BEAC Ludovika Liga – BEAC Foci
Bezár

BEAC Ludovika Liga

Négy bajnoksággal,két osztályban, két játéknapon indul a beacfoci.hu pesti bajnoksága, a BEAC Liga. A város közepén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új Nagyvárad téri sportpályáin, ahol a bajnokságunk nemcsak jó minőségű pályákon és kiszolgálóhelyiségekben, hanem kiváló környezetben a felújított Orczy Parkban várja az őszi folytatást

Nevezés

Helyszínek

Időpont

A tavaszi bajnokságok szeptember 16-i héten indulnak, és december elejéig tartanak, nevezési határidő szeptember 9.(hétfő) 23:59. A helyek feltöltése a másodosztályokban nevezési sorrendben történik.

Kedd (B2, másodosztály):17:30-22:00 egy induló bajnokság, maximum 12 csapat
Kedd (B1, első osztály):18.00-22:00 egy induló bajnokság, maximum 10 csapat
Az első osztályra jogosult csapatok a tavaszi eredmények alapján:
1) Kiábrándítók, 2) Fröccs FC, 3) MeninBlack 4) Lúzer FC, 5) Csakösszehoztuk
Továbbá a keddi másodosztály 1. helyezettje: Iron FC és a két csütörtöki másodosztály 1. helyezettje a Mérték FC és a Sajtburger SV.

Ha a jogosult csapatok közül nem vállalja valamelyik csapat nem vállalja az első osztályt, akkor a szervező csapat az előző szezon eredményei alapján kéri fel a másodosztályok dobogós csapatait.

A tavaszi szezonban az első osztályból kiesett csapatok természetesen a másodosztályba tudnak jelentkezni!

Csütörtök(B2,másodosztály):17:30-22:00 két induló bajnokság, maximum 24 csapat

A bajnokság rendszere

Helyszín

Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportpályák – Budapest, 1083. Ludovika tér 2.
(Bejárat a Diószeghy Sámuel utca felől)

A helyszín kiváló megközelíthetősége mellett teljesen felszerelt infrastruktúrával várja az BEAC Liga játékosait.

Sportpályák

A Ludovika műfüves pályákon két teljesen új műfüves pályán zajlik majd bajnokságunk,kiváló minőségű műfűvel, villanyvilágítással.

Öltöző

Öltözési lehetőség a Ludovika Lövészklub öltözőhelyiségeiben lesz, közvetlenül a pályák mellett, ahogy a térképen is láthatjátok. A helyszín öltözői közül két darab áll majd a bajnokság játékosainak rendelkezésére. Az öltözők zárható öltözőszekrényekkel, zuhanykabinnal, WC-vel és mosdóval és kézszárítóval felszereltek.

A bajnokság lebonyolítása

Bajnokságonként 12 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni, tehát 11 mérkőzés garantált! Ha a nevező csapatok száma nem éri el a 12 csapatot a szervezők a lebonyolítási rendszerről a bajnokság előtt értesítik a csapatokat.

Az első osztály utolsó 3 helyezett csapata kiesik a másodosztályba, a másodosztályok bajnoka pedig kvalifikálja magát a keddi első osztályba.

A tavaszi szezonra három osztály kialakítását tervezzük az őszi szezon eredményei alapján az alábbi módon:

Kedd 1. osztály: 10 csapat
Csütörtök 2. osztály: 12 csapat
Kedd 3. osztály: 12 csapat
Csütörtök 3. osztály: 12 csapat

A bajnokság helyezéseinek eldöntése

A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot. Azonos pontszám esetén az eredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

  1. egymás elleni játszott bajnoki mérkőzés pontkülönbsége
  2. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége
  3. a bajnokságban elért több győzelem
  4. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól
  5. sorsolás

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

Játékszabályok

Egy játékos egy bajnokságban csak egy csapatban játszhat. A mérkőzések 2 x 20 percig tartanak, futóórával, szünet nélkül. Mérkőzésenként 1-1 egyperces időkérés engedélyezett csapatonként. A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzések futsal szabályok szerint kerülnek megrendezésre, de 5-ös méretű labdával, becsúszó szerelés tiltása mellett. Minden csapat köteles egységes, azonos színű szerelésről valamint labdáról gondoskodni. A játékszabályokról részletes tájékoztató található a bajnokság honlapján. A játékszabályzatban nem tárgyalt kérdések esetén a futsal szabálykönyve az irányadó, valamint a szervező bizottság és a játékvezető hivatott dönteni és szabályt értelmezni a vitás kérdésekben.

Mérkőzések lemondása

Egy csapat számára maximum két lemondás lehetséges egy bajnokságban, amit kizárólag telefonon: hívás (ha a szervező nem elérhető:SMS) útján tudtok lemondani a mérkőzés előtt minimum 10 órával, Sajben Marcellnál +36306578665 és Simon Krisztiánnál +36306567246. Ha a mérkőzés lemondásáról nem értesítették a szervezőket -aki az ellenfélnek nem tudott szólni a találkozó előtt- akkor 5000 ft kötbér kifizetés terheli a vétkes csapatot. Ha egy csapat kettőnél több találkozót mondd le egy szezonban, a harmadik lemondott találkozó után, minden további találkozó esetében 5000 ft kötbér terheli a vétkes csapatot. Ezzel szeretnénk meggátolni azt, hogy olyan lemondások történjenek bajnokságunkban, amik az utolsó percekre maradnak, ezáltal az ellenfeletek felé nem tartjátok be a Fair Play ezen sajátos módját. Az utolsó perces lemondásokból származó 5000 ft-s befizetett kötbér visszatérítésre kerül a vétlen csapat számára nevezési díj kedvezményként.

Játékszabályok letöltése

Nevezés

Játékjogosultság

Az ősszel induló BEAC Ligára várjuk budapesti, kiemelten a ferencvárosi és újbudai csapatok (céges, baráti, iskolai) mellett az egyetemi bajnokságokból kiöregedett csapatokat is.

Nevezési díj

A nevezési díj 70000 ft. A csapatok a bajnokságra történő nevezése a nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével válik véglegessé. A nevezési díjat minden csapat az első forduló előtt köteles rendezni készpénzben a helyszíni szervezőknél, vagy átutalással a szervezők által megadott számlaszámra.

Díjazás

A bajnokságok befejeztével minden bajnokság dobogós csapat tagjait egyedi BEAC-os éremmel, továbbá az első helyezettek csapatokat kupával díjazzuk. Az első három helyezett mellett a bajnokságok gólkirályait is különdíjjal jutalmazzuk. A díjakat az beacfoci.hu közös díjátadóján tudják átvenni a csapatok.

A 2019/2020 tanévben első alkalommal kerül megrendezésre a BEAC Bajnokok Kupája, ahová a beacfoci rendezvényein első helyezett csapatok kerülnek meghívásra és egy délutáni kupa keretein belül döntik el, ki az őszi szezon abszolút győztese. Így a Lágymányosi Bajnokság mellett a BEAC Liga, a Bölcsész bajnokság, a Jogász bajnokság, a GTI bajnokság és a Közgáz Liga csapatai is részt vehetnek a december 19-i évzáró rendezvényünkön.

Egyéb rendelkezések

⚽️A csapatok játékosai és szurkolói kötelesek a Fair Play szellemében viselkedni a mérkőzések előtt/alatt/után is.

⚽️A játékosok által a sporttelepen okozott illetve elszenvedett károkért (öltöző berendezése, ellopott tárgyak, autók megrongálása… stb.) a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni, ezért kérjük mindenki fokozottan vigyázzon a sporttelep berendezéseire, a parkoló autókra, és saját értéktárgyaira is. Az esetleges károkozás esetén a vétkes csapatnak meg kell térítenie az okozott kárt.

⚽️A bajnokságokra történő nevezéssel, a játékosok elfogadják a bajnokság versenykiírását és játékszabályait és a sporttelepek házirendjeit, amit maradéktalanul kötelesek betartani!

⚽️A bajnokságok alatt, azt a csapatot aki 3 mérkőzésen nem áll ki, kizárjuk automatikusan az adott bajnokságból

⚽️A mérkőzéseken a játékosok saját felelősségükre vesznek részt, aktuális egészségi állapotuk tudatában.

⚽️Mérkőzés halasztására és megóvására nincs lehetőség.

⚽️A bajnokságról szöveges beszámolók, fotók illetve videofelvételek készülhetnek, amiket a szervezők a weboldalon és a facebook oldalon tesznek közzé.