“Biztos, hogy lesz még első osztályú csapatunk” – Remek videós összeállítással búcsúzunk az NB1-es idénytől – BEAC Foci
Bezár

“Biztos, hogy lesz még első osztályú csapatunk” – Remek videós összeállítással búcsúzunk az NB1-es idénytől

beac    

Ahogyan az egyetemes futballvilág, úgy a többségében egyetemistákból álló futsalcsapatunk is hosszú szezon végére tett pontot. Az ELTE-BEAC története során először szerepelhetett a Férfi Futsal NB1-ben és bár sereghajtóként zárta az idényt, volt, hogy úgy tűnt, rácáfol az előzetes esélyekre.

Az idény nem indult túlságosan jól – noha már a harmadik fordulóban megszerezte első pontját Béni Zoltán együttese. Ezt követően azonban a papíron esélyesebb ellenfelek többször könnyedén léptek át a a fiúkon, míg a kiesés ellen harcoló riválisok sokszor Fortuna segítségével bizonyultak csak jobbnak. Decemberben a Rubeolát idegenben 8-0-ra kiütötte a BEAC, amely így megszerezte a klub történetének első győzelmét a legjobbak között, ezt követően viszont már csak egy pontot tudott a zsákba tenni – az utolsó fordulóban, egy 5-5-ös negyedik kerületi döntetlennel. Béniék azonban folyamatosan hangsúlyozták, hogy az igazi harc a rájátszással kezdődik majd – és nem is tévedtek. A BEAC egy nyíregyházi döntetlennel rajtolt a playoffban, ami megadta a hitet egyetemistáinknak – akik a Nyírbátor, az MFA és a Rubeola elleni hazai győzelmekkel hamar előnyös helyzetben találták magukat a háromhetes válogatott szünet előtt. A szusszanás, az ‘erőltetett menet’ – a Nyíregyháza elleni ‘utolsó másodperces’, majd az azt követő két fiaskó – illetve a játékosok tanulmányi kötelezettségei és sérülései megpecsételték csapatunk sorsát, amely az idény végén így búcsúzni kényszerült az első osztálytól.

Árendás Tamás, szakosztályvezetőTizenöt éves szakosztályunk egyetemistákra épülő csapatai a következő évben szeretnének minden fronton a bajnokságok vezető egyesületei közé tartozni. Célunk, hogy az első osztályú tagság tapasztalataival felvértezve mind az egyetemi, mind a női, mind pedig az utánpótlás képzés területén előre tudjunk lépni. Az előttünk álló év megfelelő időszakot nyújthat számunkra, hogy a megerősítsük eddig elért eredményeinket és kialakítsuk a középtávú stratégiánkat. Csapatainkkal jövőre is ott leszünk a magyarországi futsal élet minden elérhető rendezvényén.

Simon Gábor, igazgató: A klub vezetése nevében mondhatom, hogy büszkék vagyunk a játékosokra és a szakmai stábra is. Egy egyetemi csapattal vágtunk neki az eddigi 15 év legnehezebb, legtöbb kihívással járó szezonjának. Nekünk az NB1 önmagában már egy fantasztikus eredmény és egy nagyszerű utazás volt. Én magam is részt vettem mindebben, amire időm engedte. Átéltem hosszú utazásokat, fontos pontszerzéseket, nagy gólokat – amit most összegyűjtöttünk- örömöket, és fájó vereségeket, bosszantó pillanatokat. Egy világos koncepcióval álltunk neki a szezonnak, ebből nem tudtuk kihozni azt, hogy bent maradjunk, bár a lehetősége a kezünkben volt. Nem kérdés, hogy a rájátszás volt a mi világunk, egy remek sorozattal indultunk, amit nem tudtunk folytatni sajnos. Az első osztályból mindenképp megemlíteném Oswald Danit, aki NB1-es teljesítményt nyújtott szinte minden meccsén, és az alapszakaszra hazaérkező Dunai Andrist. Ők meghatározó játékosok voltak, lehetett rájuk építeni, számítani és profi hozzáállással, edzésmunkával példát mutattak mindenkinek. A BEAC idén 125 éves. Mi hosszú távon gondolkodunk, lesz még első osztályú csapatunk, ebben biztos vagyok. Cél, hogy futsalban ott legyünk a legjobb utánpótlás klubok között, mert ez egy ízig-vérig egyetemekre kitalált sportág, amiben a legkomolyabb házibajnoksága nekünk van az országban. Hajrá ELTE, hajrá BEAC!

Klubunk az alábbi videóval köszöni meg az egész szezonon át kitartó támogatást!