkőzés pontkülönbsége
2)az alapszakaszban elért több győzelem
3)az alapszakasz mérkőzéseinek gólkülönbsége
4)az alapszakasz mérkőzésein rúgott több gól
5)sorsolás

Megjegyzés: holtverseny esetében a rendszer nem tudja kezelni az egymás elleni eredményt, azonban a rájátszás sorsolása már az egymás elleni eredmények figyelembe vételével készül.

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

A rájátszás lebonyolítása

Az utolsó játéknap után, a 8 csapatos bajnokságokat 4-4 csapatos, a 10 csapatos bajnokságokat pedig 4-3-3 csapatos csoportokra bontjuk, ahol alsó-, közép-, és felső házba mérhetik össze tudásukat.

  • A csapatok azon eredményeket, amelyeket a saját csoportjukba kerülők ellen az alapszakaszban szereztek, tovább viszik a rájátszásba. Az alapszakaszból a rájátszásba továbbvitt eredmények, a rájátszás eredménylistájába tartoznak az alapszakasz zárásával.
  • Az alsó-, a közép- és felső ház kialakulása után a csoportok között nincs átjárás
  • Azonos pontszám esetén a végeredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

1)egymás elleni játszott mérkőzések pontkülönbsége
2)a rájátszásban elért több győzelem
3)a rájátszás mérkőzéseinek gólkülönbsége
4)a rájátszás mérkőzésein rúgott több gól
5)sorsolás

Azokat az eredményeket, amelyeket a csapatok az alapszakaszban szereztek, de nem vittek tovább a rájátszás adott csoportjába, nem vesszük figyelembe a végső sorrend meghatározásakor.

Megjegyzés: holtverseny esetében a rendszer nem tudja kezelni az egymás elleni eredményt, azonban a a végeredmény meghatározása már az egymás elleni eredmények figyelembe vételével készül.

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

Bajnoki rendszer 

A téli bajnokságban nincs osztályrendszer, a szervezők törekednek arra a bajnokságok beosztásánál, hogy mindenki megtalálja a saját játékerejének megfelelő bajnokságot.

Játékszabályok

Általános játékszabályok

Egy játékos egy bajnokságban csak egy csapatban játszhat, egy játéknap azonban több bajnokságban is részt vehet egy játékos. A mérkőzések 2 x 20 percig tartanak, futóórával, szünet nélkül. Mérkőzésenként 1-1 egyperces időkérés engedélyezett csapatonként. A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzések futsal szabályok szerint kerülnek megrendezésre, de 5-ös méretű labdával, becsúszó szerelés tiltása mellett. Minden csapat köteles egységes, azonos színű szerelésről valamint labdáról gondoskodni. A játékszabályokról részletes tájékoztató található a bajnokság honlapján.

Mérkőzések lemondása és halasztása

Egy csapat számára maximum két lemondás lehetséges egy bajnokságban, amit kizárólag telefonon: hívás (ha a szervező nem elérhető:SMS) útján tudtok lemondani a mérkőzés előtt minimum 10 órával, Sajben Marcellnál +36306578665 és Simon Krisztiánnál +36306567246. Ha a mérkőzés lemondásáról nem értesítették a szervezőket -aki az ellenfélnek nem tudott szólni a találkozó előtt- akkor 5000 ft kötbér kifizetés terheli a vétkes csapatot. Ha egy csapat kettőnél több találkozót mondd le egy szezonban, a harmadik lemondott találkozó után, minden további találkozó esetében 5000 ft kötbér terheli a vétkes csapatot. Ezzel szeretnénk meggátolni azt, hogy olyan lemondások történjenek bajnokságunkban, amik az utolsó percekre maradnak, ezáltal az ellenfeletek felé nem tartjátok be a Fair Play ezen sajátos módját. Az utolsó perces lemondásokból származó 5000 ft-s befizetett kötbér visszatérítésre kerül a vétlen csapat számára nevezési díj kedvezményként a következő szezonban.

A mérkőzések halasztására nincs lehetőség.

Vitás kérdések, mérkőzések megóvása

A játékszabályzatban nem tárgyalt kérdések esetén az MLSZ futsal versenykiírása és szabálykönyve az irányadó, valamint a szervező bizottság és a játékvezető hivatott dönteni és szabályt értelmezni a vitás kérdésekben.

A mérkőzések megóvására nincs lehetőség.

Játékszabályok letöltése

Nevezés

Játékjogosultság

Az ELTE Lágymányosi Bajnokság az ELTE egyetemi bajnoksága. Bajnokságunkra elsősorban az ELTE aktív hallgatói, alumni hallgatói és dolgozói nevezését várjuk. A volt ELTE-s hallgatók szereplése Alumni Szervezetbe történő regisztrációhoz kötött. A kedvezményt az ELTE, az https://www.elte.hu/alumni oldalon történő regisztrációt követően tudjátok, igénybe venni. Ezen kívül fogadjuk társegyetemeink aktív hallgatóinak jelentkezését is.

Bajnokságunk csapatait kategóriákba soroltuk:

  • hallgatói csapat: aktív egyetemi hallgató / ELTE-s alumni / ELTE-s dolgozó
  • vegyes csapat: aktív egyetemi hallgató / ELTE-s alumni / ELTE-s dolgozó +1 – 3 külsős játékos
  • külsős csapat: a csapat összetétele bármilyen lehet

A hallgatói jogviszonyt a bajnokság első fordulójáig, érvényes diákigazolvánnyal vagy jogviszony igazolással kell igazolni.

Online nevezés

A nevezéseteket online nevezési rendszerünkben tudjátok leadni, aminek köszönhetően egyszerűen és gyorsan tudtok jelentkezni a beacfoci.hu összes bajnokságába. Az alábbi cikkben összefoglaljuk azt, hogy tudsz felkészülni a szezonra, és leadni minél hamarabb a jelentkezésed.

Teljes értékű nevezésnek az egész keret számára megfelelően kitöltött, és az online nevezési felületen leadott nevezés tekinthető. Ennek hiányában a szervezők a jelentkezést nem kötelesek elfogadni.

FociOne

Az ELTE-BEAC szervezői csapata – az MLSZ-szel kötött együttműködés keretein belül – az MLSZ FociOne nevű, kifejezetten amatőr kispályás labdarúgók részére létrehozott futball-szervező platformján menedzseli a bajnokságait. A FociOne azonban nem csak nekünk szervezőknek, de nektek csapatkapitányoknak, játékosoknak is nagy hasznotokra lehet. A segítségével ti is könnyen és gyorsan tudjátok megszervezni a heti focikat, illetve követhetitek a csapataitok bajnoki és kupa szerepléseit, valamint az egyéni statisztikáitokat is.

Bajnokságainkba az MLSZ kötött megállapodás értelmében nevezési kritérium minden játékos FociOneba történő egyszeri regisztrációja, amihez segítséget is kaptok majd egy regisztrációs link formájában. Ha már korábban regisztráltatok és csatlakoztatok a csapatotokhoz, akkor ezt a regisztrációt nem szükséges elvégeznetek a régi tagokkal, csak az újakkal.

Nevezési díj

hallgatói csapat: 69000 Ft
(aktív egyetemi hallgató / ELTE-s alumni / ELTE-s dolgozó)

vegyes csapat: 89000 Ft
(aktív egyetemi hallgató / ELTE-s alumni / ELTE-s dolgozó +1-3 külsős játékos)

külsős csapat: 114000 Ft
(bármilyen összetételű csapat)

 

Díjazás

A bajnokságok befejeztével minden dobogós csapat tagjait egyedi BEAC-os éremmel, továbbá az első helyezettek csapatokat kupával díjazzuk. A díjakat a beacfoci.hu közös díjátadóján tudják átvenni a csapatok.

Egyéb rendelkezések

⚽️A csapatok játékosai és szurkolói kötelesek a Fair Play szellemében viselkedni a mérkőzések előtt/alatt/után is.

⚽️A játékosok által a sporttelepen okozott illetve elszenvedett károkért (öltöző berendezése, ellopott tárgyak, autók megrongálása… stb.) a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni, ezért kérjük mindenki fokozottan vigyázzon a sporttelep berendezéseire, a parkoló autókra, és saját értéktárgyaira is. Az esetleges károkozás esetén a vétkes csapatnak meg kell térítenie az okozott kárt.

⚽️A bajnokságokra történő nevezéssel, a játékosok elfogadják a bajnokság versenykiírását és játékszabályait és a sporttelepek házirendjeit (Bogdánfy út, Mérnök utcai sporttelep – kispálya, Pluhár István Labdarúgópálya), amit maradéktalanul kötelesek betartani!

⚽️A bajnokságok alatt, azt a csapatot aki 3 mérkőzésen nem áll ki, kizárjuk automatikusan az adott bajnokságból

⚽️A mérkőzéseken a játékosok saját felelősségükre vesznek részt, aktuális egészségi állapotuk tudatában.

⚽️Mérkőzés halasztására és megóvására nincs lehetőség.

⚽️A bajnokságról szöveges beszámolók, fotók illetve videofelvételek készülhetnek, amiket a szervezők a weboldalon és a facebook oldalon tesznek közzé.