Bravúros továbbjutás az Magyar Kupában! – BEAC Foci
Bezár

Bravúros továbbjutás az Magyar Kupában!

Az utóbbi egy hétben két pesti győzelmünk mellett egy fájó vereséget is elszenvedtünk Pécsett.

Magyar Kupa 2. forduló
Airnergy FC – ELTE-BEAC 2-5

Legalább annyira elégedetlenek voltunk a MK sorsolással mint Pintér Attila nagypályán, hiszen sikerült egy ‘mumusba’ belefutnunk rögtön az első játéknapunkon. Somogyi mester dolgát tovább nehezítette két rutinos kapusának hiánya hiszen Kinde kéztörés, Sajben pedig betegség miatt nem állhatott a vezetőedző rendelkezésére.

A találkozót első félidejét az Airnergy kezdte motiváltabban, de bírtuk a nyomást és a 10. perc elején végül Dajka váltotta gólra Péntek mértani pontosságú labdáját. A félidő második felére felgyorsultak a hazaiak és Dévényi egyenlített a 12. percben, aminek nem sokáig örülhettek hiszen a hajrára ismét nálunk volt az előny Szabó góljával. A második félidő azonban egyértelműen a miénk volt, hiszen amikor a kiválóan működő védekezésünket is sikerült feltörnie Furtééknak, akkor Máthé a helyén volt és magabiztosan állt a csapat mögött. Az utolsó 10 percre a gólok számát is növelni tudtuk hiszen Dunai-Mudra és Árendás találatára csak Kocsi tudott válaszolni és 3 gólos sikerrel jutottunk a Magyar Kupa harmadik körébe!

Kezdőcsapat: Máthé (k) – Dajka, Árendás, Dunai, Péntek
Cserék: Tóth (k) – Mudra, Szabó, Lugosi, Szini, Kovácsfi, Gáspár, Béni, Bereczky

Gólszerzők: Dunai, Dajka, Mudra, Árendás, Szabó

Csapatunk továbbjutott a Magyar Kupa harmadik fordulójába!

 

NBII. Nyugati csoport
ELTE-BEAC – Romhány SE 3-0

November 20-án a Romhány ellen találkoztunk a BEAC-on. A találkozót mi kezdtünk jobban irányítottuk a játékot, azonban a hősiesen védekező vendég csapat tartotta a lépést és a jól védő Gál meccsben tartotta a csíkos mezeseket. A tömérdek BEAC helyzet mellett meg kell említeni, hogy a félidő végén kevesen múlt csak, hogy ne szerezzen vezetést a Romhány. A második félidő hasonlóképp alakult az elsőhöz, Gál bravúrok, nagy helyzetek, de továbbra sem tudtuk feltörni a Nagy csapatot. A félidő közepén a romhányi Igar egy hatalmas ziccerét Sajben hárította, majd kevesebb mint egy perccel rá, közvetlen közelről Dunai szerzett vezetést számunkra. A vendégeket kicsit megtörte a gól, és igen parázs 10 perc következett, további két Dunai góllal és egy-egy kiállítással. A vége megérdemelt 3-0 hazai siker, és 3 pont.

A mérkőzés galériáját ITT tekinthetitek meg!

Kezdőcsapat: Sajben (k) – Árendás(c), Kovácsfi, Soltész, Jung
Cserék: Máthé (k) – Dajka, Szabó, Dunai, Lugosi, Dobos, Béni, Gáspár

Gólszerző: Dunai (3)

PTE-PEAC Digistar – ELTE-BEAC 3-1

Hétfőn a Pécs vendégei voltunk a kultikus Lauber Dezső Sportcsarnokban, ami nagyon sok kosárlabda rangadót megélt már az utóbbi 10 éveben. Sajnos a nagy utazás miatt kicsit az öltözőbe maradt a csapat, és egy védelmi hiba után Bartal a harmadik percben meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. Innentől kezdve azonban egyenlő partnerei voltunk a Pécsnek, akik csak Fortunának köszönhetik azt, hogy nem tudtuk megszerezni az egyenlítést az első félidőben. A harmadik percekkel hadilábon álltunk hétfőn, hiszen az első félidő után a második játékrészben is a harmadik percben mattolt minket a Baranya megyei csapat. A mezőnyjáték továbbra is kiegyenlített volt, de a kapu előtt sajnos rendre rossz döntéseket hoztunk, ennek ellenére Dajka “potya gyanús” góljával szépítettünk a 28. percben. A 35 percben nagyon nehéz helyzetbe kerültünk hiszen egy elkerülhető gólt kaptunk, amivel ismét két gólosra duzzadt a PTE előnye. Az utolsó 5 percre 5-4 játékra váltottunk, amiből akár a meccset is megnyerhettük volna annyi helyzetünk adódott, de 5 üres kapus lehetőség kihagyása után csak magunkat okolhatjuk a hétfői pontvesztés miatt.

Kezdőcsapat: Sajben(k) – Árendás (c), Lugosi, Gáspár, Jung
Cserék: Máthé (k) – Rácz, Dajka, Szini, Szabó, Somogyi, Béni, Dunai

Gólszerző: Dajka

December 4-én a REAC csapatát fogadjuk hazai pályán, 20.00-tól a BEAC csarnokban. Várunk minden érdeklődőt, szurkolót sok szeretettel!

#csakabeac