Centikre a bravúrtól, hat méterre a pontszerzéstől – Megizzadt a háromszoros bajnok az ELTE-BEAC ellen – BEAC Foci
Bezár

Centikre a bravúrtól, hat méterre a pontszerzéstől – Megizzadt a háromszoros bajnok az ELTE-BEAC ellen

aramis-elte-beac 2-2    

Remekül játszott az ELTE-BEAC Budaörsön, de pont nélkül távoztak Béni Zoltán fiai az Aramis otthonából.

Nem várt könnyű mérkőzés az ELTE-BEAC csapatára, hiszen a harmadik helyen álló Aramishoz látogatott a Férfi Futsal NB1 12. fordulójában. A két csapat az első körben találkozott egymással legutóbb, akkor a háromszoros bajnok simán, 6-0-ra diadalmaskodott egyetemistáink ellen. A budaörsiek vezetőedzője, Moga Flavius Lóránt szokásos kezdőembereit a kispadra nevezte, míg Enyedy Botond és Gáspár Benedek is első NB1-es meccsére készült. Béni Zoltán eltiltás miatt nem számíthatott csapata kulcsemberére, Gémesi Áronra, de Oswald Dániel, Sajben Marcell és Juhász Jenő személyében három kapust is nevezett a találkozóra.

A játékrész első felében remekül tartotta magát a BEAC, aztán a kilencedik percben egy szöglet után, Bognár Bence remek testcsellel verte meg Daunert, hogy aztán a bal alsóba bombázzon (1-0). Bognár az alapszakasz nyitófordulójában szintén az első gólt jegyezte egyetemistáink ellen. Néhány momentummal később Szini előtt adódott egyenlítési lehetőség, csapatkapitányunk próbálkozását azonban bravúrral védte Molnár.

Pár perccel később aztán a góllövőlista éllovasa, Büki Baltazár próbálkozott messziről és bár Oswald kitornázta a sarokból a labdát, a kipattanónál Vattamány Dávid eszmélt a leggyorsabban és közvetlen közelről nem is hibázott (2-0).

Dauner Kristóf duplázott az Aramis otthonában (Fotó: Simó Szabolcs).

Az első félidő hajrájában aztán az összegyűlt faultok miatt büntetőt rúghatott az Aramis, de Bognár lövése a keresztlécen csattant – ám a félidő ennél is jobban ért véget, mert néhány momentummal később, Tóth passza után Dauner szépített (2-1), így 2-1-es állás mellett mehettek szünetre a csapatok.

A fordulást követően Bognár már az első másodpercekben jelezte, csapata hamar el szeretné dönteni a három pont sorsát, ezúttal azonban nem a keresztlécet, hanem a jobb kapufát trafálta telibe, hogy aztán pontosan ugyanezt megtegye pár másodperccel később is.

A mérkőzés 24. percében ráadásul jött az igazán hidegzuhany a hazaiaknak, ugyanis egalizáltak Béni fiai – egy védelmi hibát követően Dauner duplázott és emelt zseniális mozdulattal Molnár felett a kapuba (2-2). A folytatásban egy fokozattal magasabbra kapcsolt a budaörsi egylet, amely dominált ugyan, de az ELTE előtt is adódtak lehetőségek – Vass Szilárd például a kapufát lőtt.

Majd egy ártatlannak tűnő szituáció után a támadóharmadban tudott labdát csenni az Aramis, Lévai Dániel tolt meg egy lecsorgó labdát a büntetőterületen belül, Oswald pedig csak szabálytalanul tudta őt megállítani a játékvezető szerint – így büntetőt ítélt. Bognár hat méterről pedig ezúttal már nem hibázott.

Három perccel a vége előtt öt a négy elleni játékra váltott Béni, amely után inkább a hazaiak próbálkozhattak üres kapura – tették mindezt sikertelenül.

NB I, 12. forduló

Aramis-ELTE-BEAC 3-2

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Szini László (C), Kiss Gábor, Tarjáni Péter, Szekér Zoltán.

Cserék: Sajben Marcell (k), Juhász Jenő (k), Fülöp Viktor, Tóth Dávid, Kubitsch Kevin, Dauner Kristóf, Panyi Kristóf, Vass Szilárd, Horváth Domonkos.

Gólszerzők: Bognár (2), Vattamány, illetve Dauner (2).

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!