Pluhár Liga – BEAC Foci
Bezár

Pluhár Liga

Két éves tervezési és szervezési munkálatok eredményeképp 2020 nyarán elindult a BEAC új bajnoksága, a Pluhár Liga, a Mérnök utcai sporttelep új műfüves pályáin a belváros közvetlen közelében.

Helyszínek

Időpont

Kispályás bajnokságaink keddtől – csütörtökig, kiemelt idősávban 19.00 után zajlanak majd, tekintettel az egyetemről és a munkából érkező játékosokra.

Kedd: mérkőzés időpontok: 20.30, 21.15 – 16 csapat

Szerda: mérkőzés időpontok: 19.00, 19.45, 20.30, 21.15 – 24 csapat

Csütörtök: mérkőzés időpontok: 20.30, 21.15 – 16 csapat

A bajnokság rendszere

A bajnokságok szeptember 21-i héten kezdődnek, körmérkőzéses rendszerben 8-12 csapat részvételével. Minimum 10-11 mérkőzés garantált egy csapatnak, tehát a körmérkőzések után rájátszás következik minden csapat számára.

Az alapszakasz helyezéseinek eldöntése

A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot. Azonos pontszám esetén az eredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

1)egymás elleni játszott bajnoki mérkőzés pontkülönbsége
2)a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége
3)a bajnokságban elért több győzelem
4)a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól
5)sorsolás

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

A rájátszás lebonyolítása

Az utolsó játéknap után, a bajnokságokat 4-4 csapatos csoportokra bontjuk a csapatokat, felső-és alsóházra.

 1. Az alapszakaszban megszerzett pontokat a csapatok továbbviszik a rájátszásba
 2. Az alsó és felsőház kialakulása után a csoportok között nincs átjárás
 3. Az alapszakasz helyezéseinek eldöntése a fentebb olvasható módon történik
  (Megjegyzés: holtverseny esetében a rendszer nem tudja kezelni az egymás elleni eredményt, azonban a rájátszás sorsolása már az egymás elleni eredmények figyelembe vételével készül.
 4. Ha pontegyenlőség lép fel a rájátszás után két csapat között, akkor az alábbi rendszer szerint kerülnek megállapításra a helyezések:
  a) Egymás elleni eredmények
  b) A bajnokság összes lejátszott mérkőzésén (alapszakasz + rájátszás) elért jobb gólkülönbség
  (ha az egymás elleni mérkőzések arány 1-1 akkor is ez a következő döntő tényező, az ott elért gólarány nem számít döntőnek)
  c) A bajnokság összes lejátszott mérkőzésén (alapszakasz + rájátszás) mérkőzéseken szerzett több győzelem
  d) A bajnokság összes lejátszott mérkőzésén (alapszakasz + rájátszás) mérkőzéseken szerzett több gól
  e) Sorsolás

Bajnoki rendszer kialakítása

A 2020-as őszi bajnokság egy rangsoroló bajnokság lesz, ahová a csapatok vegyes erősségi szint szerint lesznek kisorsolva. Az őszi szezont követően a csapatokat három osztályba soroljuk a tavaszi bajnokságra, ahol a játékélmény maximalizálása céljából hasonló erejű csapatokkal mérhetik össze tudásukat.

1. osztály: kedd
2. osztály: szerda
3. osztály: kedd,szerda,csütörtök

1.osztály

Az őszi bajnokságban első helyezett csapatok automatikusan jogot nyernek az első osztályban való indulásra. A 6 db első helyezett csapat mellett a második helyezett csapatok közül a második helyezettek abszolút sorrendbe állítását követően a 2 db legjobb helyen végző csapat kerül még az első osztály mezőnyébe.

2.osztály

A másodosztály mezőnyébe a sorrendbe állított második helyezettek közül a 3-6 helyen végző csapatok kerülnek a ligába, kiegészülve a harmadik helyezettek abszolút sorrendjében 1-4 helyen végző csapatokkal.

3.osztály

A fentebb nem említett helyezést elérő-továbbá az újonc csapatok a harmadosztály bármely játéknapjára tudnak majd nevezni.

Játékszabályok

Egy játékos egy bajnokságban csak egy csapatban játszhat, egy játéknap azonban több bajnokságban is részt vehet egy játékos. A mérkőzések 2 x 20 percig tartanak, futóórával, szünet nélkül. Mérkőzésenként 1-1 egyperces időkérés engedélyezett csapatonként. A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzések futsal szabályok szerint kerülnek megrendezésre, de 5-ös méretű labdával, becsúszó szerelés tiltása mellett. Minden csapat köteles egységes, azonos színű szerelésről valamint labdáról gondoskodni. A játékszabályokról részletes tájékoztató található a bajnokság honlapján. A játékszabályzatban nem tárgyalt kérdések esetén a futsal szabálykönyve az irányadó, valamint a szervező bizottság és a játékvezető hivatott dönteni és szabályt értelmezni a vitás kérdésekben.

Mérkőzések lemondása

Egy csapat számára maximum két lemondás lehetséges egy bajnokságban, amit kizárólag telefonon: hívás (ha a szervező nem elérhető:SMS) útján tudtok lemondani a mérkőzés előtt minimum 10 órával, Sajben Marcellnál +36306578665 és Simon Krisztiánnál +36306567246. Ha a mérkőzés lemondásáról nem értesítették a szervezőket -aki az ellenfélnek nem tudott szólni a találkozó előtt- akkor 5000 ft kötbér kifizetés terheli a vétkes csapatot. Ha egy csapat kettőnél több találkozót mondd le egy szezonban, a harmadik lemondott találkozó után, minden további találkozó esetében 5000 ft kötbér terheli a vétkes csapatot. Ezzel szeretnénk meggátolni azt, hogy olyan lemondások történjenek bajnokságunkban, amik az utolsó percekre maradnak, ezáltal az ellenfeletek felé nem tartjátok be a Fair Play ezen sajátos módját. Az utolsó perces lemondásokból származó 5000 ft-s befizetett kötbér visszatérítésre kerül a vétlen csapat számára nevezési díj kedvezményként.

Játékszabályok letöltése

Nevezés

Játékjogosultság

Az tavasszal induló bajnokságainkra várunk minden érdeklődő csapatot, kiemelten az újbudai csapatokat (céges, baráti, iskolai) és a budapesti egyetemi és az alumni csapatokat.

Bajnokságunk csapatait kategóriákba soroltuk, az ezen kategóriákba beillő csapatok kedvezményes nevezési díjban részesülnek.

hallgatói csapat: aktív egyetemi hallgató / ELTE-s alumni / ELTE-s dolgozó
vegyes csapat: aktív egyetemi hallgató / ELTE-s alumni / ELTE-s dolgozó +1 – 3 külsős játékos
külsős csapat: a csapat összetétele bármilyen lehet

A hallgatói jogviszonyt a bajnokság első fordulójáig, érvényes diákigazolvánnyal vagy jogviszony igazolással kell igazolni.

Online nevezés

2017 év végén vezettük be az új online nevezési rendszerünket, aminek köszönhetően egyszerűen és gyorsan tudtok jelentkezni a beacfoci.hu összes bajnokságába. Az alábbi cikkben összefoglaljuk azt, hogy tudsz felkészülni a szezonra, és leadni minél hamarabb a jelentkezésed.

Díjazás

Minden dobogós csapatot egyedi BEAC-os éremmel és kupával díjazunk. Különdíjban részesülnek a bajnokságok gólkirályai. A díjakat az BEAC Bajnokságok közös díjátadóján tudják átvenni a csapatok.

Egyéb rendelkezések

⚽️A csapatok játékosai és szurkolói kötelesek a Fair Play szellemében viselkedni a mérkőzések előtt/alatt/után is.

⚽️A játékosok által a sporttelepen okozott illetve elszenvedett károkért (öltöző berendezése, ellopott tárgyak, autók megrongálása… stb.) a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni, ezért kérjük mindenki fokozottan vigyázzon a sporttelep berendezéseire, a parkoló autókra, és saját értéktárgyaira is. Az esetleges károkozás esetén a vétkes csapatnak meg kell térítenie az okozott kárt.

⚽️A bajnokságokra történő nevezéssel, a játékosok elfogadják a bajnokság versenykiírását és játékszabályait és a sporttelepek házirendjeit, amit maradéktalanul kötelesek betartani!

⚽️A bajnokságok alatt, azt a csapatot aki 3 mérkőzésen nem áll ki, kizárjuk automatikusan az adott bajnokságból

⚽️A mérkőzéseken a játékosok saját felelősségükre vesznek részt, aktuális egészségi állapotuk tudatában.

⚽️Mérkőzés halasztására és megóvására nincs lehetőség.

⚽️A bajnokságról szöveges beszámolók, fotók illetve videofelvételek készülhetnek, amiket a szervezők a weboldalon és a facebook oldalon tesznek közzé.