ELTE-BEAC Mini VB: Panama csodát tett vasárnap! – BEAC Foci
Bezár

ELTE-BEAC Mini VB: Panama csodát tett vasárnap!

Az eredményes szombati nap után vasárnap folytatódott a VB láz és ismét megtelt az ELTE Mérnök utcai sporttelepe!

Eddigi legnagyobb rendezvényünk szombati játéknapjára 40 vasárnapi játéknapjára pedig 8 csapat nevezett. Az ELTE-BEAC Mini VB nem csak a tanévet illetve a labdarúgó szezont zárta, hanem itt búcsúztattuk el a Mérnök utcai füves pályákat is, hiszen nyáron az MLSZ Pályaépítési Programjának köszönhetően egy 90mx60 méteres műfüves – négy kézilabda pályára osztható – labdarúgó pálya kerül megépítésre, ami méltó és kiváló helyszíne lesz az ELTE-BEAC Futsal Bajnokság bajnokságainak és kupáinak. Az újonnan induló bajnokságokról nemsokára tájékoztatunk benneteket :)!

Rendezvényünk fővédnöke Vlagyimir Szergejev az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövete volt. A nagykövetség támogatása mellet a Viwa Vitaminwater is rendezvényünk mögé állt, akiknek köszönhetően minden csapat 1 zsugor vitaminvizet kapott ajándékba nevezése mellé! Köszönjük szépen támogatásukat!

Fotó: Csomós Attila (ELTEonline)

Az A csoport rendkívül kiegyenlítettre sikerült, egyedül Szaúd-Arábia továbbjutása volt biztos, hiszen a jogász srácok 3/3 nyertek. Igaz az utolsó találkozójukon 3-2-re és 4-3-ra is a Spanyolok vezettek. A La Selección sajnálhatja első két meccsen nyújtott gyengébb teljesítményét, hiszen ha ott egyet nyernek jó eséllyel pályáztak volna a továbbjutásra. A Francia és a Horvát csapat fej-fej mellett haladt a csoport utolsó találkozójáig, ahol minimális győzelmet arattak a Horvátok,így ők jutottak be a legjobb négybe.

Fotó: Csomós Attila (ELTEonline)

 

A B jelű kvartettben Svájc kimagaslott a mezőnyből, ők három találkozón hagyhatták el győztesen a pályát. A szombati VB-n ‘Brazíliaként szereplő’ Nigéria szoros találkozókat játszott a második csoportban, sajnos a srácok 4+1-ben jöttek el vasárnap, és egy sérülésnek köszönhetően utolsó tálakózójuk félbeszakadt. Ezáltal Anglia játszhatott az 5. helyért, annak ellenére is hogy az utolsó csoportmeccsen 5-0 vereséget szenvedett Panama ellen. A “közép-amerikaiak” beragadtak az első meccsen, azonban utolsó két csoportmeccsükön 10 gólt rúgtak és mindössze hármat kaptak, így megérdemelten juthattak be az elődöntőbe.

Fotó: Csomós Attila (ELTEonline)

Az ötödik helyért megrendezett találkozón az Angolok egy szoros első félidő után, a második játékrészben felőrölték Franciaországot. A szigetországiak végül 9-2 győzelemnek örülhettek.

Az első elődöntő szorosan indult, azonban Szaúd – Arábia nem tudta átmenteni a csoportmeccsek alatt mutatott formáját erre a találkozóra, így Panama kontrajátékra berendezkedve magabiztosan nyerte a találkozót. A második elődöntőn az erejével elkészülő Horvátország nem tudott méltó ellenfele lenni a kiváló formát mutató Svájcnak, akik gólgálát rendeztek és 13-2-re nyertek!

A bronzmérkőzésen Szaúd – Arábia tűnt esélyesebbnek, azonban a csapatok két ellentétes félidőt produkáltak. A zöldek 3-0-ra vezettek a félidőben, de a Horvátok nem adták fel és maradék erejüket összeszedve végül az utolsó percekben 3-3-ra mentették a találkozót. Jöhettek a büntetők, amiben végül Vatai Dávidék győzedelmeskedtek, a mérkőzés összképét tekintve megérdemelten.

Fotó: Csomós Attila (ELTEonline)

A döntő igen kiélezett találkozót hozott. Panama kapusát piros-lapos büntetés miatt elvesztette rögtön a mérkőzés elején, ennek következtében Svájc jobb előjelekkel kezdte a találkozót. Végül 2-2 lett a végeredmény a rendes játékidőben, így itt is jöhettek a büntetők. A panamai “beugró” kapus kétszer is hárítani tudott, aminek köszönhetően meglepetésre Panama nyerte a VB-t!

Legjobb játékos: Kapdebó Lóránt (Panama)

Legjobb kapus: Antoni Balázs (Svájc)

Gólkirály: Makrai Márk (Svájc)ű

A június 24-i (vasárnapi) képeket ITT találjátok meg! A kiváló fotókról Csomós Attila (ELTEonline) gondoskodott!

Köszönjük, hogy ennyien részt vettetek szezonzáró rendezvényünkön nemsokára találkozunk majd egy nyárzáró kupával!

Eredmények:

#csakabeac