Hétfő D liga: nagy fordítás a bajnokesélyesek rangadóján – BEAC Foci
Bezár

Hétfő D liga: nagy fordítás a bajnokesélyesek rangadóján

Hétfő D liga: komoly rangadókat és sok gólt hozott a 6.forduló. 

17:30 Maiconzerv (3.) – KTK (6.) 

Intenzív, pörgős meccset hozott a Forduló mérkőzése a D ligában. Sok kapuralövés volt az első félidőben mind a két oldalon, de eleinte nem voltak elég pontosak a befejezések. A Maiconzerv egy finom csel utáni pontos lövessel meg tudta szerezni a vezetést. Domináltak is utána a dallamos nevű hazaiak, gólokat és több kapufát is rúgtak. A KTK kontrákkal probálkozott, de a (papíron) hazaiak kapusa többször is jól élt együtt a játékkal.
A második félidőben folyamatosan zárkózott fel a KTK, nagy ziccerig és kapufáig is eljutottak, de az egyenlítés már nem jött össze nekik. Ellenben a Maiconzerv higgadtabb és precízebb volt a befejezéseknél, így a hazaiaknál a gólok nem maradtak el. Mind távoli lövésből, mind szögletvariációból megzörgették a hálót a türkiz mezes fiatalok. Szépen kidolgozott akciókat láthattak a kilátogatók, nagy küzdelem volt a mezőnyben minden egyes labdáért. 5:3 lett a mérkőzés végeredménye a Maiconzerv csapatának, és ez nagyban köszönhető Grósz Bence mesterhármasának.

18:15 Meglepetés (2.) – Kevert Pálesz (1.)

Bajnokesélyesekhez mélto rangadónak ígérkezett a BEAC-pályán hétfő kora este lejátszott mérkőzés, hiszen két eddig veretlen, feljutásra pályázó csapat feszült egymásnak. Bár a mezőnyben kiegyenlített volt a harc, az első félidőben a Kevert Pálesz volt pontosabb: egy gyors gól és egy veszélyes kontra után 2-0-ás vezetéssel fordulhattak. A Meglepetés kapusa nagyokat védett, de a góloknál ő sem tudott már mit tenni.
A második felidőben már 3-0-ra is vezetett a Kevert Pálesz, amikor is megérkezett a meccsbe a tabella második helyezettje: három igencsak pontos lövésük után néhány perccel a vége előtt már 3-3 állt az eredményjelzőn. Egy gyors elfutásból a vezetést is megszerezte a piros csapat, 4-3! Az utolsó percben hatalmas egyenlítési lehetőség volt a Kevert Pálesz előtt, hiszen büntetőt lőhettek, de a Meglepetés kapusa bravúrral hárította azt! A “vendég” kék csapat mindent megtett az egyenlítésért, még a kapusukat is mezőnyjátékosra cserélték, de ez nem fizetődött ki a számukra. A végeredmény egy óriási fordítás után 5:3.

19:00 PH All Stars (8.) – Gizdálkodástudomány (5.)

Nagy csatának indult, de aztán egyoldalú küzdelem lett a mérkőzésből. Bár az első helyzet a PH All Stars előtt adódott, a lövésük a kapufán csattant. A ziccer után felébredt a Gizdálkodástudomány csapata, akik gyors egymásutánban 4 gólt is bepofoztak a félidőig. A második félidőben aztán kiszakadt a gólzsák, precíz távoli lövésekkel és magabiztosan befejezett ziccereivel egyaránt jól éltek a vendégek, akik végül 11:1 arányban tudtak győzedelmeskedni. A PH hősiesen küzdött az egész mérkőzésen, de a lövések számát tekintve megérdemelt a Gizdálkodástudomány győzelme.

19:45 Remix (4.) – Fc Galaxy (12.)

Hatalmas mezőnymunka és küzdelem jellemezte a dobogó aspiráns Remix és a kieső zóna elől menekülő Galaxy párharcát. A Remix felépített támadásai jól tükrözték a tabellán elfoglalt előkelő helyezésüket. A “vendégek” kapusának volt több dolga a mérkőzés során, csapata pedig a masszív védekezésből felépített kontrákkal próbált operálni. A hazaiak mezőnyfölénye a sokadik löket után góllá érett, aztán gyorsan követte ezt a második is. A Galaxy nem sáfárkodott jól a kevés helyzetükkel, apró hibák csúsztak a befejezésekbe. A Remix az első gól után felszabadultabban játszott, nyugodt helyzetkihasználásaiknak hála be is tudták húzni a mérkőzést, 4:1.

20:30 Royal Fresh (11.) – 1CE6 (10.)

Igazi alsóházi rangadóra volt kilátás a tizedik és tizenegyedik csapatok találkozóján. Nem is okoztak csalódást a srácok: remek szerelésekről és nagy iramról tettek tanúbizonyságot, bizonyítván, hogy ez valóban egy “hat pontos” meccs mindenkinek a pályán. A hazai csapat igyekezett dominálni a mérkőzést, ám a vendégek óriási küzdelemben, és egy kiváló kapusteljesítmény által be tudták biztosítani a három pont sorsát, 1:3.

21:15 LÉC (7.) – Tünde FC (9.)

Lüktető iramú mérkőzés volt ez, ahol a két csapat felváltva, gyors egymásutánban támadott. A két kapus kézzel is jól indította a támadásokat, és lábbal is beszálltak a felfelé játékba. Így sokszor üresen maradt a helyük a kapuban, de egyik csapat sem tudott élni ezzel a könnyűnek tűnő, ámde igen nehezen kivitelezhető lehetőséggel, hogy egész pályáról találjanak be.
A második félidő, ha lehet, még nagyobb helyzeteket hozott, mint az első. A Tünde FC több kapuscserével igyekezett megzavarni az ellenfelét. A LÉC kapusa ismét gyakran érkezett fel az ellenfél kapujához lövésig, ám a Tünde üres kapura ismét csak kapufáig jutott. A LÉC ellenben két szemet gyönyörködtető gólt is rúgott: előbb egy gyorsan végigfuttatott kontrával, majd egy hosszúra átrúgott erős labdát közelről bepofozva szereztek két gyors gólt. A végeredmény ezzel 2:1 a hazaiak számára.

Összegzés

A tabellán immáron egyetlen száz százalékos csapat található, a Meglepetés, akik a következő fordulóban az egyre javuló formát mutató LÉC ellen folytathatják a remek szériájukat. A D liga 7.fordulójának az egyik legjobban várt meccse a Remix és a Kevert Pálesz rangadója lehet, ahol a nyertes csapat nagy lépést tehet a dobogó felé, míg a másik lépéshátrányba kerül, így a futball rajongóinak mindenképpen érdemes lesz kilátogatni a következő fordulóra november 2-án!

Nagyistók Máté