˝Nagyon büszke vagyok a csapatomra˝ – Hiányzói ellenére is bravúros félidőt produkált a BEAC Berettyóújfalun – BEAC Foci
Bezár

˝Nagyon büszke vagyok a csapatomra˝ – Hiányzói ellenére is bravúros félidőt produkált a BEAC Berettyóújfalun

berettyó-beac      

Remekül tartotta magát csapatunk a bajnokaspiráns, Berettyóújfalu otthonában, de végül mindhárom pontot otthon tartották a hajdú-bihariak.

A Magyar Kupa után a bajnokságban is folytatta sűrű menetrendjét az ELTE-BEAC férfi futsalcsapata, amely a 2023-as év első fordulójában a négyszeres bajnok, a tabellán a kört megelőzően negyedik Berettyóújfalu otthonába látogatott. Egyetemistáink a hazai odavágón 6-0-ra kaptak ki a hajdú-bihariaktól, akik ezzel azon három csapat közé tartoznak, amely ellen nem szereztek gólt a mieink az idényben (Aramis, Újpest). Ráadásul vezetőedzőnk, Béni Zoltán ezúttal több kulcsjátékosára, betegség, eltiltás vagy tanulmányi kötelezettségek miatt nem számíthatott, így többek közt Kiss Gábor, Szekér Zoltán és Dauner Kristóf sem utazhatott a kerettel.

Nos, az első félidőben remekül állta a sarat csapatunk, mert bár a hazaiak több helyzetet is kialakítottak, a mienk hősiesen, fegyelmezetten védekeztek. Vagy egy blokkoló láb, vagy az ihletett formában védő Oswald akadályozta meg az ellenfelet a gólszerzésben – az első játékrész így egészen bravúros gólnélküli döntetlennel zárult. A második játékrészben magasabb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, ám ennek csak a 31. percben lett meg az eredménye, Matheus talált a hálóba, majd pár perccel később Rábl és Nagy is betalált egy percen belül. Ám a mieink ezt követően sem voltak hitehagyottak, Spáth oldalberúgását követően Szini szépített, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Béni Zoltán: Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Ha ilyen szervezetten és ekkora szívvel játszunk a továbbiakban, jönni fognak az eredmények. Ismét rengeteg hiányzónk volt, ennek ellenére a srácok remek teljesítményt nyújtottak, szívüket-lelküket kitették a pályára. A félidő első felében le tudtunk támadni, ez talán kicsit meglepte az ellenfelünket. Bátrak voltunk, Oszi nagyszerűen védett és ezzel mérkőzésben tartott minket. Tudtuk, hogy nem nekünk áll majd a zászló, de ha megteszünk mindent, az nagyszerű. Jól védekeztünk, gólt tudtunk szerezni, és a végén még az öt a négy elleni játékot is gyakoroltuk. Újabb lépést tettünk előre a felkészülésünkben. 

NB I, 18. forduló

MVFC Berettyóújfalu-ELTE-BEAC 3-1

Kezdőcsapat: Oswald (k), Gémesi, Szini, Tóth D., Tarjáni.

Cserék: Sajben (k), Juhász (k), Boros, Vadászi, Spáth, Károly, Szenyán, Lugosi.

Gólszerzők: Matheus, Rábl, Nagy, illetve Szini.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!