Csütörtök C-Liga: hármas holtverseny az élen – BEAC Foci
Bezár

Csütörtök C-Liga: hármas holtverseny az élen

Fej-fej mellett a CsakaBőr az SMK és a Lövés PSE a csütörtöki harmadosztályban!

Knabstruppi – Cégjelző.hu 1:4

Az első győzelmére hajtott ma a mindkét együttes, a Knapstruppi szoros mérkőzéseken mindháromszor alulmaradt ellenfeleikkel szemben, míg a Cégjelző.hu is mindössze egy döntetlent írhatott fel a neve mellé.

Szurkoláshoz kissé hideg, futballhoz viszont éppen ideális idő volt a pályán, a mérkőzés tempója is ehhez mérten remekül kezdődött. Szerencsére az első gólra nem is kellett sokat várni: egy igazi bombagóllal korán vezetéshez jutott a Cégjelző. A gyors találatot követően továbbra sem maradtak adósok a helyzetek kialakításával a csapatok, ám a kapusok mindkét oldalon kiválóan őrizték a hálójukat, így újabb gólt csak hosszas percek leforgása alatt láthattunk ismét. Az a bizonyos újabb gól is csak a félidő lefújta előtti utolsó percben született, ismételten a Cégjelző jóvoltából. Megnyugtató előnyből várhatták a második játékrészt a vendégek!

A következő húsz percben sem lehetett az iram miatt elmarasztalni a játékosokat, azonban a helyzetkihasználásra egyik fél sem lehetett büszke. Számtalan helyzet maradt kihasználatlanul, a húszból csak tizenhét perc után jegyezhettük fel a következő találatot. Onnantól kezdve viszont mindjárt hármat is: a Cégjelző nyomban kétszer, a Knabstruppi pedig egyszer villant, így 4:1-es (pontosabban 1:4-es) összessítéssel a vendégek tehették zsebre a három pontot. A Knabstruppinak még várnia kell legalább egy hetet arra, hogy megtörhessen a jég.

Kígyótér – CsabaBőr 3-8

Nem igazán találtak egymáson fogást a felek, küzdős mérkőzésen eleinte kevésbé forogtak veszélyben a kapuk. Bő negyed óra kellett az első gól begyötrésére, a CsakaBőr csapata tudta elsőként eljuttatni a labdát a gólvonalon túlra. 1:0. Az első gól varázsütésre megváltoztatta a játék képét, mintha teljesen más meccsre kapcsoltunk volna, és egyik pillanatról a másikra megfordította a találkozót a Kígyótér. Kifejezetten jót tett a meccsnek az első gól, teljesen más fokozatra kapcsolt a hazai együttes.

A második félidőre megtalálta a sebváltót a Csakabőr is, két percen belül ismét a maguk javára fordították a párharcot, majd nem sokkal később már növelték is az előnyüket. Sorjázni kezdtek a gólok!

Ekkor megtorpanni látszott a zöldmezes Kígyótér, a gyorsan bekapott találatok után többszöri próbálkozásaik ellenére is csak rosszabbodni látszott a helyzet: a kétgólos hátrányuk ötre duzzadt. A végére már pont írtuk volna, hogy egy góllal kozmetikázni tudott az eredményen a pályaválasztó csapat, a narancsmezes vendégek ellenben tettek annak érdekében, hogy a nagyarányú gólkülönbségük megmaradjon, így egy újabb gólt berámolva visszaállították az ötgólos különbséget, illetve beállították a 8:3-as végeredményt. Simább lett, mint amire számítottunk.

Gépállat – Csakegysör 2-4

A zöld-fehérben pompázó Gépállat három fordulót követően mindössze egy pontot tudott bezsebelni, így az eddig háromból kettőt megnyerő feketemezes Csakegysör ellen már győzelemre éhesen indultak harcba.

Jó iramban indult a találkozó, mindkét együttes támadószelleműem futballozott, ennek megfelelően kivételesen sok lövési kísérletre lehettünk figyelmesek. Számszakilag, a helyzeteket illetően talán a vendégek tűntek aktívabbaknak, ámde eredményesebbeknek mégis a hazaiak bizonyultak: kétszer is sikerült a Gépállatnak mattolnia a Csakegysör portását. Gyorsan, és sikeresen váltottak védekezésből támadásba.

Alaposan ráijesztettek a rekreáció szakosokra a pályaválasztók, nehéz helyzetből kellett visszakapaszkodniuk a játékba a feketemezeseknek. A nehéz helyzettel viszont sikerült megbirkózniuk.

Még a szünet előtt összejött a szépítés, a második játékrészben pedig sokkal inkább sikerült ráerőltetni az akaratukat ellenfelükre, melynek fényében az eredmény nem is maradhatott el: a következő húsz perc további három találattal szolgált, így kétgólos hátrány ide- vagy oda, végül a Csakegysörhöz került mindhárom pont. A Gépállat továbbra is nyeretlen.

Etil-Alakulat – Ülker 7:2

Nehéz feladat várt az Etil-Alakulatra, nem csak azért, mert jó erőkből álló együttesként tartják számon az Ülkert, hanem azért is, mert kapus hiányában egy mezőnyjátékos töltötte be a cerberus szerepét. A ketrecben frissen debütáló Varga Viktor remekül állta a sarat, az első játékrészben a Galata-mezes vendégek képtelenek voltak bevenni az ő kapuját.

Persze a bravúros kapusteljesítményen túl az Etil-Alakulat védőmunkája sem volt utolsó, az igazán figyelemre méltó viszont a támadójátékuk volt: egy teljes félidő alatt négy ízben szükségeltett az Ülker portásának a hálóból kiszednie a játékszert.Természetesen nem hagyták annyiban a dolgot a “törökök”, nagy lendülettel próbáltak kozmetikázni az eredményen, ezen feladat azonban csütörtökön sokkalta nehezebbnek bizonyult, mint bármikor máskor.

Hiába járatták jól a labdát, hiába vezettek szép támadásokat, gólt ellenben csak hat perccel a vége előtt, illetőleg az utolsó másodpercekben tudtak begyötörni. Szemben a hazaiakkal, akik háromszor is eredményesek tudtak lenni – igaz, ebből kétszer üres kapura vihették a labdát, lévén a meccs végéhez közeledve az Ülker már a vészkapusos játékkal is megpróbálkozott. Mindhiába, remek napot fogott ki az Etil-Alakulat, ellenállhatatlan performansszal rukkoltak elő erre a játéknapra.

Kungli (feketében, Etil-Alakulat) csütörtökön tarthatatlan volt, és négy góllal terhelte meg az Ülker hálóját

 

Lövés PSE – Szentek 3-1

Az eddig veretlen, neonzöld dresszben játszó Lövés PSE a szervezett Szentek ellen játszott igazi rangadót. Nem is bírtak egymással egykönnyen a felek, mindkét oldalon sokáig elreteszelték a kaput. Egyszer azonban itt is-ott is megtalálták a hézagot a pajzson, ezzel 1:1-es állással vonulhattak röpke pihenőre a csapatok.

Taktikailag fegyelmezet gárda benyomását keltette mind a két együttes, de talán pont ennek köszönhetően mind a Lövés PSE, úgy a Szentek is túlságosan óvatoskodó játékot folytattak. Végül is így nehéz gólt kapni – na de gólt lőni annál nehezebb!

Minél jobban közeledtünk a mérkőzés végéhez, úgy egyre inkább felgyorsult a játék, jópár sistergős lökettel többször is megtornázntatták a portásokat a játékosok. Egy perccel a lefújás előtt már kezdtük elkönyvelni a patthelyzetet végeredményként, a Lövés PSE azonban a drámát éppen ezekre a pillanatokra hagyta hátra. Egy teljes minútum leforgása alatt kétszer is ott pihent az ellenfél hálójában a labda! Nem túl szokványos végjátékban dőlt el a pontok sorsa – senki se gondolta volna ezt néhány perccel ezelőtt!

Sagrada Familia – SMK 2:7

A játéknap utolsó mérkőzésére zimankós időjárás fogadta a pályára kifutó csapatokat. A mérkőzés elején a meccs képére ez rá is nyomta a bélyegét, pontos passzok híján folyamatos játék nem alakulhatott ki. A kezdeti tapogatózás után ahogyan a tabellán elfoglalt helyezés alapján várható volt, az SMK ragadta magához a kezdeményezést. Ezt Laucsek használta ki két szépen elhelyezett lövéssel, majd a félidő vége előtt tovább növelte az előnyét az SMK csapata egy szemre is tetszetős akció által.

A második félidő továbbra is szubtrópusi időjárásban folytatódott – a kilátogató népes szurkolótábor legnagyobb bánatára. A hátrány tudatában a Sagrada Familia minden mindegy-alapon támadott, és az így kialakult nyílt sisakos küzdelemnek gólzáporos játékrész lett az eredménye. 6 gólon osztoztak a csapatok, bár minden gólt a győztes csapat játékosai jegyeztek, hiszen két esetben saját kapusukat fricskázták meg. A 7:2-es végeredmény hűen tükrözte a pályán látottakat, összességében megérdemelten, elvitathatatlanul nyertek a vendégek.

A héten a CsakaBőr – Lövés PSE találkozó nagy súllyal bírhat a bajnoki cím szempontjából, a szebb időket megélt Gépállat és az Ülker pedig egy alsóházi rangadón küzdhet meg a három pontért.

A rutinos Lövés PSE (zöldben) régi formáját idézi, és ismét harcba száll a feljutásért a B-ligába!

A csütörtöki C-Liga állását itt tudjátok tanulmányozni.

A góllövő listán a negyedik fordulóban nyújtott teljesítményének köszönhetően, Tóth (SMK) és Kungli (Etil-Alakulat) áll az élen 5-5 góllal. A teljes góllövőlista itt megtekinthető.

Szerző: Nyúl Krisztián