Elképesztő fordítás, kaotikus csörte és tíz gól Újpesten – drámai végjátékban csent pontot a BEAC az alapszakasz zárómeccsén – BEAC Foci
Bezár

Elképesztő fordítás, kaotikus csörte és tíz gól Újpesten – drámai végjátékban csent pontot a BEAC az alapszakasz zárómeccsén

újpest-beac

Háromgólos hátrányból álltak fel egyetemistáink az Újpest otthonában az alapszakasz utolsó meccsén. Jöhet a rájátszás, tiszta lappal.

Az alapszakasz utolsó mérkőzését az Újpest ellen kellett megvívnia az ELTE-BEAC csapatának a Férfi Futsal NB1-ben. Csapatunk túlságosan jó előjelekkel nem futott neki a találkozónak hiszen egyrészt sereghajtóként várta az ütközetet és az odavágón is relatíve sima, 5-0-ás vereséget szenvedett. Másrészt vezetőedzőnk, Béni Zoltán – ahogyan az az alapszakasz egészére jellemző volt – nem számíthatott több kulcsemberére, így például eltiltott kapusára, Oswald Dánielre és betegség, illetve derékbántalmak miatt Boros Rolandra, továbbá Kiss Gáborra sem.

A találkozó ráadásul pocsékul indult, lényegében az első veszélyesebb támadás után gólt kaptak egyetemistáink, Szeghy szögletét követően ugyanis a magyar válogatott legendája, Harnisch Ákos bombázott a bal felsőbe – megszerezve ezzel szezonbeli 12. találatát. Többnyire a hazaiak irányították a mérkőzést, míg a mienk türelmesen várták a lehetőséget – ami az első félidő végéhez közeledve meg is jött, amikor létszámfölényben vihették a labdát a kapura a mieink, Szekér lövését azonban hárította Tyukász.

A fordulást követően aztán rákapcsoltak a csapatok, Gémesi szabadrúgásába a télen szerződtetett Vadászi tette bele a lábát virtuóz módon, ám a kérész életű örömöt követően előbb Harnisch remek passzát Lipl váltotta gólra, majd egy centerezést követően Horváth Benedek talált a hálóba. A végjátékra fordulva ráadásul Dunai centerezett, majd osztott ki nagyszerű asszisztot Klacsáknak, aki közvetlen közelről nem is hibázott. Erre is volt válasza a szépen küzdő BEAC-nak, Dauner kiszorított helyzetből, jobb oldalról bombázott a léc alá.

 

Vadászi duplázott az Újpest ellen (Fotó: Simó Szabolcs).

Béni öt a négy elleni játékra váltott, aminek meg is lett az eredménye, Gémesi csodás mélységi passzát Fülöp varrta – szintén a léc alá, izgalmassá téve ezzel a végjátékot, olyannyira hogy egy letámadás után Dauner is kiszolgálhatta Fülöpöt, aki nem is jött zavarba, duplázott. És ezzel még mindig nem volt vége, valamivel több, mint másfél perccel hármas sípszó előtt ugyanis ‘öt a négyre’ váltott a hazai együttes is, csakhogy a félpályánál Vadászi ‘halászott’ labdát, majd mesteri módon emelt a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést a mieinknek. Ez azonban nem tartott sokáig, Horváth is duplázott – kialakítva ezzel a végeredményt.

Az alapszakaszban szerzett pontok a rájátszásban törlődnek – az alsóházban folytatja az ELTE-BEAC.

NB I, 22. forduló

Újpest FC-220 VOLT-ELTE-BEAC 5-5

Kezdőcsapat: Hoffer (k), Gémesi, Szini, Vadászi, Tarjáni.

Cserék: Daradics (k), Fülöp, Spáth, Dauner, Tóth, Károly, Horváth, Lugosi, Szekér. 

Gólszerzők: Horváth (2), Harnisch, Lipl, Klacsák, illetve Vadászi (2), Fülöp (2), Dauner.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!