Élre ugrott a BEAC II., retteghet az Oxford! – BEAC Foci
Bezár

Élre ugrott a BEAC II., retteghet az Oxford!

Nagypályás csapatunk hétvégén a Rend-Őr 07 FC ellen aratott 0-3 idegenbeli győzelmet, amivel az élre ugrottak Szczerbinskiék a BLSZ IV-ben!

Két hete kiderült, hogy a BEAC labdarúgó csapata a 146 éves, korábbi FA kupa győztes Oxfordi Egyetem ellen lép pályára március 13-án 18.00-tól a zuglói Varga Zoltán sportpályán. Azóta természetesen mindenki ezt a találkozót várja legjobban, amiről még az Origo.hu is beszámolt. Ti is ott lesztek a történelmi mérkőzésen: https://www.facebook.com/events/203330403756910/?

Azonban a bajnoki rajt még a hétvégén előnyt élvezett csapataink számára, ami meg is látszott a fekete-fehérek teljesítményén, hiszen győzelmükkel az élre ugrottak Szabó András fiai.

Ki káron kel aranyat lel, tartja a mondás…A mérkőzést Budafokon játszották délelőtt 9-kor (így a BEAC játékosai igen csak korán keltek) napsütéses, kora tavaszias időben március 11-én. A tavaszi szezonban a BEAC II a bajnoki címért megy, ezért minden meccsen létszükség nekik a győzelem és a pontszerzés. Ennek a tudatában hatalmas nyomás nehezedett már az első perctől kezdve a hazaiak kapujára. Hamar meg is lett az eredménye, hiszen egy szöglet utáni lecsorgó labdát Szczerbinski András juttatott a kapuba. 0-1. A gól után sem szusszanhatott a Rendőr csapat, folyamatosan az ő térfelükön folyt a játék. A 22. percben hagyták métereken keresztül vezetni az első gól szerzőjét, aki kapott az alkalmon és jó 18 méterről elsütötte a jobb lábát. A labda a rövid felsőben kötött ki. 2:0. Az első félidő második felébe néhányszor a hazaiak átlépték a felezővonalat és eljutottak a BEAC kapujáig, ám ott hatástalanok voltak. Mindössze egyszer kellett Kulcsár Gábornak elvetődnie és szögletre tolni a labdát.

A BEAC legutóbb a Goldsmiths (London) ellen lépett pályára nemzetközi mérkőzésen, kedden az Oxford ellen bizonyíthatnak a srácok

A második félidő is vendég nyomást hozott. Hol a szélről beívelt labdákkal, hogy kis passzokkal próbálták ismételten feltörni a védelmet. Az 50. percben Gyebnár futott el a szélen és tette középre a labdát, amit Juhász a kapuba is jutott. De a bíró kifele ítél szabadrúgást, mivel Juhász csak becsúszva érte el a labdát és a fejéről rápattant a kézfejéről a játékszer. A 64. percben Szczerbinski kapott hajszálpontos labdát a tizenhatoson belül, de a védő felvágta. 11-es, amit a 8-as számú Szczerbinski értékesített, így megszerezte élete első mesterhármasát. A gól után teljesen elment a hazaiak kedve és a vendégek is egyre jobban várták a meccs végét. Nagynak voltak távoli lövései, amik a hazaiak kapusát dolgoztatták meg. Összességében az egész csapat jól játszott, mindenki tisztában van a meccsek jelentőségével. Ráadásul az arany meglelése egyre közelebb, hiszen az eddig éllovas Budatétény 3-3-as meccset játszott, így jelen pillanatban a BEAC vezeti a tabellát.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

#csakabeac