Elmaradt kupareváns: ELTE-BEAC – UTE 7-3 – BEAC Foci
Bezár

Elmaradt kupareváns: ELTE-BEAC – UTE 7-3

A következő három hétben 7 mérkőzés vár az ELTE-BEAC férfi csapatára. A meccsdömpinget az ötödik helyezett UTE ellen indítottuk!

Az átigazolási szezon hajrájában három játékosunk döntött úgy, hogy máshol próbál szerencsét. Ezúton kívánunk további sok sikert távozó játékosainknak Mudra Ákosnak (TFSE), Kovácsfi Barnának (Tihany FC) és Soltész Leventének (Dunakeszi Kinizsi).

A távozók ellenére bő kerettel vártuk a mérkőzést, és természetesen nem lehetett más célunk, minthogy csökkentsük hátrányunkat a PAFC-cal szemben! A találkozó kiegyenlítetten indult, ám nagyobb helyzetek a vendégek kapuja előtt adódtak. Az első gólig a kilencedik percig kellett várni, amikor Árendás egy szögletvariáció után mattolta a lila-fehérek kapusát. Csapatkapitányunk találata kinyitotta a gólcsapot, és a félidő második felében még 4(!) találatot sikert szereznünk, amire csak egy UTE gól érkezett válaszként. A mérkőzés képe alapján szorosabb eredmény tűnt reálisnak, azonban a srácok jól koncentráltak a kapu előtt.

U20 csapatunk kapitánya Lugosi Márk kezdi visszanyerni régi formáját, a hétvégi 3 gólja után hétfőn is betalált a hálóba

 

A második játékrészt 5-4 elleni játékkal kezdték a vendégek, ám védelmünk jól zárt, így csak helyzetekig jutottak el Moskovits Gábor tanítványai. A lassan csordogáló második játékrész gólcsendjét Dunai, majd egy szép labdaszerzés után egy egész pályás góllal Dajka törte meg. A nagy arányú vezetés tudatában, sajnos már nem voltunk annyira élesek a végjátékban, így Boros és Tóvizi az utolsó percekben még faragott előnyünkből, de a győzelmünk nem forgott veszélyben.

ELTE-BEAC – UTE 7-3

Kezdőcsapat: Sajben (k) – Árendás, Szini, Péntek, Dajka
Cserék: Máthé (k) – Petróczi, Szabó, Lugosi, Dajka, Gáspár, Dunai, Jung, Béni, Bereczky
Gólszerzők: Péntek (2), Dunai (2), Lugosi, Dajka, Árendás

Dunai öt mérkőzéses gólcsendjét törte meg az UTE elleni duplájával

 

Szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a hétfőn a bajnokságban ikszelő Swietelsky Haladás ellen lépünk pályára Savaria Arénában, Szombathelyen!

#csakabeac