Bravúros félóra után, Tatai villanásaival, heves összecsapáson érvényesítette a papírformát a Veszprém az ELTE-BEAC ellen – BEAC Foci
Bezár

Bravúros félóra után, Tatai villanásaival, heves összecsapáson érvényesítette a papírformát a Veszprém az ELTE-BEAC ellen

elte-beac-veszprém 2-5    

Az utolsó percekig benne volt a pontszerzés: Béni Zoltán tanítványai kiváló mérkőzést vívtak a bajnoki címre hajtó Veszprém ellen. 

Nem várt egyszerű meccs csapatunkra a Férfi Futsal NB1 ötödik fordulójában, hiszen a kör előtt még éllovas, négy bajnoki után hibátlan Veszprém Futsal csapatát fogadta a Sport 11-ben.

A bakonyiak vezetőedzője, Fehér Zsolt a mérkőzés előtt – nem kizárólag udvariasságból – a klub saját oldalának azt nyilatkozta, nem számít könnyű mérkőzésre, mert a BEAC egy lelkes, jó erőkből álló alakulat. Nos, a szakembernek igaza lett. Mert egyetemistáink ismét remekül tartották magukat. Nagy iramban kezdődött a találkozó – a Veszprém válogatott kiválósága, Tatai József már a második percben veszélyeztetett. A meccs egészére jellemző volt a bajnoki címért harcoló vendég-dominancia. Az összecsapás első negyedében, talán a veszprémiek brazil légiósa, Everton állt legközelebb a gólszerzéshez.

Tíz perc után aztán a kétes, határozatlan játékvezetői ténykedés miatt elszabadultak az indulatok, és bár sorra dolgozták ki a ziccereket Fehér Zsolt tanítványai, eredménye egészen a 11. percig nem lett, ekkor Gavrilovics lövésével sikerült feltörniük a BEAC-reteszt (0-1). A különbség könnyedén megduplázódhatott volna a következő percekben, csakhogy Oswald Dániel ismét remek teljesítményt tett le a parkettre.

Öt perccel a játékrész vége előtt Spáth Márton akár egyenlíthetett is volna, ám Spandler Mátyás bravúrral védett. Néhány másodperccel később, hatodik fault miatt kisbüntetőt rúghatott a Veszprém, Tatai próbálkozását azonban Oswald hárította, miközben a másik oldalon Kiss Gábor bombájánál Spandler volt észnél.

Két és fél perccel a félidő vége előtt tetőfokára hágtak az indulatok, amikor egyértelmű gólhelyzetben, visszarántásért a játékvezető kiállította Dorogi Benjámint. Az emberelőny birtokában nyugodtan játszott az ELTE, egy perccel a vége előtt Gémesi Áron távoli lövésével pedig egyenlített is (1-1).

Gémesi Áron góljával egyenlített az ELTE-BEAC (Fotó: Simó Szabolcs)

A második félidő is hasonló iramban kezdődött, érezhető volt, hogy a Veszprém nem elégedett az eredménnyel, de egyetemistáink támadásaiban is olykor-olykor benne volt a gól. Oswald védései elképesztő tartást adtak a csapatnak, miközben a Veszprémnek semmi sem jött össze, egy blokkoló láb, vagy a vonal előtt álló Oswald keze közbeszólt. Tizenegy perccel a vége előtt, momentumok leforgása alatt azonban Tatai kétszer is villant (1-3).

Ekkor úgy tűnt, nagyobb izgalmak már nem lesznek, két perccel a hármas sípszó vége előtt viszont Kiss Gábor bombájával szépített csapatunk, ám Everton Felipe tíz másodperccel a vége előtt végleg szertefoszlatta a ‘pontreményeket’.

Csapatunk szeptember 29-én, csütörtökön, 20.30-kor az MFA-hoz ‘látogat’ a Sport11-be.

NB I, 5. forduló

ELTE-BEAC-Veszprém Futsal 2-5

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Gémesi Áron, Szini László (C), Kiss Gábor, Tarjáni Péter.

Cserék: Hoffer Csaba (k), Daradics Attila (k), Boros Roland, Fülöp Viktor, Spáth Márton, Tóth Dávid, Horváth Domonkos, Károly Bálint, Appl Kristóf.

Gólszerzők: Gémesi Áron, Kiss Gábor, illetve Tatai József (2), Everton Felipe (2), Alekszandar Gavrilovics.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

 

A mérkőzés összefoglalója: