A bajnokságban és a góllövőlistán is tapadunk az élmezőnyre! – BEAC Foci
Bezár

A bajnokságban és a góllövőlistán is tapadunk az élmezőnyre!

A hétvégi fájó vereség után kiküszöbölte a csorbát az első csapat, és két pontra megközelítette a második helyet. Második csapatunk pedig tapad a listavezető Budatétényre!

BLSZ III. : Büske – ELTE-BEAC

A BEAC első csapata egymás után két mérkőzésen maradt alul, így a játékosok komoly fogadkozásokkal érkeztek a hétközi bajnokira az Elektromos pályára, ahol a BÜSKE csapatával ütköztek meg a 3 pont megszerzéséért. Visszatért eltiltása után Flaskay is a keretbe, ám így is voltak komoly hiányzóink Porogi és Mészáros személyében. Szerencsére az ellenfél legjobb játékosa, a sokszoros gólkirály Nemes Iván is a hiányzók táborát erősítette.

Csapatunk rendkívül nagy elánnal kezdte a mérkőzést, az első perctől intenzív letámadást alkalmazott, amelynek a könnyelmű hazaiak hamar áldozatul is estek. Magyar, Pintér, Erdei és Flaskay sokat futva igyekezett minden labdakihozatalt megzavarni, melynek köszönhetően a 9. percben Flaskay majd a 11. percben Erdei góljával gyorsan ellépett a BEAC két góllal. A továbbiakban kicsit összeszedte magát az ügyvédalakulat, ám a félidő hátralévő részében is a BEAC dominált, újabb helyzeteket kialakítva. A 45. percben Nizák oldalsó szabadrúgását a berobbanó Flaskay csúsztatta a hálóba, ezzel 3 gólosra növelve a szünetre a különbséget.
A második félidő az elsőhöz hasonlóan inkább vendég fölényben zajlott, azonban az 58. percben a játékvezető könnyű síppal befújt egy büntetőt a BÜSKE-nek, melyet értékesített is a hazai gárda. A BEAC azonban nem zavarodott meg. Előbb Németh szemfüles labdaszerzésével és találatával, majd Flaskay elképesztő 50 méteres szólógóljával tovább növelte az előnyt. 10-es játékosunk gólja igazán élményszámba ment, hiszen egyedül vitte át a labdát a teljes BÜSKE védelmen, fizikai erejét, gyorsaságát és technikai tudását is megcsillantva.
Az 1-5 tudatában a BEAC kicsit visszavett, amely majdnem megbosszulta magát. A játékvezető láthatóan megsajnálta a hazai csapatot, így újabb 11-est, valamint egy közeli szabadrúgást ajándékozott nekik. Sajnos a BÜSKE mindkettőt kihasználta, valamint lőtt még egy akciógólt is, így az utolsó pár perc izzadós lett az egyetemisták számára.

Szerencsére a hátralévő rövid időben már nem történt semmi érdemleges, így egy simának induló, végül kicsit szorosabbá váló mérkőzésen a BEAC abszolút megérdemelten gyűjtötte be a 3 pontot, és remélhetőleg ezzel egy újabb győzelmi sorozatot kezdett meg.

 

Korábban: BEAC – Testvériség II. 0-1

BÜSKE -BEAC 4-5
Összeállítás: Sziráki – Németh, Fodor, Szűcs, Kis – Magyar, Nizák, Gál, Pintér – Erdei, Flaskay
Cserék: Szabó, Furuglyás
Gól: Flaskay (3), Erdei, Németh

Flaskay Miklós mesterhármasával idén már 13 gólnál tart

BLSZ IV. : Unione II. – BEAC II.

A III. kerületi TVE pályán 11.15-én került megrendezésre az UNIONE II.- BEAC II. mérkőzés. Még a fagyos műfű sem tántoríthatta el a csapatokat a szenvedélyes játéktól.

Az első félidőben mind a hazai csapat, mind a vendégek néhány alkalommal jutott el az ellenfél kapujáig. A középpályán illetve a védekező harmadokban folyt leginkább a játék. A játékvezető reklamálásért a 39. percben kiosztott egy sárgalapot a hazaiak 18-as játékosának Szabó Viktornak. A második félidőben a levegő tovább hűlt, de a pályán égett a játékosokban a tűz. A második játékrész elején a hazai csapat gyakorolt inkább nyomást a BEAC kapujára. Egészen a 63. percig, amikor is Juhász Péter kapott a szélen egy labdát, amit fejjel megtolt. Az érkező védő oldalról beleszállt a BEAC 9-es játékosába, amiért megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A szabadrúgást nagyjából 35 méterről végezhette el csapatkapitány Kovács Gergely. Nem hogy helyzet, gól is született a lövésből, miután a kapus aláfutott a labdának, ami így behullott a hosszú oldalra. A gól és a kiállítás megtörte a hazaiakat. 5 perccel később a jobb szélen Vajai Mátyás kapott forintos labdát, amit egészen a tizenhatosig cipelt, majd onnan egy éles beadást követően a kapus lábáról a kapuba került a labda. A 83. percben egy kontratámadás eredményeképpen Pintér Dávidra jött ki a figura, aki a 16-oson belülről magabiztosan lőtte ki a hosszú sarkot a szélről bepasszolt labdával. A meccs hajrájára egy momentum maradt már csak. Egy szabadrúgást követően az UNIONE kapusa rosszul fogott talajt, így kiejtette a labdát, amit Juhász rögtön bepofozott a kapuba. Ezzel kialakult a 4:0-ás BEAC siker.

Összeállítás: Kulcsár G.- Pataki Cs., Püsök R., Haluska J. Farkas T., — Horváth Á., Kovács G., Szczerbinski A., Vajai M. — Rumbold Á., Juhász P.
Cserék: Bitai Z., Kovács V., Beke Z., Pintér D.
Gól: Kovács G.,  Vajai M. , Pintér D. , Juhász P.