Az NSZK újra a csúcson…? – BEAC Foci
Bezár

Az NSZK újra a csúcson…?

... ezt azért még túlzás lenne kijelenteni, de Nyitraiék kiválóan haladnak afelé, hogy az Ostenditur Victoriától visszahódítsák az A-Liga trónját.

Az új oldalunk,az eltefoci.hu beindulásával minden bajnokságról készítünk 1-1 cikket az idény során. Első írásunkban kezdjük az A-Ligával, ahol a 7. és a 8. forduló történéseit vesszük górcső alá.

7.forduló

A hetedik fordulót a Schlossmühle-Csabai Csibészek találkozó nyitotta, ahol két középmezőnybe tartozó csapat találkozott egymással. A meccs a ‘mühle gólzsákjának, Lőrinczy Somának a találatával kezdődött, azonban az öröm nem tartott sokáig, hiszen még a félidőben fordítottak a csibészek, és végül meggyőző 5-3-as Csabai sikerrel ért véget a találkozó, amiből a három gólos Lipták oroszlánrészt vállalt.
A másik pályán eközben a Csaba Gyöngyei MTE a meglepetésre parádésan szereplő BSC FC-vel találkozott. A meccs előtt sima BSC sikert saccolt volna mindenki, azonban a fekete mezesek megszorították Jávorékat. A meccsen az esélyesebb csapat szerezte meg a vezetést Csepregi góljával, majd a szünet előtt Cziráky egalizált. A találkozót Elekes döntötte el a második félidő közepén. A mérkőzés végére a ‘vendégek’ 5-4 játékra váltottak, de az egyenlítést így sem tudták megszerezni.

A tavalyi bajnok Ostenditur Victoriának idén a kiesés elkerülésére mintsem a bajnoki cím megszerzésére kell figyelnie. A megfiatalodott csapat eddig még nem tudja a tavalyi teljesítményét hozni, ami látszódott a Drímtím elleni meccsen is. Igaz Perity és Koplányi góljával még a sárgák vezettek 2-0-ra a meccs elején, azonban a félidőre már döntetlennel vonultak a csapatok. A második játékrészre az ‘álomcsapat’ beindult, és a Kiss – Lakatos – Kovács trió közbenjárásával megszerezték a győzelmet.
Igazi szoros, hat pontos meccset játszott egymással a Mikka-Makka és az Ülj le 1-es, amiből az utóbbi csapat jött ki jobban. Az 1-1-es félidő után, sok apró szabálytalansággal tarkított második félidő következett. A meccset az Ülj le 1-es gólzsákja Tóth döntötte el, a ‘vendégek’ számára.

Az utolsó idősáv két mérkőzése is lüktető mérkőzéseket tartogatott számunkra. Az NSZK megküzdött a stabil középcsapatnak számító Mezitnájkkal, azonban a jogászok győzelmét nem veszélyeztette komolyan semmi. A mérkőzésről érdemes kiemelni a két gólt szerző Farkas Mártont, továbbá az est találatát szerző Kulcsárt.
Az estét a bajnokság két patinás csapatának, a Paksi Halászlének és a CSTB-nek az ‘örökrangadója’ zárta. A meccset a CSTB irányította a Paksi nem tudott maradandót alkotni az őszi éjszakán, ami az eredményben is meglátszódott. A piros mezes csirkék Besey és Medgyes vezetésével 5-2-re nyerték a találkozót, amivel felzárkóztak a középmezőny közepéhez.

A hetedik fordulóban duplázó Farkas Márton (NSZK)

8.forduló

Ostenditur Victoria – Mikka Makka találkozó az előző bajnokságban teljesen más felállásban zajlott. Idén a zöldek küzdenek a dobogóért, azonban Vásároséknak a kiesés elkerülése lehet a legfőbb céljuk.  A gólzáporos 3-3-as döntetlennek azonban most senki sem örült, hiszen a Mikka-Makka leszakadt a jelenleg bronzérmes helyen álló Ülj le 1-estől, a ‘Osti pedig nem tudott ellépni az utolsó helyről.
A Csabai Csibészek igazi nagy vadad lőttek, hiszen újoncként nagy skalpnak számít az egyik legrégebbi csapat két vállra fektetése. Dunaiék egy 11 gólt eredményező találkozón Hudák vezérletével verték meg a CSTB-t, akiknek továbbra is figyelni kell hogy elkerüljék az utolsó három helyet.

A Paksi megérezte örökös kapusuk a kéztörést szenvedő Kinde hiányát, hiszen fontos találkozót buktak a Mezitnájkkal szemben. A Mezítnájk szekerét a két-két gólos Szilágyi-Vadócz duó húzta, akik nem számítanak gólzsákoknak, azonban az biztos hogy az egyik legfontosabb meccsen találtak be a srácok.
Tovább robogott kedden a BSC FC, akik a legutóbbi 4 meccsén 9 pontot szerző CSTB-vel mérkőztek meg. A szoros eredmény elmaradt, hiszen 2 gólos sikert arattak a fehér mezesek, akik egyedüli csapatként tudják tartani a lépést a listavezető NSZK-val. A bajnokság “döntő” mérkőzése valószínűleg a 10. fordulóban megrendezendő NSZK-BSC meccs lesz.

Közel járt a bravúrhoz az Ülj Le 1-es csapata, akik szoros mérkőzésen maradtak alul a listavezetővel szemben. A bombaerős csapattal felálló NSZK Zimmermann-Mészáros és Kovács vezérletével kerekedett felül a Tóth testvérek által vezetett csapaton,akik vereségük ellenére is a harmadik helyről várják a bajnoki hajrát.
Az Schlössmühlének nem volt ellenszere a tegnapi nap folyamán, hiszen Sipakiék 5 gólos győzelemmel küldték haza a Drímtím csapatát, amivel a hatodik helyig ugrottak. Sikerük alapkövét Lőrinczy Soma tette le, aki négyet rámolt Angáék hálójába.

A bajnokság jelenlegi állását itt tekinthetitek meg, a góllövőlista alakulását pedig itt követhetitek figyelemmel, figyeljétek cikkeinket, hiszen nemsokára beszámolunk a keddi D-Liga utolsó két fordulójáról is.

Minden bizonnyal Szakolczay-Sándor Kristóf (Mikka-Makka) a bajnokság egyik legkellemetlenebb centere