Feljutások nyara – osztálylépések nagypályán – BEAC Foci
Bezár

Feljutások nyara – osztálylépések nagypályán

Olyat ért el a BEAC nagypályás labdarúgócsapata az elmúlt szezonban, amit utoljára 22 évvel ezelőtt: osztályt lépett felfelé!

Ha visszaugorjuk azt a 22 évet: 1999-ben megnyertük a BLSZ II. 2. csoportját, így felkerültünk az első osztályba, ahonnan két évvel később kiestünk. Hosszú évek következtek jellemzően a másodosztály középmezőnyének alján. A 2013-as újabb kiesést követően két szezonban is megvolt az esélyünk a feljutásra a budapesti harmadosztályból, de végül a bronz, majd az ezüstérem jutott csak 2015-ben és 2016-ban.

Az elmúlt években terítéken volt a Szövetségben a BLSZ II kibővítése, és ez segített is minket. Tudtuk, hogy a BLSZ III-as csoportok első négy csapata biztosan feljut 2021-ben, így reálisan ezt a 4. helyet céloztuk meg magunknak az idény elején. Porvay János edzőnk kezei alatt végül összesen 44 pontot szereztünk, a meccseink felét nyertük meg. Voltak bravúros és nagy győzelmek, pontmentések, de néhány bosszantóan alakult mérkőzés is. A szezon legvégén úgy búcsúztattuk el az idényt, hogy nem volt teljesen végleges a feljutó csapatok listája – és ez végül be is igazolódott. Számunkra szerencsésen alakultak a magasabb osztályokban történt kiesések és feljutások, valamint a klubok nevezései, így a tavaly a BLSZ III. 3. csoportjában megszerzett 6. hellyel végül felkérést kaptunk az osztálylépésre, amit természetesen el is fogadtunk. Így 8 év után újra BLSZ II-esek lettünk!

BEAC (2021. április 17., a Palota SE elleni nagyarányú hazai győzelem után). Állnak (balról): Novák Márton Flórián, Sziklai Máté, Fodor Csaba, Zsitnyányi Bence, Nizák Jenő, Porvay János edző, Gál Péter, Treitbar Erik, Szűcs Péter, Kovács Gergely szakosztályvezető. Guggolnak (balról): Hajdu Gábor, Bense Bálint, Riczu Ádám, Magyar László, Vandornyik Attila, Klein Patrik, Vas Levente, Eckstein Achilles. A képen nem szereplő, de a feljutást kiharcoló csapat eredményeihez nagyban hozzájárult még: Erdei Gábor, Németh Ábel, Hegyi Armand, Farkas Tamás, Papp Gábor, Szemjanyinov Sándor, Katona Zoltán.

 

Feljutóként a cél persze a bentmaradás lesz. Nem lesz könnyű dolgunk, de dolgozunk tovább a keret fiatalításán és erősítésén. A csapat lelkes ls kitartó magjához már az előző nyáron is több új játékos érkezett, és további erősítések várhatóak még a szezonkezdetig. Az egyetemi háttér, a saját pálya és a XI. kerületi bázis mind vonzó lehet az amatőr futballt komolyan gondoló fiatalok számára.

Első csapatunk július közepére eldőlt feljutása nem az utolsó örömteli meglepetés volt a nyáron. Augusztus elején az is kiderült, hogy a II. osztályban bronzérmes veteránjaink (54 év felett; 7+1 fős csapatok félpályán) szintén felkérést kaptak az oszálylépésre, így jövőre a legjobbak között mutathatják meg, mit is tudnak. Reméljük, a még mindig aktív 19 meccses veretlenségi sorozatuk a lehető legtovább kitart majd szeptembertől is!

Veteránok a szezon végén. Hátsó sor (balról): Sebesta Péter, Michaletzky György, Szűcs Béla, Bartucz Antal, Suhajda Imre, Rozenberszki Csaba, Hatvani Szabó János. Első sor (balról): Nizák Péter, Hornyák Ákos, Füredi Tamás csapatvezető (ősz), Vajcs Mihály, Fejes Tamás csapatvezető (tavasz), Sajó László. A csapat képen nem szereplő tagjai: Sujtó László, Sziráki András, Kristyán Sándor, Légrádi Gábor, Mayer Csaba, Molnár Péter, Verebélyi József.

 

Említést érdemel, hogy a Németh Béla vezette második csapatunk tavaly ezüstérmet szerzett a BLSZ IV. 4. csoportjában, és ezzel éppen hogy csak lemaradt a feljutásról. Öregfiúk- és old boys-csapataink is előrébb léptek a tavalyelőtti játékukhoz és eredményeikhez képest, így ezeknél a csapatainknál is a tavalyinál is nagyobb reményekkel várjuk az új idény kezdetét.

És csak egy utolsó adalék ahhoz, hogy mit is jelent BEAC-osnak lenni. Veteránjainkat az a Fejes Tamás vezeti jelenleg, aki 1999-ben még tagja volt – több mai öregfiúk- és old boys-játékosunkkal együtt – annak az utoljára bajnokságot nyert BEAC-csapatnak. Reméljük, hogy a mai legfiatalabbak is hasonlóan kitartók lesznek és legalább ennyi BEAC-focis örömmel fognak bírni aktív és lelkes veteránkorukban.

Kovács Gergely, szakosztályvezető (Nagypályás Labdarúgás)