A bátor játék és egy ‘vércse’ hiányzott a BEAC-ból – a szabolcsiak nyerték a kiesési rangadót – BEAC Foci
Bezár

A bátor játék és egy ‘vércse’ hiányzott a BEAC-ból – a szabolcsiak nyerték a kiesési rangadót

beac-nyírbátor    

Nüanszokon múlt a siker, végül nulla ponttal zárta utolsó hazai meccsét Béni Zoltán csapata.

Hatpontos mérkőzés várt az ELTE-BEAC csapatára a Férfi Futsal NB1 21. fordulójában, hiszen a tabellán utolsó előtti Nyírbátor csapatát fogadta. A szabolcsiak nemrégiben döntetlenre végeztek a Haladással és győzelemmel abszolválták a nyírségi rangadót, ami több, mint megsüvegelendő teljesítmény. Béni Zoltán nem számíthatott kulcsemberei közül Szekér Zoltánra, de összességben ígéretes kerettel készülhetett.

A találkozó első komolyabb helyzetét a vendégek jegyezték, az odavágó győztes találatát szerző Szabó Steven azonban nagy ziccerben csúnyán eltörte a labdát. Fél percre rá Fülöp is kapufát lőtt, majd mindkét fél előtt akadtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de a végső megvalósításba rendre hiba csúszott – Szininek, Vadászinak, Daunernek és Fülöpnek is voltak nemcsak ígéretes, de veszélyes megoldásai, ha pedig nem a ‘Bátor-támadók hibáztak, Oswald segítette ki egy bravúrral a hátsó alakzatot.

A BEAC a játékrész vége felé jóval veszélyesebben játszott, egy valami hiányzott csak a játékából, a gól. Öt perccel a félidei sípszó előtt aztán ez meg is bosszulta magát, Szentes Bíró könnyed mozdulattal helyezett Oswald kapujába és bár ezt követően is többször egyenlíthetett volna a Béni-legénység, továbbra is a legfontosabb mutatóban nem tudott a nulla pontról elmozdulni a BEAC.

A második játékrészt ismét a vendégek kezdték veszélyesebben, aztán a negyedik percben Kiss hálószaggató góljával mégis a BEAC egalizált.

Kiss Gábor bombagóljával egalizált az ELTE-BEAC (Fotó: Simó Szabolcs).

 

A mieink szépen lassan átvették az irányítást, szűk tíz perccel a vége előtt egy rövidzárlatot követően, két védelmi hiba után előbb Szabó volt eredményes, majd Szentes Bíró duplázta meg csapata előnyét és góljai számát. Béni öt a négy elleni játékra váltott, ez pedig még inkább kapujához szegezte a vendégeket, a lemez azonban ugyanaz volt: csak helyzetekig jutott csapat, noha Fülöp 14 másodperccel a vége előtt fineszes megmozdulással szépített, többre azonban már nem maradt idő. A BEAC szombaton az Újpesthez látogat.

NB I, 21. forduló

ELTE-BEAC-Nyírbátor 2-3

Kezdőcsapat: Oswald (k), Gémesi, Szini, Vadászi, Boros.

Cserék: Daradics (k), Tóth, Horváth, Kiss, Fülöp, Spáth, Tarjáni, Dauner, Appl. 

Gólszerzők: Kiss, Fülöp illetve Szentes Bíró (2), Szabó.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!