Harcban a bajnoki címért! – BEAC Foci
Bezár

Harcban a bajnoki címért!

Második csapatunk a Budatétény mögött 2 pont hátránnyal, az előkelő második helyen várja a tavaszt!

Kovács Gergely, Püsök Rubent a csapat játékos-edzőjét kérdezte az őszi szezonról:

Hogyan látod az őszi szezont?
P.R.: Azt gondolom, hogy összességében elégedettek lehetünk a bajnokság jelenlegi állásával, hiszen második helyen várjuk a tavaszt, két ponttal lemaradva az első helyezettől. Jó volt látni, hogy hétről-hétre szinte ugyanazzal a kerettel tudtunk kiállni egy mérkőzésre, és tűnik, hogy az utóbbi évek összevisszasága után végre kezd összeállni egy stabil mag, amire már építkezhetünk a későbbiekben. Az új igazolások és a régi visszatérők is jól felvették a ritmust, és reméljük, hogy ez a lendület tovább folytatódik tavasszal is.

Bitai az idei szezonban is meghatározó tagja a BEAC II-nek

 

Mi volt a legjobb és mi a legrosszabb?
P.R.:Kezdeném a rosszal, amiből rögtön kettő is van: a Dinamo Torpedo elleni mérkőzésen az első 10 percben két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, utána pedig már hiába jött a szépítés, az egyenlítésre már nem maradt erő… Kár érte, mert egy verhető csapat volt. A másik rossz élmény a MUN elleni 5-5, ahol kétgólos előny után kicsit megzavarodtunk, és a végén még örülhettünk, hogy a 85. percben sikerült legalább az egyik pontot otthon tartani…
Szerencsére pozitívum azért jóval több volt: például a Külker elleni győzelem vagy a Henger elleni fordítás az utolsó fordulóban, de az egyik legjobb élmény mégiscsak a régóta mumusnak számító Unione elleni, idegenbeli 4-0-ás siker volt.

Van-e, akit kiemelnél az őszi teljesítménye alapján?
P.R.: Ez a kérdés mindig nagyon nehéz, hiszen az egész csapat végig nagyon jól teljesített. Küzdöttünk, harcoltunk egymásért és a BEAC-ért. Ha mégis meg kéne neveznem valakit, akkor inkább három játékost is kiemelnék: Szczerbinski Andris idén nagyon magára talált, középpályás létére hat góljával vezeti a házi góllövőlistát, rendkívül hasznosan játszik előre és hátra is, ráadásul egyike volt azon két játékosnak, aki minden mérkőzésen pályára lépett. Farkas Tomi új igazolásként nagyon gyorsan és jól beilleszkedett a csapatba, a második mérkőzésén kulcsfontosságú gólt szerzett és végig stabil, jó teljesítményt nyújtott. Végül, de nem utolsó sorban ott van még Juhász Peti is, aki szintén minden meccsen pályára lépett, rengeteget fejlődött, és az utolsó 2-3 meccsen gólokkal és gólpasszokkal segítette győzelemhez a csapatot.

Mit vársz a tavasztól? Miben kellene javulnunk?
P.R.: Szeretnénk tavasszal folytatni a három mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatot, és jó lenne, ha sikerülne a szezon végére 50 pont fölé kerülni, ami már biztosan érmes helyezést jelentene (reméljük, aranyat). Amiben mindenképp javulnunk kell, az a helyzetkialakítás és helyzetkihasználás, valamint szeretnék több ütközést látni a középpályán, és egyszerűbb, de biztosabb megoldásokat a hátsó alakzatban.

Az ős-beacos Kovács mindössze egy meccsen nem játszott az őszi szezonban