Ausztria nyerte a HUAWEI Mini EB-t! – BEAC Foci
Bezár

Ausztria nyerte a HUAWEI Mini EB-t!

Ausztria, Skócia, Szlovákia végeredmény az EB-n!

Hosszú idő után először szerveztünk egynapos kupát, ami hatalmas örömünkre 5 nap alatt betelt, így még nagyobb izgalommal vártuk a hétvégi rendezvényt. A HUAWEI jóvoltából értékes nyereményekkel vártuk a csapatokat, így a játék élménye mellett értékes vezeték nélküli fülhallgatókért és okos órákért küzdhettek a csapatok. Nagy örömünkre szolgált, hogy rendezvényünket megtisztelte Liu Chao “Thomas” a HUAWEI country managere, Mészöly Géza, 18x válogatott labdarúgó és Lázár Viktor a HUAWEI kiskereskedelmi vezető, akik a a díjátadásból is aktívan kivették részüket! A mérkőzések 10.00-20.00 tartottak, amik között a csapatok Teqballozhattak, a chillzoneban pihenhettek a XIXO támogatásában biztosított üdítőitalokkal frissítve és élvezhették a CORNER 35 étterem vendéglátását.

Csoportmérkőzések

Az A csoportot a Törokország – Olaszország találkozó nyitotta, a csapatok nem is sejthették, hogy ez a találkozó a továbbjutásról dönt majd. A csoportot szoros meccseket játszva Svájc nyerte a második helyet pedig Wales csípte meg. A második csoportban a Belgák “esélyeshez méltóan jutottak tovább az első helyen az egyenes ági továbbjutás pedig az utolsó, Orosz-Dán találkozón dőlt el, ahol 3-2 orosz siker született. A C jelű négyest 3 kiütéses győzelemmel a beacfoci egyik újonc csapata Ausztria húzta be, másodikként Hollandia jutott tovább a többi csoportbeli csapat felett aratott könnyed sikerrel. A D és az E csoport lemásolta a pontosztozkodást a C csoportról, ennek eredményeképp Angol-Skót és Szlovák-Lengyel duók jutottak tovább. Az F jelű kvartett az EURO 2020 után a HUAWEI Mini EB-n is halálcsoportnak bizonyult, azonban itt a Magyar válogatott jutott a legjobb 16-ba és mellette a második helyet pedig a Franciák szerezték meg, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

Nyolcaddöntők

Meglepetésre a nyolcaddöntők a vártnál könnyebb mérkőzéseket hoztak az innen továbbjutó csapatok számára, hiszen mindegyik győztes alakulat minimum 2 góllal, de volt olyan csapat is aki 5 góllal ejtette ki ellenfelét. Ennek köszönhetően Hollandia, Oroszország, Portugália, Ausztria, Magyarország, Skócia, Szlovákia és Anglia jutott a negyeddöntőkbe. Meglepetés lehet a csoportmérkőzések után Portugália sikere, akik 3. helyen jutott tovább, azonban egy szoros találkozón a B csoport toronymagas győztesét, a Belgákat ejtette ki a 16 között.

Negyeddöntők

A negyeddöntők is gólparádét tartogattak a nézők számára, hiszen a 4 találkozón összesen közel 20 gól esett, ami kiemelkedő a torna ezen szakaszában. Az EB-n mutatott teljesítmények alapján a legjobb 4 csapat közé megérdemelten jutott be Hollandia, Skócia, Ausztria és Szlovákia. Legnagyobb meglepetés talán az addig menetelő Magyarok kiesése volt, akik nem tudták megszorítani a németalföldi, Godány Balázs által vezetett csapatot.

Elődöntők

Az elődöntők már a várt kiélezett csatákat hozták számunkra. A Szlovákia – Ausztria találkozón meglepetésre a Szlovákok szereztek vezetést, azonban Ausztria a második félidőre átvette a mérkőzés irányítását és végül 2 gólos sikert aratott a piros mezben játszó “szomszédaink” felett. A Skócia-Hollandia találkozó igen parázs mérkőzést hozott, ahol 1-0 Holland vezetés után, a Skótok a hajrában egyenlítettek, és végül egy maratoni büntetőpárbaj után jutottak be a döntőbe.

Alsóház

Ahogy jeleztük is a torna előtt, a HUAWEI Mini EB egyetlen dologban tért el az EURO 2020 lebonyolításától, az pedig az alsóházi mérkőzések. A vigaszágon szerettünk volna lehetőséget biztosítani azon alkalmi illetve hobby csapatok számára, akik kiestek a csoportküzdelmek alatt. Az alsóházi küzdelmek végén végül Németország – Dániát és Csehországot megelőzve – örülhetett a HELL – XIXO nyereménytárgyaknak és persze a + 4 lejátszott találkozónak, ahol végig kiélezett küzdelem zajlott. A dobogós alsóházi helyek sorsa egészen az utolsó találkozóig nyitott volt, így bízunk benne minden csapat élvezte ezt a kis ráadást!

Bronzmérkőzés, Döntő

A Hollandia – Szlovákia találkozón visszaköszönt a nyolcaddöntők szelleme, hiszen a csapatok a védekezés helyett ismét a támadásra helyezték a hangsúlyt, aminek köszönhetően a nézők egy látványos 4-2-es mérkőzést láthattak, Szlovák sikerrel. A döntőben a rutinosabb Ausztia csapott össze a fiatalabb generációt képviselő Skóciával. A találkozót a fekete mezes osztrákok irányították, az erejével teljesen elkészülő Skócia pedig hősiesen védekezett. A találkozó közepére az Öreglaki Norbert vezetett csapat meggyőző előnyre tett szert, amiből a hajrában egy egységet faragott, de ez idén csak az ezüsthöz volt elegendő, és Ausztria (Todor-PET Bau Team Kft.) megérdemelten nyerte meg a HUAWEI Mini EB-t és rakhatta minden csapattag zsebre támogatóink fődíját egy db HUAWEI Watch GT 2 okosórát.

Különdíjasok

Legjobb játékos: Öreglaki Norbert (Ausztria) – Nyereménye:  HUAWEI Freebuds 4i vezetéknélküli fülhallgató
Legjobb kapus: Kinics Bálint (Skócia) – Nyereménye:  HUAWEI Freebuds 4i vezetéknélküli fülhallgató
Gólkirály: Radianov Ferenc (Szlovákia)- Nyereménye: HUAWEI Watch 3 Pro okosóra

A rendezvényen készült fényképek már megtekinthetőek a beacfoci.hu facebook oldalán, és egy aftervideóval is készülünk számotokra amit elkészültekor minden csapatvezetőt természetesen értesítünk!

Köszönjük szépen minden csapat jelenlétét, és bízunk benne nemsokára újra találkozunk!