Fej-fej mellett az Ehnaton és a Jubi a B-Liga élén! – BEAC Foci
Bezár

Fej-fej mellett az Ehnaton és a Jubi a B-Liga élén!

Szerdánként a D-Liga szomszédságában a B-Liga is elstartolt. Nézzük mi is történt a második fordulóban!

Enhaton – Acrab 4:3

Az Enhaton csapata az előző fordulóban ugyan szoros mérkőzésen, de 5:3 arányban legyőzte a Pofára SE együttesét, míg az Acrab 6:3-ra alulmaradt a Tingli-Tangli ellenében. Mindezek tudatában nem is “tingli-tangliztak” a vendégek, mégis a pályaválasztók kezdték a találkozót hatékonyabban: gyors egymásutániságban két gólt is berámoltak az Acrab hálójába. Az első félidőben végig a hazaiak akarata érvényesült, 3:1-es állással vonultak rövid pihenőre a felek. A második játékrészben fentebb kezdte meg a védekezést az Acrab, ennek következtében az első húsz perchez képest élénkebb futballt is tudtak felmutatni. A második játékrész első fele lassabban telt, azonban a hajrá igazán jóra sikeredett. Az Acrab fél perc alatt ledolgozta a kétgólos hátrányát, ezzel ismét háromesélyessé téve a párharcot, ám a rutinos bölcsészekből álló Ehnaton “otthon tartotta” a három pontot.

Az Ehnaton (kékben) idén is jól kezdte a B-Ligát

Csaba Gyöngyei MTE – Tingli-Tangli 3:2

Kiélezett találkozónak ígérkezett a Csaba Gyöngyei és a Tingli-Tangli ütközete, az első félidőben ennek megfelelően egyenlő erők küzdelmét is láthattuk a pályán. Elsőként a narancsban játszó Tingli-Tangli jutott előnyhöz, ám a fekete mezes Csaba Gyöngyei hamar kiegyenlítette a számlát, sőt, nem sokkal később egy begyakoroltnak látszó szögletvariáció által még a vezetést is megszerezték. A Tingli-Tangli csapata nem hagyta annyiban a dolgot, többször is komoly helyzeteket alakítottak ki, mégsem jutottak egyről a kettőre. Szemben az MTE-vel, akik még a félidő lefújta előtt a harmadikat is belőtték az ellenfél hálójába. 3:1. A második félidő közepén sikerült a szépítés mindössze Szepesiéknek, azonban a Csaba Gyöngyei stabil védekezéssel sikeresen megőrizte előnyét.

ELTErelő Osztag – Talpas Sir 5:6 

Az ELTErelő Osztag megalakulása után egyből megnyerte a D-Ligát, majd a C-ből is azonnal szintet tudtak lépni, kérdés, hogy a B-Ligában is tudják-e folytatni eme remek teljesítményüket.

Jó forma ide vagy oda, az első félidőben ennek semmi jelét nem mutatta a hazai együttes. Mondhatni teljesen átaludta az első perceket az Osztag, és azt követően is csak nagyon nehezen találtak vissza a helyes útra. A Talpas Sir gárdája a kezdeti kilengéseket azonnal büntette, higgadt játékuknak köszönhetően 4:0-ra is el tudtak húzni ellenfelüktől. Ilyen tetemes előnyt nem szokás ledolgozni, de azért ettől még nem érezhették teljesen nyeregben magukat a “Talpasok”.

A második játékrészben már más arculatát láthattuk a pályaválasztóknak, gyorsabb, kombinatívabb futball jellemezte a hazai együttest. A nyomás hatására nem is maradtak adósak a gólokkal a sárgamezes Osztag-játékosok, ámde mielőtt igazán szorossá tudták volna ismét tenni a mérkőzést, jött még két Sir-találat, amivel már vajnyi kevés esélyt hagytak ellenfelüknek a találkozó megfordítására. 6:3-as állásnál még abba a “vajnyi kevés esélybe” is belekapaszkodtak a hazaiak, és ugyan a háromgólos hátrányt sikerült egygólosra ledolgozniuk, végül a taktikusan és fegyelmezetten játszó vendég alakulat örülhetett. Érdemes kiemelni Tóth Bálint teljesítményét, aki tarthatatlan volt, és ötöt rámolt a sportszervesek hálójába.

Hege – Pofára SE 8:4

Tarka-barka szerelésben lépett pályára a Hege csapata a fekete Pofára SE ellen. A sok távoli kísérletet hozó, kifejezetten jó iramú mérkőzésen eleinte nehezen találtak egymáson fogást a felek. Mielőtt dícsérhettük volna mindkét oldalon a kapusok teljesítményét, bő negyed óra elteltével mégis kinyílt a gólcsap: öt gólt is láthattunk a hátralévő néhány percben – a Pofára SE csapatának nagy bánatára. Húsz perc után, 4:1-es állásnál következhetett a térfélcsere.

A második játékrész első minútumaiban a háromgólos Hege-előny gyorsan négyre, nem sokkal később pedig már ötre duzzadt. Becsülendő, hogy a nagy hátrány ellenére a Pofára SE lelkesedése cseppet sem hagyott alább. Nem is úszta meg a hazai csapat újabb kapott gól nélkül, méghozzá nem is egy, hanem mindjárt három ízben sikerült mattolni a pályaválasztók portását.

Persze ettől függetlenül nem rendült meg a Hege, mielőtt még jobban belelkesedett volna a vendégcsapat, két újabb találattal  jelezték: ma már nem engedik ki a kezükből a három pontot. Érdekesség, hogy a Hege 8 találatán 6 ember osztozott.

Hollywood – MÖSE 3:1

Rossz formaidőzítéssel, de két jó erőkből álló együttes találkozott egymással az est folyamán. Mindkét csapat vereséggel kezdte az első meccsét, így ezúttal mindkét fél az előző hét rossz eredményét egy győzelemmel szerette volna feledtetni. Talán épp az előző heti fiaskók okán, de ahogy a Hollywood, úgy a MÖSE is megfontoltan vezette az akcióit, nem is született meg egykönnyen a meccs első találata: a 17. minútumban vezetéshez jutottak a “LA-játékosok”. Mikor már azt hittük, így is fejeződik be az első félidő, a Hollywood egy bődületes góllal megduplázta előnyét.

A térfélváltás után sem hagyott alább a tempó – de csak addig, amíg az újabb Hollywood-gólt fel nem jegyezhettük: szűk négy perccel a második félidő megkezdte után már három egységnyi volt az előny.A harmadik gólt követően lankadt a két csapat lelkesedése, a MÖSE helyzeteit sokáig nem tudta kihasználni, a mérkőzés hajrájában tudtak szépíteni csak.

JUBI Titans – Kifli 7:4

A Kifli kezdte jobban a mérkőzést, öt perc sem telt el és már kétgólos előnybe került a JUBI Titansszal szemben. Kisebb meglepetés volt ez, mert a neonmezesek csak ikszeltek az első fordulóban, míg a zöldek meggyőző sikert arattak. Úgy tűnt, a JUBI talán nem a legerősebb összeállításában kezdett, mivel a félidő végére a zöld-fehérek megfordították a találkozó állását.

A második félidő úgy kezdődött, ahogyan az első – két Kifli-góllal. Miután újra átrendezték soraikat a titánok, ismét hamar egyenlítettek, majd átvették a mérkőzés irányítását. Elsősorban hatékony és gyors kontratámadásaiknak köszönhetően a második játékrész közepére eldöntötték a találkozót. A Kifli sokat próbálkozott az öt a néggyel, de sikertelenül, a JUBI-nak a végén már nem kellett izgulnia a három pont miatt, és újabb győzelmével a játéknap végén át is vette a vezetést a tabellán. Ezen az estén az FTC Futsal két játékosa, Jenei és Kántor tolta, 3-3 góllal.

Kántor hármat hintett a Kiflinek

A következő fordulóból két igen pikáns találkozót emelnénk ki, az ELTErelő Osztag – Csaba Gyöngyei és a Hollywood – Talpas Sir összecsapást. A tabella aktuális állása itt tekinthető meg.

Nyúl Krisztián