Bravúr a javából,nyolc között a Magyar Kupában! – BEAC Foci
Bezár

Bravúr a javából,nyolc között a Magyar Kupában!

Férfi futsal csapatunk nyolc közé jutott a Magyar Kupában, ahol ha Fortuna is kedvez nekik reális esélyük lehet arra, hogy bejussanak a Final Fourba!

Csapatunk sajnos nem mutatja az igazi arcát a bajnokságban, és szinte biztos, hogy az alsó házban fogjuk folytatni a rájátszást, azonban az MK-ban a Somogyi-fiúk megmutatták, hogy mire is képesek…

A találkozót rosszul indítottuk, az UTE az első három percben több nagy helyzetet is kialakított, amik után csak a szerencsének köszönhettük azt, hogy nem kerültünk korán hátrányba. A félidő második felében azonban magunkra találtunk. Folyamatos játék továbbra sem alakult ki, ám labdaszerzések utáni kontrákból többször is védeni valót biztosítottunk Boros számára, aki jól állta a sarat.  Gól az első félidőben nem született, de a kilátogató 100-150 néző jól érezhette magát hiszen az első félidő fordulatosra sikerült.

A csapat csúszott – mászott a sikerért…

A második játékrészt szerencsére mi kezdtük jobban, és igaz nagyon sok helyzetet puskáztunk el, de Péntek végül vezetést szerzett számunkra a 25. percben. Az előnyünket 10 perccel rá tovább növeltük, egy szép kontra végén Szini pókhálózta ki a rövid fölsőt. Az eredmény tudatában az UTE 5-4 játékra váltott, amit igaz nem csináltak hatékonyan, de egy védekezési hiba után egy kavarodás alakult ki kapunk előtt, amit Lázok használt ki és egy gólra csökkentette a különbséget. A találkozó az utolsó percben dőlt el azonban teljesen, amikor két kontra után Árendás és Soltész is betalált, ezzel továbbjuttatva csapatunkat a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé.

Kezdőcsapat: Sajben (k) – Árendás (csk), Dajka, Szini, Péntek
Cserék: Máthé (k) – Rácz, Szabó, Lugosi, Kovácsfi, Jung, Soltész, Béni, Gáspár

Gólszerzők: Szini, Árendás, Péntek, Soltész

Somogyi Gábor: Nagyon koncentrált a csapat az év utolsó mérkőzésen. Volt törleszteni valónk az UTE ellen, mivel a bajnoki idegenben utolsó percben kapott góllal vesztettünk. Egyenlő erők küzdelmében a második félidőben sikerült a magunk javára eldönteni a meccset.Gratulálok a csapatnak!

Izgatottan várjuk a sorsolást ahol az alábbi csapatok közül kaphatunk ellenfelet:
MVFC Berettyóújfalu, Rubeola FC Csömör, FTC Futsal – Fisher Klíma, Swietelsky Haladás, Dunakeszi Kinizsi Futsal, Covritas Futsal Gödöllő, Debreceni Egyetemi Atlétikai Klub

#csakabeac

Árendás az egész találkozón vezére volt a csapatnak,a végén pedig az ő gólja döntött