Futsal NB1: Veszélyesen kezdett, de csak szépségtapaszig jutott a BEAC az egyetemi rangadón – BEAC Foci
Bezár

Futsal NB1: Veszélyesen kezdett, de csak szépségtapaszig jutott a BEAC az egyetemi rangadón

elte-beac-deac    

Lelkesen, szervezetten, helyenként pedig igencsak veszélyesen futballozott az ELTE-BEAC a Debrecen ellen, de többgólos vereséget szenvedett.

Noha továbbra is mindössze egy pontot gyűjtött, jó formában várta Béni Zoltán csapata a férfi Futsal NB1 tizenharmadik fordulóját, hiszen az elmúlt meccsen igencsak megnehezítette az ELTE-BEAC a többszörös bajnok, dobogós helyen álló Aramis dolgát Budaörsön – amely csak a végjátékban, egy büntetővel tudta begyűjteni mindhárom pontot.

Csakhogy egyetemistáinkra ezúttal sem várt sétagalopp – hiszen a tabellán hatodik DEAC-ot fogadták a Sport11-ben, Béninek ráadásul ismét nélkülöznie kellett több kulcsjátékosát – köztük Kiss Gábort, vagy Tarjáni Pétert.

Ennek ellenére veszélyesen kezdtek egyetemistáink, Szini László fineszes megoldása a keresztlécen csattant, de közben Oswald Dániel is remekül állta a sarat a gólvonal előtt.

A nyolcadik percben mégis a vendégek szereztek vezetést, Rácz Zsolt volt eredményes (0-1). A mienk a bekapott gólt követően is lelkesen játszottak a játékrész közepén azonban Szabó János duplázta meg a hajdú-bihariak előnyét (0-2). Aztán Oswald ütötte el – véleményesen – a debreceniek támadóját, amiért Elek Gergő csapata rúghatott jó helyről szabadrúgást, egy begyakorolt figurát követően Harmati talált a hálóba (0-3).

Szini László kapufáig jutott a DEAC ellen (Fotó: Simó Szabolcs).

Hat perccel a játékrész vége előtt, összegyűltek a BEAC faultjai, Thiago Alves dos Santos pedig tíz méterről nem is hibázta el a kisbüntetőt 4-0-ás állás mellett vonultak a csapatok az öltözőbe. A fordulást követő első öt percben nagy iramot diktáltak a felek, de az etap végén ismét a debreceniek örülhettek, egy végletekig kijátszott akciót követően Nagy Bence passzolt az ekkor már Daradics Attila által őrzött üres kapuba (0-5).

A végjátékban aztán mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, előbb a vendégeknél Szabó János és Sándor Krisztián volt eredményes, de a szépségtapasz – csakúgy, mint a debreceni meccsen – ezúttal is meglett, Szokoli Milán talált a hálóba egy szóló után.

NB I, 13. forduló

ELTE-BEAC-DEAC 1-7

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Szini László (C), Fülöp Viktor, Dauner Kristóf, Szekér Zoltán.

Cserék: Daradics Attila (k), Juhász Jenő (k), Szokoli Milán, Spáth Márton, Gémesi Áron, Kovács Gergely, Tóth Dávid,  Panyi Kristóf, Horváth Domonkos.

Gólszerzők: Szokoli, illetve Szabó (2), Rácz, Harmati, Alves Dos Santos, Nagy, Sándor.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!