ELTE-Infopark Kupa: a Tata meglepte a mezőnyt! – BEAC Foci
Bezár

ELTE-Infopark Kupa: a Tata meglepte a mezőnyt!

A TCS-Los Coños csapata a tavalyi ötödik hely után, idén veretlenül nyerte meg a VI. ELTE-Infopark Kupát.

Szokásainkhoz híven 2018-ban is megrendezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a 120 éves Budapesti Egyetemi Atlétika Klub az ELTE-Infopark Kupa, több újonc cég részvételével!

Az A csoportban az UniCredit SE, a MOL, a Tata és a Basilicon csapata kapott helyet. A csoport első találkozói kiegyenlítettek voltak, a MOL két nehéz meccsen megszorította a Tatát és az UniCreditet azonban ezért pontot nem tudtak kapni a piros-fehérek. Az UniCredit újoncként bekezdett az A jelű négyesben, és kapott gól nélkül abszolválta két meccsét. A tavalyi tornán a csoportból sem jutott tovább a TCS csapata, azonban idén kétség sem férhetett a továbbjutásukhoz hiszen ők is brillíroztak az első két találkozón. A Basilicon sok, az ELTE-BEAC Futsal Bajnokságban is játszó, ismerős arccal állt fel az IP kupára, és igaz a “nagyok” ellen is jól tartották magukat ám végül egy ponttal az 5. helyért játszhattak Dudlák Tomiék. A csoport utolsó mérkőzése döntött a csoportelsősségről, de a kapusok bombaformában védtek így 0-0 döntetlen után az UniCredit örülhetett az első helynek.

Az UniCredit motorja, Eipel Balázs

 

A B csoport is hasonlóképp alakult mint az A. A Magyar Telekom és az Air France – KLM FSSC is bekezdett, és az első két csoportmeccsükön magabiztosan verték ellenfelüket az ITelligencét és a Porshe Budát. A csoport helyeinek eldöntése az utolsó két találkozóra maradt. A IT nagy derbyt játszott a Porshéval, akik a döntetlennek köszönhetően készülhettek az ötödik helyért megrendezett helyosztóra. A csoport első helyét egy ritkán látható öngól döntötte el az Air France javára, így a Telekom a torna egyik legnagyobb esélyesével az UniCredittel találkozott az elődöntőben.

 

Szepesi Szabolcs jól dirigálta az újonc Air France csapatát, végül ez a negyedik helyre volt elég

 

A hetedik helyért rendezett helyosztón a MOL csapott össze az ITelligencével, és egy izgalmas találkozó után, büntetőkkel múlták felül ellenfelüket. Az ötödik helyért a Basilicon mérkőzött meg a Porsheval, amit ismét két szerencsétlen öngól döntött el, a Porshe javára.

Az elődöntőkben az UniCredit nem kis meglepetésre múlta felül a tavalyi címvédő Rokkant Jókat, akiken még a parádés formában lévő Szép Krisztián sem tudott segíteni. A másik találkozón az Airfrance egy hajrában kapott góllal szerencsétlenül búcsúzott a TCS ellen, akik nagyon sokat tettek a sikerért ‘csupaszív’-harcos játékukkal! A bronzmérkőzésen az erejével elkészülő FSSC nem bírt a kiválóan játszó Telekommal, és a fehérek gólgálát rendezve 5-1-re múlták felül ellenfelüket. A döntőben megismétlődött a csoportbéli döntetlen az UniCredit és a Tata között, így jöhettek a büntetők. A mérkőzés hőse végül a büntetőt fogó kapus Tiago Hipolito lett, amivel meglepetést okozva bezsebelhette az idei ELTE-Infopark kupának járó serleget!

A torna végeredménye:

  1. TCS – Los Conos (TATA)
  2. UniCredit SE
  3. Magyar Telekom – Rokkant Jók
  4. Air France – KLM FSSC
  5. Porshe Buda
  6. Basilicon
  7. MOL
  8. ITelligence Hungary Kft.

Legjobb Kapus: Zsögön András (UniCredit SE)
Gólkirály: Szép Krisztián (Magyar Telekom)

Köszönjük szépen részvételeteket a VI. ELTE-Infopark, és gratulálunk minden résztvevő csapatnak!
Az ELTE-Infopark Kupán készült képeket ITT találjátok meg!

A TATA végül megérdemelten zsebelhette be az első helyet