Alumni Kupa 2021 – BEAC Foci
Bezár

Alumni Kupa 2021

Alumni Kupa 2021

Az ELTE Alumni Szervezet és a BEAC immáron 12. alkalommal hívta Alumni tornára egyetemünk volt hallgatóinak kispályás labdarúgó és röplabda csapatait az ELTE Bogdánfy úti műfüves pályájára és a Tüskecsarnokba. A 2021. december 10-én megrendezett torna célja, hogy a sport által épüljön az ELTE Alumni közösség, és minél több végzett hallgatót vonjunk be újra az egyetemi vérkeringésbe. A nevezési díj összege idén is évente kétszer kiírásra kerülő Alumni Ösztöndíj alapját bővíti.

A 2020-as alumni kupa nyári pótlása után télen ismét megrendezésre került a rendezvénysorozat újabb állomása. Az utóbbi 10 év emblematikus csapatai közül az FC Laby és a Körömpassz sem tudott részt venni a COVID helyzett miatt a rendezvényen, azonban csapatokban így sem volt hiány, hiszen 12 együttes részvételével zajlott le a decemberi kupa. Ez a valaha volt legnépesebb részvételi szám és egyben egy 5 évvel korábbi alumni rendezvény rekordbeállítása volt.

A csapatokat 3 csoportra bontottuk:

A csoport

Az A csoportban a Vegyes meglepetés Kungli Dávid és Nagy Szilárd vezetésével meglepte az A csoportot és a Le Rouge mellett az Eltendables csapatát is maga mögé utasította. A PPK Old Boys csapata számára sajnos nem kedvezett a lebonyolítás és a srácok kiestek a csoportból, pedig tudásuk többre predesztinálta őket. A csoport rangadója a kupa egyik első meccse a Vegyes Meglepetés – Eltendables volt, ki tudta akkor, hogy ez a döntetlen a rájátszásba repíti mindkét csapatot?

Nagy Szilárd (Vegyes Meglepetés) varázslat a szélen

B csoport

A B csoportból már a sorsolás után kiemelkedett a Régi idők focija, amit az ELTE-BEAC Futsal csapatának régi játékosai erősítettek. A papírforma és a korábbi eredmények alapján az Acrabot várhatták a nagy beacfoci rajongók a második helyre, azonban a Vis Maior FC a tavalyi közepes szereplés után idén nagyot robbantott és 6 ponttal kivívta magának a továbbjutást. Az Atombomba a torna üde színfoltja volt idén is, akik lelkes játékuknak köszönhetően elcsíptek egy pontot a B csoportban.

C csoport

A C jelű négyes elég kiegyenlítettre alakult, amit a mérkőzések is alátámasztottak. A Pluhár Liga egyik legjobb csapata az Univerzum azonban kiemelkedett a kvartettből, és magabiztosan 100% teljesítménnyel, gólt sem kapva jutottak a legjobb 4-be. A Paksi Halászlé – Elhagyott Tanegység – Az Alkmaat hármas között körbeverés történt, aminek köszönhetően egyik csapat sem tudta elcsípni a továbbjutást érő legjobb második helyet.

AZ Alkmaat – Elhagyott Tanegység találkozó a C csoportból

Rájátszás

A csoportmérkőzések után, az 5. helyért az Eltendables csapata a rutinos játékosainak köszönhetően 2-0 felülmúlta a Le Rouge Lacoste csapatát. Az erőviszonyok ismeretében kiegyenlítettebb mérkőzés vártunk, azonban Ternyák rutinja nagy segítségére volt a korábbi BTK-soknak.

Az elődöntőkbe a csoportok első helyezettjei mellett a legjobb csoport második csapat jutott be. A Vegyes Meglepetés – Régi idők focija és a Vis Maior FC – Univerzum találkozó közül a második hozott szorosabb párharcot. A csoport másodikként továbbjutó Vis Maior nagyon megnehezítette a kék mezesek dolgát, de végül az esélyesebb csapat jutott be a fináléba. A Vegyes Meglepetés bicskája ellenben csúnyán beletört a Jenei – Vadászi – Árendás tengellyel operáló Régi idők focijába, akik szemet gyönyörködtető játékkal múlták felül a Vugrinecz-csapatot.

A bronzmérkőzés igazi gólcsatát hozott, amiből az A csoport korábbi győztese jött ki jobban és első Alumni Kupájukon rögtön éremmel távozhattak a BEAC műfüves arénájából.

A Régi idők focija a tavalyi évhez hasonlóan idén is döntőt játszhatott, azonban a végeredmény már idén másképp alakult. A rendes játékidőben ismét döntetlen volt az állás, azonban Káplár Tamásék idén már nem hibáztak a büntetőknél és 3-1-re múlták felül az Alumni Kupa újonc Univerzumot.

Végeredmény

1. Régi idők focija

2. Univerzum

3. Vegyes meglepetés

4. Vis Maior FC

5. Eltendables

6. Le rouge Lacoste LSE

7-12. PPK Old Boys, Arcab, Atombomba, Paksi Halászlé, Elhagyott Tanegység, Az Alkmaat

Különdíjasok

Legjobb kapus: Páli István (Régi idők focija)

Legjobb játékos: Vadászi Edwárd (Régi idők focija)

Gólkirály: Gera Ádám (Vegyes meglepetés)

A kupagyőztes Régi idők focija

 

Találkozunk jövőre 🙂 !