Február-március: parketten egyetemi csapataink! – BEAC Foci
Bezár

Február-március: parketten egyetemi csapataink!

Ahogy már játékosaink megszokhatták, a vizsgaidőszak végeztével a porond az egyetemi csapatainké lesz.

A dömpinget hétvégén a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnoksággal kezdjük, ahol délelőtt az A csoportban az ELTE ÁJK és az ELTE BTK futsal érdekelt. Sajnos csapatainknak itt már csak matematikai esélye van a továbbjutásra, azonban a BTK idén is bizonyította, hogy nagyon jó úton jár, és jövőre már akár komolyabban is bele tud szólni a továbbjutó helyek eldöntésébe. Az ÁJK csapatában generációváltás történik, jövőre már a “fiataloké” a parkett és biztosak vagyunk benne, hogy a csapat ismét erős középcsapattá válik a bajnokságban.

Rónaszéki csupaszív játékára ismét számíthat a BTK

 

A B csoportban hatalmas meglepetések voltak, a Corvinus strandfoci válogatottja tarthatatlan volt az első fordulóban, amivel a tavalyi két Final Fouros csapatot nehéz helyzetbe sorolta. A TFSE és az ELTE PPK igen egy ki-ki mérkőzésen fogja eldönteni ki juthat be a Final Fourba. A TTK két nehezebb találkozót játszott, ahol meghúzgálta a TFSE bajszát. A második fordulóban alsóházi csoportrangadót vívnak majd az NKE SE-vel, bízunk benne, hogy Simon Krisztiánék megszerzik megérdemelt győzelmüket.

 

Szini Laci szombaton csapatkapitányként dirigálja majd a PPK-t

 

Február második felében a MEFOB bajnokság is kezdetét veszi, ahol a Kaposvári Egyetem csapatát kaptuk ellenfélül. Egyetemi “válogatottunk” már szerveződik, és bízunk benne, hogy az eddigi játékosok mellé több új játékos is csatlakozik majd, nagypályáról vagy akár más futsal csapattól is. Első találkozót február 16-án játsszuk Kaposvárott, a második mérkőzést pedig február 27-én a BEAC csarnokban, ahová várjuk a szurkolókat is sok szeretettel!

 

Keresztury Marci (FTC) a csapat egyik húzóembere lehet idén is a MEFOB-on Fotó: Németh Andrea (FTC)

 

Az egyetemi szezon utolsó fontos eseménye pedig a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája lesz, ahol az ELTE csapata összeméri tudását a Kárpát-medence Magyar egyetemivel. Tavaly a későbbi győztes OE csapatától szenvedtünk vereséget a nyolc között, bízunk benne idén sikerül még tovább jutnunk és éremmel zárnunk a KEK-et.

 

Az ELTE 2017-es KEK csapata