Kárpótló minikupa, avagy ilyen volt az I. Pluhár torna – BEAC Foci
Bezár

Kárpótló minikupa, avagy ilyen volt az I. Pluhár torna

Lezajlott az első Pluhár torna

A korlátozások feloldása után a BEAC szervezett egy mini labdarúgótornát osztálybéli ellenfeleinek, hogy valamilyen szinten csökkenteni tudják a félbeszakadt bajnokság miatti futball hiányt a játékosokban. Két korosztályt is megszólított a torna, hiszen volt felnőtt és öregfiúk része is az eseménynek, amely 5 héten át zajlott.

A felnőtt bajnokság küzdelmei két csoportban zajlottak, az egyik csoport a BLASZ harmadik illetve negyedik osztályos csapatait foglalta magában. Előbbiben szerepelt a BEAC, a Budapest Celtic FC, az MTK Baráti kör és az Istenhegy FC. A “B” csoportban a BEAC II., a 3R Spartacus Calcio SE, az Egészség Diáksport Egyesülete és a Pestújhelyi FC szerepelt.

Az A csoport végleges állása csak az utolsó játéknap döntött, hiszen csupán a gólkülönbség miatt előzte meg a Budapest Celtic a BEAC-ot. Harmadik helyen végzett az MTK Baráti kör, majd a Istenhegy FC zárta a csoportot.

A B csoportból kiemelkedett az Egészség DSE csapata, magabiztosan nyerte a csoportot, majd őket követte a 3R Spartacus, a Pestújhelyi FC és a BEAC II. A rájátszásban már ismert erőviszonyoknak megfelelően alakultak az eredmények. Végezetül a legjobb négybe a BEAC, az MTK Baráti kör az Egészség DSE és a Celtic jutott.

A bronzmeccs és a döntő is gólgazdag, izgalmas összecsapásokat hozott, hiszen mindkettő 4-3-mal ért véget. Előbbin a BEAC győzte az MTK Baráti körét, míg a döntőben az Egészség DSE a Budapest Celtic csapatát.

A gólkirályi címért is nagy volt a verseny. Mindössze 1 góllal előzte meg Püski (14) az Egészség DSE csatára a Majert (13) , a BEAC csatárát.

Az Öregfiúk-kiírás vasárnapi küzdelmeiben négy csapat vett részt, oda-visszavágós liga-rendszerben mindegyik csapat 6 mérkőzést játszott. A tornát végül a Grafito csapata nyerte, másoodik helyen a Vizafogó FC végzett. A harmadik hely még az utolsó fordulóra is nyitott volt, de végül a későn belelendülő BEAC nem tudta legyőzni az M. Telekomot (2-2), így a “bronz” az utóbbiakhoz került.

A szombat-vasárnapi meccsek kiváló alkalmat adtak a csapatoknak a kiesett bajnokik pótlására, a játékosok nagyon pozitívnak találták a lehetőséget és a szervezést.