Európa legjobbjai között egyetemi futsal csapatunk – irány Łódź! – BEAC Foci
Bezár

Európa legjobbjai között egyetemi futsal csapatunk – irány Łódź!

Európa legjobbjai között mérettetik meg egyetemi futsal csapatunk Łódźban, Lengyelországban az Európai Egyetemi Játékokon!

Egyetemi csapatunk az utóbbi időszakban a hivatalos egyetemi bajnokság legmeghatározóbb csapatává nőtte ki magát, hiszen a srácok az utóbbi három MEFOB kiírásból mind a hármat megnyerték és e mellett pedig a többi regionális egyetemi rendezvényen is  – Erdélyi Labdarúgó Diákkupa, Kárpát-medencei Egyetemek Kupája – több alkalommal is a legjobbak között vagy pedig az élen végeztek. Fontos kiemelni, hogy a csapatunk tagjai nem csak a pályán, hanem a magánéletben is kiváló baráti kapcsolatot ápolnak, és úgy gondoljuk, hogy ez a sikerességünk egyik legmeghatározóbb pontja, hiszen egy csapatként tudnak küzdeni a közös célok eléréséért.

Egységben az erő

A fiúk nem csak az egyetemi bajnokságban hanem az NBII és az NBI pontvadászatban is az élmezőnyben járnak, mivel a csapattagok nagy része a Magyar Futsal Akadémia illetve az ELTE-BEAC futsal csapatával az NBI-be jutott. A csapat magját budapesti játékosaink adják, ám a pályán megszerzett ismerettségeinknek, barátságainknak köszönhetően négy szombathelyi játékossal is erősödtünk az egyetemi játékokra, akik Magyar Bajnokként és Kupagyőztesként stabil lábakat adhatnak csapatunknak. A csapat húzóembere lehet Sipos Gergő, aki az utóbbi évben 14 gólt termelt az NBI-ben, továbbá sorozatos jó teljesítményének köszönhetően bekerült a Magyar Válogatott szűk keretébe is, ahol az utóbbi mérkőzéseken több alkalommal is betalált. A csapat szakmai munkájáért a Sajben – Árendás duó felel, akik az utóbbi évek sikereiben is oroszlánrészt vállaltak, a kispad mellől.

A játékosok mellett a delegációnak még egy első osztályú tagja lesz Kiss Gergő személyében, aki a játékvezetői stáb része lesz a kontinensviadalon.

Az Európai Egyetemi Játékok (European University Games) egy multisport rendezvény, amit két évente rendeznek meg 1-1 európai nagyvárosban. Érdekesség, hogy 2022-es Łódź rendezvény után 2024-ben Miskolc – Debrecen ad otthont a rendezvénynek. Legutóbb 2018-ban Coimbrában került megrendezésre a rendezvény, így négy év után hatalmas várakozással várja az összes egyetem a kontinensviadalt. A futsal mellett kosárlabdában, tollaslabdában, strandkézilabdában, strandröplabdában, sakkban, labdarúgásban, kézilabdában, judoban, kick-boxban, para sportágakban, taekwondoban, teniszban, röplabdában és vizilabdában mérik össze tudásukat a csapatok. A rendezvény 14 játéknapja alatt, több mint 6000 sportoló és 1000 önkéntes vesz részt majd az eseményen. Ahogy a legtöbb nemzetközi sportesemény tekintetében itt is a sportág legjobbjai mérik össze tudásukat, ezt a 2018-as futsal eredménysorból is láthatjuk, hiszen a futsal döntőben Braga egyeteme a Minho mérte össze tudását az University of Malagaval, és tudjuk egy spanyol-portugál a futsalban mindig jól cseng!

Több éves szervezőmunka és a sorozatos jó eredményeknek köszönhetően, lehetőséget kaptunk arra, hogy a COVID időszak utáni első Európai Egyetemi Játékokon képviseljük az egyetemünket illetve hazánkat, ami egy kiváló erőpróba lesz számunkra, és bízunk benne, hogy szintet tudunk lépni és nemzetközi porondon is meg tudjuk mutatni mire is képes a csapatunk. A kiutazásban és a lehetőségek megteremtésében szeretnénk megköszönni az ELTE és a BEAC segítségét, különösképp Szalay Krisztián (ELTE) és Simon Gábor (BEAC) szerepvállalását a projekt megvalósításában.

Várkonyi Barnabás (feketében) az utóbbi évek meneteléseinek egyik sikerkovácsa volt

A keret

Kapusok

Horváth Bendegúz ⚽️ELTE SEK TáTK⚽️a Haladás VSE csapatával NB1-es magyar bajnok játékos

Oswald Dániel ⚽️ELTE ÁJK⚽️ az UTE NB2-es ezüst- és bronzérmes játékosa; MEFOB és KEK győztes az ELTE színeiben

Mezőnyjátékosok

Bartucz Martin ⚽️ELTE PPK⚽️ az ELTE-BEAC NB2-es bronzérmes játékosa; MEFOB és KEK győztes az ELTE színeiben

Bencsik Gergő ⚽️ELTE PPK⚽️ a Magyar Futsal Akadémia nb2-es magyar bajnok játékosa; MEFOB és KEK győztes az ELTE színeiben

Boros Roland ⚽️ELTE  PPK⚽️ az ELTE-BEAC NB2-es ezüst- és bronzérmes játékosa; MEFOB és KEK győztes az ELTE színeiben

Gémesi Áron ⚽️ELTE PPK⚽️ a Rába ETO-val NB1-es magyar bajnok játékos, jelenleg az NB2-es Rábel Fanatic játékosa, korábbi utánpótlás válogatott; MEFOB és KEK győztes az ELTE színeiben

Károly Bálint ⚽️ELTE GTK⚽️ a Kincsem Futsal NB2-es játékosa; MEFOB és KEK győztes az ELTE színeiben

Kovács Máté ⚽️ELTE SEK PPK⚽️a Haladás VSE NB1-es magyar bajnok és magyar kupa győztes játékosa; utánpótlás válogatott

Péter Ábrahám ⚽️ELTE SEK PPK⚽️a Haladás VSE NB1-es ezüstérmes játékosa

Sipos Gergő ⚽️ELTE SEK PPK⚽️a Haladás VSE NB1-es magyar bajnok és magyar kupa győztes játékosa; felnőtt válogatott

Szekér Zoltán ⚽️ELTE GTK⚽️ az ELTE-BEAC NB2-es ezüst- és bronzérmes játékosa; MEFOB és KEK győztes az ELTE színeiben

Tarpai Gyula Dániel ⚽️ELTE PPK⚽️ a Magyar Futsal Akadémia NB2-es magyar bajnok játékosa; MEFOB és KEK győztes az ELTE színeiben

Várkonyi Barnabás ⚽️ELTE PPK⚽️ az ELTE-BEAC NB2-es ezüst- és bronzérmes játékosa; MEFOB és KEK győztes az ELTE színeiben

Diós Péter ⚽️ELTE PPK⚽️ az ELTE MEFOB és KEK győztes játékosa

Szakmai stáb

Sajben Marcell ⚽️ELTE PPK⚽️ vezetőedző

Árendás Tamás ⚽️ELTE BTK⚽️csapatvezető