Az ELTE Retro győzelmével ért véget a VIII. Alumni Kupa! – BEAC Foci
Bezár

Az ELTE Retro győzelmével ért véget a VIII. Alumni Kupa!

2017 sem maradhatott el ELTE Alumni Kupa nélkül. Az ELTE volt hallgatói ismét visszatértek egyetemük sporttelepére: december 15-én idén már 8. alkalommal mérték össze futballtudásukat egy karácsony előtti, baráti hangulatú tornán.

Az ELTE Alumni Alapítvány, az ELTE Alumni Központ, az ELTE Sportiroda és a BEAC által rendezett VIII. Alumni Kupán 10 csapat közel 100 játékosa csapott össze a az első helyért. A szervezők célja nem más, mint hogy összetartsák az ELTE volt hallgatóinak, sportolóinak közösségét.

A szervezők két csoportba osztották be a csapatokat az előző évi végeredmény és az előzetes erőviszonyok ismeretében. Az A csoport esélyese egyértelműen a torna címvédője a Berugosz csapata volt, akik az elvárásoknak meg is feleltek, és könnyed játékkal kapott gól nélkül jutottak be az elődöntőbe. A csoport második és harmadik helyéért hatalmas harc folyt, ami egészen nyílt volt az utolsó találkozóig. A döntetlen dömpingből az ex BTK-s Elhagyott Tanegység és a TTK legjobb kispályás focistáiból álló LSO jött ki a legjobban, és jutott tovább a középdöntőbe.

A Berugosz címvédőhöz méltóan játszott a csoportmérkőzések során

 

A B csoportba kiemeltként a tavalyi bronzérmes Körömpassz került, akik csapata kicsit átalakult, idén kevesebb hölgy taggal vettek részt a tornán, betegségek miatt. A fehér mezesek a vártánál kicsit nehezebben, de sikerrel vették az akadályt és a csoport harmadik helyezettjeként jutottak a legjobb 6-ba. Az első helyért hatalmas versenyfutás volt a volt TFK-s FC Laby és az ELTE PPK alumni futsalosaiból álló ELTE Retro között. Végül a gólarány döntött, ami a Retro számára kedvezett, így páholyból várhatták azt, hogy kit kapnak ellenfélnek az elődöntőben. Külön szeretnénk megköszönni a Futball-lusták (ÁJK 1984-es évfolyam) nevezését, akik az Alumni Kupák történetének „legrutinosabb” csapataként csatlakoztak rendezvénysorozatunkhoz. Reméljük jövőre is találkozunk velük!

Az ELTE Retro 17 gólt rúgott a B csoportban

 

A középdöntőben a csoportok 2.-3. helyezett csapatai csaptak össze egymással az elődöntőbe jutásért. Az LSO és a Körömpassz csatáját a Simon – Csizmadia – Dunai trió által vezetett „vendég” csapat nyerte, 2 gólos különbséggel. A torna legizgalmasabb találkozóján az Elhagyott Tanegység minden energiáját mozgósítva büntetőkkel ütötte ki az addig gólt sem kapó FC Labyt, és jutott az elődöntőbe. Az elődöntőkben az ELTE Retro és a Berugosz is meggyőző teljesítményt nyújtott és megérdemelten jutottak be a torna fináléjába. A ’kis döntőben’ Körömpassz megvédte bronzérmét egy kiváló mérkőzésen, ahol az Elhagyott Tanegység már 2-0-ra is vezetett Godány két góljával, de az erejükkel teljesen elkészülő piros mezesek nem tudták megtartani előnyüket és végül 3-2 vereséget szenvedtek. A döntőben két kiváló csapat találkozott mérkőzésén, a helyzeteit jobban kihasználó ELTE Retro 2-0-ra győzött, és megérdemelten vihette haza az idei ELTE Alumni Kupát.

Páli István (Berugosz, TÁTK-BTK alumni):

Az ELTE Berugosz csapata immáron a hatodik alkalommal vett részt az Alumni Kupán.Eddig kétszer sikerült elhódítani a trófeát, de nyertünk már ezüst és bronzérmet is.
Idén sajnos sérülések tizedelték meg a csapatunkat, de egy cserével is sikerült jó eredményt elérnünk, ami a csapat elszántságának és kitartásának volt köszönhető.
Ez a Kupa kötelező program a csapat naptárában, hiszen ez az esemény számunkra nem kizárólag a sportról szól. Itt újra találkozhatunk régi barátainkkal, csapattársainkkal, szaktársainkkal is. A hangulat mindig rendkívül barátságos, sportszerű meccseken mérjük össze erőnket, és nem számít, hogy győztesen vagy vesztesen hagyjuk el a pályát, a lényeg a barátokkal közösen szerzett élmények emléke!
Köszönjük az Alumni Központ és a BEAC munkatársainak, és minden szervezőnek, hogy évre – évre megszervezik ezt a kiváló tornát!

Pataky Csilla ELTE Alumni menedzser (TTK – IK alumni):

Nagy öröm látni a hangulatos buborékban megrendezett igen lendületes, komoly játszmákat. Köszönet a csapatoknak, hogy ekkora lelkesedéssel jönnek: azoknak is, akik évek óta rendszeresen visszatérve szilárd bázisát adják az egyre hosszabb múlt elé néző ELTE Alumni Kupának, és azoknak az újonnan érkező játékosoknak is különösen, akik bátorkodnak először csatlakozni! Nagy elismerés a BEAC-nak is, köszönjük a profi szervezést, a veretes érmeket, méretes kupákat, sőt meglepetés ‘Alumni Foci’ pólókat! Jövőre is örömmel várjuk az ELTE Diplomásokat valamennyi karról – függetlenül attól, hogy gyakran játszanak, vagy erre a decemberi alkalomra állnak össze ismét egy nosztalgia játékra. Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja – sportolni éppúgy, mint a többi változatos Alumni rendezvényre.

Különdíjasok:
Gólkirály: Dunai András (Körömpassz)
Legjobb játékos: Vadászi Edward (Berugosz)
Legjobb Kapus: Páli István (Berugosz)

A különdíjasok: Vadászi Edwárd (Berugosz) Dunai András (Körömpassz) Páli István (Berugosz)

 

Góllövőlista végeredménye:
Dunai András (Körömpassz) – 9 gól
Vadászi Edward (Berugosz) – 8 gól
Deák Csaba (FC Laby) – 6 gól
Simon Gábor (Körömpassz) – 5 gól
Novák Márton (ELTE Retro) – 5 gól

Végeredmény:
1. ELTE Retro
2. Berugosz
3. Körömpassz
4. Elhagyott Tanegység
5. FC Laby
6. LSO
7. SS. Ratio
8. Balaton Penguins
9. Puzdra Fr.
10. Futball-lusták

A rendezvényről készült BEAC-os fotókat itt tekinthetitek meg.
Az Elteonline galériája pedig itt érhető el.