Debreceni siker az egyetemi rangadón, megvan az első NB I-es BEAC-gól – BEAC Foci
Bezár

Debreceni siker az egyetemi rangadón, megvan az első NB I-es BEAC-gól

Hatgólos vereség Debrecenben. Biztatóbb játék.

A futsal NB I második fordulójában, az egyetemi csapatok összecsapásán a BEAC 7-1-es vereséget szenvedett a DEAC otthonában. Változás az első fordulóban mutatott játékhoz képest, hogy Béni Zoltán csapata bátrabb támadójátékot mutatott, kapufákat lőtt, mi több, Gémesi Áron révén megvan az első NB1-es gól is.

Ha a BEAC-Aramis-mérkőzés után azt írtuk, tisztes helytállás, akkor ez a mostani, DEAC elleni találkozó esetében is megállja a helyét, sőt. Annak ellenére, hogy a BEAC 7-1-es vereséget szenvedett Debrecenben, Béni Zoltán csapata játékban előrébb lépett. Az apró, de mindenképp pozitív irányba mutató jelek rögtön az első félidőben megmutatkoztak – még akkor is igaz ez, ha a DEAC már az ötvenkettedik másodpercben egy igencsak elkerülhető góllal vezetést szerzett.

Fotó: DEAC Facebook – Égerházi Péter

A BEAC agresszíven és zártan védekezett, kevés helyet és teret adott a DEAC-nak, a megszerzett labdákból pedig bátran és gyorsan ért fel ellenfele kapuja elé. Oldalberúgásokból, szögletekből többször veszélyeztetett, ráadásul két-három ziccert is kialakított. A különbség a két csapat között a tempó és a gyorsaság mellett a helyzetkihasználás területén mutatkozott meg leginkább. Ugyanakkor az, hogy a BEAC az előző idény bronzérmese ellen több veszélyes lehetőséget is kialakított, mindenképp biztató.

Fotó: DEAC Facebook – Égerházi Péter

A második játékrészben tovább nőtt a DEAC labdabirtoklásban (is) megmutatkozó fölénye, ezzel párhuzamosan pedig – az első félidőhöz képest – kevesebb támadást tudott vezetni a BEAC. Ám ennek ellenére megvan a csapat első NB1-es gólja. Gémesi Áron a 30. percben egy szögletet követő kapáslövéssel alakította 6-1-re az állást. A 7-1-es végeredményt végül egy büntetőt követően Thiago állította be.

Fotó: DEAC Facebook – Égerházi Péter

Az egész mérkőzésen nagy fölényben futsalozó DEAC tehát otthon tartotta a három pontot. Örömteli azonban a fenn említett pozitívumokon túl, hogy a BEAC-ban Szamosi Péter és Szenyàn Roland mellett a második félidőben a kapuban jól teljesítő Juhàsz Jenő is bemutatkozott az NB I-ben.

NB I, 2. forduló
DEAC–ELTE-BEAC 7-1 (4-0)

DESOK. Vezette: Szilágyi.

BEAC: Hoffer Csaba, Juhász Jenő, Oswald Dániel, Gémesi Áron, Fülöp Viktor, Panyi Kristóf, Tóth Dávid, Szamosi Péter, Szenyàn Roland, Spáth Henrik, Boros Roland, Szokoli Milán, Horváth Domonkos, Tarjáni Péter.

Gólok: Nagy B. 2, Thiago 2, Deiby, Rácz, Szabó Á., illetve Gémesi

Hajrá, BEAC!

 

A mérkőzés összefoglalója: