Hétfő C liga: új listavezető a bajnoki rangadó után – BEAC Foci
Bezár

Hétfő C liga: új listavezető a bajnoki rangadó után

Ismét kiélezett rangadókat és meglepetéseket tartogatott a hétfői játéknap a C ligában.
18:15 Le Rogue Lacoste LSE (7.) – FKGP (9.) 5:1
Az alsóházi rangadón a vendégeknek volt nagyobb szükségük a pontokra, ennek megfelelően ők kezdték pörgősebben a mérkőzést, ám a befejezéseknél pontatlanok voltak. Nem úgy a hazaiak, akik két góllal meg is adták a meccs további hangulatát. Próbálkozott még az FKGP, de nem elég agresszíven, míg a franciás szójátékra hajazó csapat gyors és éles kontrákat vezetve uralta a mérkőzés folyását két további góllal. A meccs legvégén még egy igen csúnya fault miatti kiállítás és egy gyors gólváltás történt, a Le Rogue Lacoste LSE nyerte a tabella második feléhez tartozó derbit 5:1 arányban és ezzel zárkóznak a középmezőnyhöz.
19:00 Panna (2.) – FK Buda (1.)
A Panna kezdte aktívabban a meccset: a kis passzos, kombinatív játékukat többször csak kemény faultok árán tudták megállítani. Az FK Buda szerezte meg a vezetést a semmiből, egy gyors szabadrúgás után. A hazai pirosak azonban szinte hasonlóképp a semmiből fordítani tudtak. A második félidőben jobbára a mezőnyben folyt a játék: a pirosak célratörően játszottak, míg a kékek többet labdáztak, több ízben is szemet gyönyörködtető cselekkel hozták ki a játékot meleg helyzetből. Gólokban viszont nem mutatkozott meg a fifika, ellenben a pirosnál kis akcióból és hosszú kapuskidobásból is. A meccs vége 4:3 a Panna javára, akik ezzel megelőzték az FK Budát az első helyen.
19:45 Football club de Padre Pió (4.) – Rehák Madrid (8.)
A hazaiak legjobb játékosait nélkülözve álltak ki a fordulóra, a vendégek pedig a kezdeti lendületet meglovagolva hatalmas iramot diktáltak a két félidő során. Többször is üres kapuig játszották le akcióikat, emellett távoli lövésekből is betaláltak. A Padre Pió védői több ízben a gólvonalrol mentettek, kapusuk is ziccereket fogott, ám a túloldalon a csatárok elég rossz napot fogtak ki, nem találtak a kapuba, így a 8 kapott gól mellett 0 rúgott állt a nevük mellett. A Rehák Madrid megérdemelten nyert 8:0-ra.
20:30 Acrab (3.) – Ketonbeverő (10.)
Némi meglepetésre a sereghajtó fekete mezeseké volt az első két helyzet a mérkőzésen. Gólt viszont pont ebből kaptak, egy labdavesztés után pontos kontrát vitt végig a hazai csapat, és meg is szerezte a vezetést. A vendégek előtt is adódtak helyzetek bőven, főleg az első félidőben, ám nem volt bennük elég átütőerő a gólszerzéshez, míg a bajnoki elsőségre joggal pályázó Acrab szép gólokat szerezve és magabiztosan nyert 4:0 arányban.
21:15 Classic X (6.) – EGÖN (5.)
Szubjektív véleményem szerint a csapatok tabellán elfoglalt helyezése nem tükrözi a játéktudásuk legjavát, ez volt a nap leginkább kispályás futballra emlékeztető meccse. Két szervezett, játszós csapat küzdött egymással, a parázs meccsen nem hiányoztak a gyönyörű cselek és néhol a kemény ütközések sem. A fehér csapat tűnt motiváltabbnak, intenzívebbek voltak az első félidőben. Egy, a levegőben szépen megjáratott kontra után viszont a kék mezes vendégek neve mellé húztuk az első strigulát. Majd szinte a másodikat is egyből, egy buta labdavesztés után. Nagy védéseket mutatott be a Classic X kapusa, neki köszönhetően nem állt csak nagyobb különbség a stadion eredményjelzőjén. A fehérek a második félidőben bátrabban játszottak, kapufáig és ziccerig is eljutottak, ám gólt csak a legvégén sikerült szerezni, amikor már három góllal vezetett a vendég alakulat. Ez is maradt a végeredmény, az EGÖN 3:1-es győzelmével feljött a dobogó közelébe.
Összegzés
A tabellán érdekes változások vannak: az eddigi éllovas FK Buda a harmadik helyre csúszott vissza, a Panna és az Acrab előzte meg őket. Az élmezőnyben és a kieső zónában egyaránt éles küzdelmek várhatóak majd a rájátszásban. Itt már aki pontokat szerez, óriási előnyre tesz szert a többi csapattal szemben. Jövő héten egy igazi középmezőny-beli rangadó (Le Rogue Lacoste LSE – Rehák Madrid) várható, az élmezőny csapatai pedig a kiesőjelöltekkel találkoznak. És vajon a góllövőlistán be lehet még fogni a jelenleg 21 góllal álló Varga Marcellt? Kiderül! Érdemes lesz velünk tartani!
Nagyistók Máté