Bronzig repült a BEAC és a Budai FC közös csapata! – BEAC Foci
Bezár

Bronzig repült a BEAC és a Budai FC közös csapata!

Évzárás az U17-18 korosztályban

Egy év után Béni Zoltán utánpótlás csapata ismét éremmel fejezte be a szezont és az “aranygeneráció” két U17-es aranya után a BEAC és a Budai FC közös csapata is bronzéremmel gazdagodott az első osztályban. Az U17 és az U18 vezetőedzőjével Béni Zoltánnal beszélgettünk.

A Déli utánpótlás válogatottakkal teletűzdelt csapatát sajnos esélyünk sem volt befogni azonban az ezüstről csak egy ponttal csúsztunk le. Szépen csillog az U18 bronz érem is?

Azt hiszem bármilyen sportágban elért országos 3. hely nagyon szép eredmény. Így ennek is örülni kell és büszkének lenni rá, azonban van bennem hiányérzet bőven a szezonunkat illetően mindkét korosztályban.

Az U17 és az U18 keret az év végére teljesen összeolvadt és a 2003 korosztály is bemutatkozhatott az idősebbek között

Az U17-U18 korosztályunk már két éve együttműködési megállapodásban van a Budai FC-vel, ahol a srácok nagypályáznak. Hogyan működik a közös munka?

Amikor azt mondtam, hogy van bennem hiányérzet akkor arra gondoltam, hogy a már említett eredményt úgy sikerült elérni hogy nem voltak rendezettek az edzéslehetőségeink. Pont egy éve a futsal mellett a magánéletemre is kiemelt figyelmet kellett fordítani így a tervezés nem sikerült a szezonra tökéletesen, továbbá az együttműködési megállapodásunk miatt a Budai nagypályás NB2-es tagságának megőrzése elsőbbséget élvezett. Ezeket a pontokat figyelembe véve próbáltuk meg a maximumot kihozni a szezonunkból, és azt hiszem nem kell pironkodnunk. Budais kollégáim mindig tartották magukat az adott szavukhoz és lehetőségeikhez mérten mindig segítették a munkánkat ezt utólag is köszönöm! Azonban az újonnan épülő Mérnök utcai pálya nagypályával kapcsolatos együttműködés, valamint a kétéves tapasztalat reméljük a jövőben még szorosabbá teszi a kapcsolatunkat.

Nagypályán is kiváló szezon volt a 2018/2019-es, hiszen a Budai FC megtartotta NB2-es kiemelt tagságát

U17-ben az 5 helyen végeztünk, és a szezon végén már főként a 2003-as játékosok alkották a csapatot. Milyen az “új” korosztály?

Ígéretes. Az utánpótlásban ez arra elég, hogy további munkával, energiabefektetéssel akár szép eredményeket is elérjünk.

Miért nehéz vagy miért könnyű a serdülő korba érő fiúkkal dolgozni?

Minden korosztálynál van kihívás. Én úgy érzem hozzám ez a korosztály áll közel, bár nem dolgoztam hosszabb távon még fiatalabb korosztályokkal. Az a tapasztalatom, hogy a kamaszokkal vagy fiatal felnőttekkel jól tudok együttműködni (bár ezt a srácok tudnák megerősíteni vagy cáfolni?). De minden egyén külön eset, néha van kihívás, de ettől is szép ez a szakma.

Deésy Márk 14 találkozón 34 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját, úgy hogy 10 mérkőzésen pályára sem lépett. Mondhatjuk őt a szezon legjobbjának, te kiket tudnál kiemelni?

Nem szeretek külön kiemelni egyéneket, de tény Márk kivételes képességgel van megáldva. A gólszerzés tudományát nem lehet tanítani. Azonban ebben a csapatban tényleg rengeteg kivételes képességű játékos van. Ki ebben, ki abban nagyon erős. Remélem évek múltán minél több ismerős névre akadunk, figyelve a futsal vagy a labdarúgás eseményeit!

Deésy Márk a házi gólkirály és a büszke edző Béni Zoltán az évzáró ünnepségen

Véleményed szerint miben segíti a srácok nagypályás karrierjének épülését az, hogy futsaloznak is közben párhuzamosan?

Azon túl, hogy plusz terhelést ad, a döntéshozatalt tudja felgyorsítani, a mai sportágak így labdarúgás is már arra halad hogy minél kisebb helyen minél pontosabban és gyorsabban hajts végre sportág specifikus mozdulatokat. Itt szeretném megjegyezni, hogy eléggé szkeptikus vagyok a sportág magyarországi jövőjét illetően. Ameddig nagypályán megyei 1. osztályban egy labdarúgó, egy átlag ember nettó keresetének akár többszörösét tudja megkeresni, addig nagyon nehéz dolgunk van, hogy mivel érveljünk miért is válasszák a srácok esetleg a futsalt felnőtt korban. Addig maradnak az olyanok akik szerelmesek ebbe a sportágba és nem fizetés kiegészítésként tekintenek rá. Persze ha így nézzük, ez nem feltétlenül baj…

Jövőre minden bizonnyal átveszed az U20-as csapat irányítását is, ahol az idei U18-as korosztály vitézkedhet majd. Mit vársz a srácoktól?

Jelen pillanatban tervezzük a szezont és bízunk benne, hogy továbbra is meg fog férni a nagypálya mellett a futsal is az életükben. Az U18 mellett az egyetemre érkező első éves hallgatók is csatlakoznak majd a korosztályhoz, így szeptemberre látjuk majd csak a teljes keretet, de bízom benne hogy a következő szezonban is meghatározó szereplői leszünk a bajnokságnak.

Köszönjük szépen Zoli, és sok sikert a következő szezonra a csapatnak! Az évzáró ünnepségről készült képeket ITT tekinthetitek meg.

Az U17 egy győztes meccs után