Bravúrgyőzelem a BEAC-on! – BEAC Foci
Bezár

Bravúrgyőzelem a BEAC-on!

Múlt hétvégén az Rába ETO látogatott a BEAC sportcsarnokba...

Mindkét korosztályunk hatalmas érdeklődéssel várta az ország legpatinásabb csapata elleni összecsapást, mivel a hazai pálya előnyén kívül nem sok minden szólt mellettünk, szerettünk volna meglepetést szerezni!

U17

A fiatalabb korcsoportban a 2001-es és a 2002-es korosztályunk “vegyes” csapatával próbáltuk felvenni a kesztyűt az ETO-val. A mérkőzés kiegyenlítetten kezdődött, 2-2 hazai és vendég góllal. A félidő közepére azonban elhúzott a zöld mezes csapat Szabó és Szűcs 2-2 góljának köszönhetően. Azonban Béni Zoliék nem adták fel és végül mindössze egy gólos hátránnyal vonulhattak pihenőre mivel a félidő hajrájában Abaházi, Horváth és Deésy is betalált. A második félidő elején azonnal egyenlíteni tudtunk Deésy lévén, és visszajöttek a pontszerzési reményeink. A 30. percre érve egy rövidzárlat következett csapatunk játékában, könnyű gólokat adtunk a jól játszó ETO-nak és a vendégek a mérkőzés végéhez közeledve 4 gólos előnyre tettek szert. A találkozó vége előtt Czika Bojta horrorisztikus sérülése borzolta a kedélyeket, azonban Bobi sérülése szerencsére korántsem olyan komoly, amilyennek elsőre tűnt. A találkozón végül Juanra csapata 2 gólos sikert aratott, ám büszkék vagyunk U17-es játékosainkra, akik megszorongatták a veretlen eddig mindössze 4 gólt kapó Rábát!

ELTE-BEAC

Kezdőcsapat: Monori (k) – Deésy, Dévai, Czika (c), Jablko
Cserék: Árvai, Zsámbéki, Horváth, Abaházi, Jancsó, Baráth, Terjék, Schuszter

Gólszerzők: Deésy (3), Abaházi (3), Czika, Horváth

Boros sokat tett az U20 csapat győzelméért, ismét a csapat vezére volt.

U20

Nagy bizonyítási vággyal várta U20-as csapatunk soros mérkőzését, hiszen az előző találkozónkon sajnos semmi sem jött össze és fájó vereséget szenvedtünk Budaörsön. Az első félidőt parádésan nyitottuk, az ETO csak Fortunának köszönhette azt, hogy nem 3-4 gólos hátránnyal indította a meccset. A két gólos előny azonban összejött hiszen Lugosi és Diós is a kapuba talált az első 10 percben. Molnár Attila legénysége azonban rendezte sorait, és Papp duplájával egyenlített a félidő közepére. Az utolsó három percben még 3 gól született Lugosi és Papp gólváltása után a labdába szerencsétlenül beleérő ETO játékos Varjú Mátyás öngólja zárta a félidőt, 4-3 az ELTE-BEAC-nak. Sajnos az előnyt nem sikerült sokáig őriznünk, hiszen egy veszélytelen szituáció után -az egész meccsen egyébként parádésan védő- Tóth hibázott, amit Varjú ki is használt, és a saját kapu után sajnos a mi hálónkba is betalált. A következő 5 perc kiegyenlített játékot hozott, de a 28. perc kiválóan sikerült számunkra hiszen Dajka az ellenfél hálóőrét kicselezve 5-4-re, majd egy kiváló kontra után Boros 6-4-re módosította az eredményt. A félidő vége a második játékrészben is az ETO csapatáé volt, Szekér öngólja után Tama talált be Oláh felelőtlen kiállítása után, emberelőnyből. Az utolsó percben mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, de a csapat nagyon akart és kicsit a szerencse is mellénk szegődött. A meccset végül Dajka egész pályás gólja döntötte el, amibe igaz belestukkolt még egy vendég védő, de a labda szerencsére a kapuban kötött ki.

Kezdőcsapat: Tóth (k) – Lugosi (c), Diós, Boros, Dajka
Cserék: Kötél (k), Varjú, Szekér, Harsányi, Oláh, Juhász, Simon

Gólszerzők: Dajka (2), Lugosi (2), Boros, Diós

Molnár Attila (ETO Futsal): Sajnos nem sikerült úgy hozzállnunk a mérkőzéshez, ahogy egy bajnoki címre törő csapatnak kellene. Ennek eredményeként végig futottunk az eredmény után, és nem voltunk sem mentálisan sem fizikálisan topon, aminek vereség lett az eredménye. Hiába tudunk sokat erről a játékról, ezen a délutánon ez nem látszott. Ellenfelünk sokkal jobban akarta a győzelmet, ezért sokat is tett, és még a szerencse is melléjük állt, megérdemelten. Nekünk túl kellene lépni ezen a vereségen, és a további meccseken tudásunkhoz mérten játszani, és győzni.

Sajben Marcell (ELTE-BEAC): Hangulatos, jó meccset játszottunk az ETO-val, a srácok megmutatták hogy nagyon tehetségesek és van jövőjük a futsalban. A győzelemmel nagyon boldoggá tettek engem és magukat is, de felesleges túlmisztifikálni ezt a találkozót, hiszen itt is csak három pontot adnak a győzelemért. Még három nehéz találkozó vár ránk az évben, szeretnénk helyt állni rajtuk!

Varjú (fehérben) két év kihagyás után tért vissza a futsalba, csapatunk egyik hasznos tagja lehet az idei szezonban.

 

A következő mérkőzéseken az 1988 Déli – FTC Futsal csapatának vendégei leszünk a Kerék utcai sportcsarnokban. Kivételesen csapataink külön nap játsszák mérkőzéseiket, az U17 december 10. 18.00-tól az U20 pedig december 12. 20.30-tól lép parkettre, köszönjük szépen a Délinek, hogy partnerek voltak a halasztásban!

#csakabeac