Futsal MEFOB Final 4: első nap – BEAC Foci
Bezár

Futsal MEFOB Final 4: első nap

A női és a férfi ELTE-s csapat is bejutott a döntőbe!

Június 5-6 között rendezik meg a budapesti Ludovika Arénában az idei Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság országos döntőjét. A férfi csapatok esetében az ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely mellett a BME az ELTE Budapest továbbá a Kaposvári Egyetem  jutott be a Final Fourba.  A női csapatoknál igaz a DE jogot szerzett az indulásra, de sérülések miatt nem tud részt venni a négyes döntőn, így az ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely, a TE és az ELTE Budapest küzd meg azért, hogy ki legyen a 2018/2019-es tanév legjobb egyetemi futsal csapata! A megnyitón Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke, Szalay Krisztián az ELTE rektori tanácsadója és Juhász Péter az NKE sportirodájának vezetője köszöntette a döntős csapatokat.

Nők

Debreceni Egyetem – Testnevelési Egyetem 0-5

A DE-TE párharcból pedig a “tesisek” kerültek ki győztesen a korábban említett visszalépés miatt.

ELTE Budapest  – ELTE Savaria Egyetemi Központ, Szombathely 11-0

Az első női elődöntőn, ELTE-s “házi” elődöntő alakult ki a sorsolásnak köszönhetően, ami egy sok gólos találkozót hozott.  A két csapat mérkőzésén érvényesült a papírforma, és az ELTE Budapest meggyőző játékkal 11-0-ra verte a szombathelyieket.

Gólszerzők: Pinczi Anita 2x⚽️, Gelb Mónika 2x⚽️, Rozmis Gabriella 2x⚽️, Kiss Patrícia ⚽️, Lőrincz Lilla ⚽️, Nagy Noémi ⚽️, Horváth Eszter ⚽️, Vasadi Anna ⚽️

Így a holnapi nap folyamán 14.00-tól a TE és az ELTE Budapest csapata csaphat össze egymással, ami hatalmas presztízstalálkozónak ígérkezik több válogatott futsalos részvételével.

Holnap ismét ilyen küzdelem várható az ELTE Budapest – TE mérkőzésen

Férfiak

ELTE Budapest  – Kaposvári Egyetem 11-3

Az első elődöntőn a két újonc csapat az ELTE Budapest és a Kaposvári Egyetem játszott egymással. Az ELTE már a találkozó első 5 percében eldöntötte a végeredmény sorsát hiszen gyorsan 3-0 előnyre tettek szert, amit a félidőig 6-ra növeltek. A második félidőben már csökkent az iram, és a KE csapatának játéka is sokat javult, aminek köszönhetően az ELTE csak 5-3-ra nyerte ezt a játékrészt. A mérkőzés összképét tekintve, azonban teljesen megérdemelt volt az ELTE ilyen arányú győzelme is!

Gólszerzők: Gémesi Áron 2x⚽️, Jenei Krisztián 2x⚽️, Keresztúry Márton 2x⚽️, Bartucz Martin⚽️, Weimann Richárd ⚽️, Szekér Zoltán ⚽️, Dunai András⚽️, Miletics Zsombor⚽️ illetve Galamb Dávid 2x⚽️, Bunovácz Adrián ⚽️

BME – ELTE Savaria Egyetemi Központ, Szombathely 2-4

A nap slágermeccsén BME csapott össze a SEK ellen. Meglepetésként rögtön vezetést is szerzett Héra Csanád egy rövidre leadott lövés után,előny a szombathelyieknél! A félidő derekához érve Fazekas Bálint egyenlített egy középről elengedett szép lövés után, majd a játékrész hajrájában Németh Márk lőtte ki a felső sarkot egy szögletvariáció után, így SEK előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrész egy kiváló parázs 20 percet hozott, ahol mindkét csapat kiadott magából mindent. Gól azonban csak a félidő derekán született a nagy BME nyomás ellenére is, amikor 9 méterről Fábián helyezett a rövidbe, 2-2. Az utolsó fél percre érve felfokozódtak az indulatok, hiszen egy ritkán látható szituáció után tíz métereshez juthattak szombathelyiek. Tyukász rossz ütemben löbbölt labdáját leleste egy BME játékos, aki lendületből, ám de kézzel sodorta a labdát a kapuba. A kezezésért jöhetett a 6. halmozott szabálytalanság és a kisbüntető, amit igaz Unger kivédett ám Sipos a kipattanót értékesítette. Ekkor a BME 5-4 elleni játékra váltott, azonban már nem volt meg bennük az átütőerő, és az eladott labdájukat Héra Csanád ívelte az üresen tátongó kapuba.

Gólszerzők: Héra Csanád 2x⚽️, Sipos Gergő ⚽️, Németh Márk ⚽️

Így a szerdai eredményeknek köszönhetően a férfiaknál pedig KE-BME bronzmérkőzést, és ELTE Budapest – ELTE Savaria Egyetemi Központ, Szombathely döntőt rendeznek.

Tyukász idén is stabil pontja volt az ELTE-SEK csapatának, akik ismét döntőbe jutást ünnepelhettek a 2016/2017 tanév után
2019. június 6. (csütörtök) a helyosztók programja:

12:00 – 13:30 férfi bronzmérkőzés: KE – BME
14:00 – 15:30 női döntő: ELTE Budapest – TE
16:00 – 17:30 férfi döntő: ELTE Savaria Egyetemi Központ, Szombathely – ELTE Budapest
17:30 – Ünnepélyes eredményhirdetés

Díjátadók: Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellára, Rósa Henrik, NKE campus főigazgató helyettese, Lovász Tamás, MLSZ Budapesti Igazgatósága igazgatója, Mersich Péter, MLSZ futsal szakágvezetője

Várunk minden érdeklődőt, szurkolót sok szeretettel!