Imperial Wet és HTE siker a ViWA – ELTE-BEAC Futsal Kupán! – BEAC Foci
Bezár

Imperial Wet és HTE siker a ViWA – ELTE-BEAC Futsal Kupán!

Az ELTE-BEAC Futsal Kupa a VIWA támogatásával nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre augusztus végén és szeptember közepén.

Az évente megrendezendő felkészülési tornára első hétvégéjére idén is hatalmas volt az érdeklődés, és 22 felnőtt csapat adta le jelentkezését. Az első játéknap a férfi csapatok mérték össze erejüket 4 határon túli csapat részvételével. Horvátországból az Aurelia Futsal, Romániából az Inter Gyergyó és a bajnokesélyes Imperial Wet és Szerbiából pedig a kupa címvédője a KMF International nevezett a rendezvényre.

Férfi Kupa – augusztus 25. (szombat)

Az A csoportot az Imperial Wet nyerte, a BME és a Hidegkút előtt, akik bravúrral megcsípték a csoport harmadik helyét. Meglepetésre, a horvát másodosztály második helyezettje kiesett rögtön a csoportmeccsek után. Délnyugati szomszédjaink jó játékot mutattak a csoportmeccsek alatt, de a befejezésekkel gondjuk volt az összes csoportmérkőzésen.

A B csoportban az újvidéki KMF International diadalmaskodott, aki az előző szezonban újoncként az 5. helyig meg sem állt a jó hírű szerb bajnokságban. Másodikként az utolsó mérkőzésen szerzett döntetlenjének köszönhetően a DEAC csapata ment tovább a gyergyószárhegyi Inter előtt.

A Székelyudvarhelyről érkező sokszoros román válogatott Szőcs László idén a bajnoki címre törő Imperial húzóembere lehet

A csoportok harmadik helyezettjei helyosztó mérkőzésen döntötték el az ötödik hely sorsát. Egy kiváló ki-ki meccsen büntetőkkel nyert a rutinosabb erdélyi csapat a pesti zöld-fehérek ellen.
Az elődöntőben az Imperial Wet érvényesítette a papírformát és 5-0 győzelmet aratott a fiataljaival érkező DEAC ellen, a másik ágon a mérkőzés végére „elfogyó” International vereséget szenvedett egy utolsó perces Rónaszéki tízméteres után a BME-től. A bronzmérkőzésen a szerbek 2-0-ra elhúztak a hajdúsági csapattól, azonban a fiatalok egyenlítettek, majd a hajrában egy gyönyörű szabadrúgás után meg is nyerték a találkozót a jóval esélyesebb ellenfelük ellen. A döntőben a narancs-fekete csíkszeredai csapat megmutatta miért is pályázik a román bajnoki címre, és nagyon szép futsalt játszva lépett át a BME csikócsapatán, akik hatalmas menetelést követően végeztek a második helyen!

Végeredmény:

1. Imperial Wet (román)
2. BME-BT 1988 Déli FC
3. DEAC
4. KMF International (szerb)
5. Inter Gyergyó (román)
6. Hidegkút SC

Legjobb játékos: Cristian Matei (Imperial Wet)
Gólkirály: Mario Duque (Imperial Wet)
Legjobb kapus: Becelic Vlada (KMF International)

Görbe Walter a győztes Imperial Wet csapatvezetője nyilatkozata:
Ismét meghívást kaptunk a tornára a szervezőktől, amit idén is örömmel elfogadtunk. Jól jött alakuló csapatunk számára ez a megmérettetés, főként a pontrúgások miatt tartottuk fontosnak a tornát, amit többször sikerült is kihasználnunk. E mellett a csapatépítés miatt is fontos volt az ELTE-BEAC Futsal Kupa, hiszen a srácok az egész napos program után is még eléggé fittek maradtak estére…! Reméljük, hogy jövőre is részt tudunk venni a rendezvényen, és egyre több csapat jön el majd az évről-évre megrendezett kupára.

Női Kupa – augusztus 26. (vasárnap)

A vasárnapi játéknapon a nőké volt a főszerep, ahol az NB2-es bajnokság krémje mellett 8/6 NB1-es csapat is tiszteletét tette a BEAC-on. A női kupa évek óta 12 csapattal kerül megrendezésre, és már presztízzsé vált a rendezvény megnyerése, aminek köszönhetően az egész csarnok tele volt a nap folyamán és természetesen a legvehemensebb szurkolók elkísérték csapatukat Tolnáról-Szekszárdról és ’Böszörményből is a kupára!

A reggeli A csoportot a Tolna nyerte. Simon Ferenc csapata évről-évre átalakul, azonban mindig a bajnokság esélyeseként kell őket emlegetni! A csoportból második helyen a TF SE jutott tovább, érdekesség hogy a Kelen elhagyta a fúzió után a tavalyi bajnokcsapatot és a Skorpióból igazoltak a kék-fehérek egy sornyi játékost, köztük az NB2-es bajnokság legjobbjait, a Bede ikreket. A Rubeola a TF elleni kis arányú vereségének köszönhetően idén nem tudott továbbjutni a csoportból. A torna érdekes színfoltja volt a Tatai AC, akik utánpótlás csapatként neveztek felnőtt tornánkra. A lányok igaz 3 vereségbe is belefutottak, ám nagyon jó munka folyik az Öreg – tó parján, amit Horváth és Barta tehetsége is mutat.

A B csoport két esélyese a Szekszárd és a Gyula volt, akik ezt ki is használták és elcsípték a két továbbjutó helyet. A hazai ELTE-BEAC kiválóan tartotta a lépést az NB1 élcsapatai ellen, azonban ez még a szezonkezdet előtt kevés volt a győzelemhez és a továbbjutáshoz, ám ha így folytatják akkor odaérhetnek az NB2 elejére a Soltész lányok. A csoport negyedik helyén az idény eleji formát mutató Viadukt végzett, ám tudjuk, hogy Bozsikék a bajnokságra már játékba lendülnek majd, és komolyan kell számolni rutinos csapatukkal.

A TF SE – HTE találkozó a kupa mérkőzése volt

A C jelű négyesből a HTE jutott tovább az első helyen, a legjobb 6-ba. Érdekesség, hogy a Kalafa-PAFC-KRSE hármas körbeverte egymást, amiből a Kalafa jött ki a legjobban és NB1-es újoncként kvalifikálta magát a középdöntőbe. A PAFC hatalmasat fejlődött az utóbbi évhez képest, aminek vélhetően meg is lesz az eredménye az NB2-ben, a KRSE pedig keresi még az idei csapatát, ám ahogy Szamossy Csabát csapattoborzását ismerjük a „rendőrök” éremért fognak küzdeni idén is!

A legjobb 6 között a Gyulai Amazonok meglepetésre 2-0-val kiverték a tavalyi MK győztes Tolnát, ami Palócz bravúrjai alapoztak meg elsősorban. A Szekszárdiak címvédőhöz méltóan behúzták a Kalafa elleni találkozót és jutottak be a legjobb hátmasdöntőbe! A HTE – TF SE párharc ígérkezett a legkiegyenlítettebbnek, azonban a mérkőzés első felében a ’böszi 3-0-ra lesimázta a tesiseket. Azonban jött a csoda és Winternitz Anna három gólpasszal segítette társait, amivel ikszre mentették a találkozót, majd jöhettek a büntetők. A TF-nek meccslabdája volt a büntetőknél, ami azonban kimaradt a HTE pedig már többször nem hibázott és jutott tovább.

A hármas döntőben kiváló ki-ki meccsek zajlottak, amit a nagyon fiatal csapattal érkező Gyula bírt legkevésbé, így Molnár Irénke csapata végzett a harmadik helyen. A mindent eldöntő Szekszárd – HTE meccs döntetlennel végződött így végül a Hajdúböszörmény örülhetett a győzelemnek jobb gólarányuknak köszönhetően.

Végeredmény:

1. Hajdúböszörmény TE
2. Agenta Girls Szekszárdi FC
3. Gyulai Amazonok
4. Tolna-Mözs
4. TF SE
4. Kalafa Futsal

Legjobb játékos: Shulha Anna (Agenta Girls Szekszárdi FC)
Gólkirály: Pádár Anita (Hajdúböszörmény TE)
Legjobb kapus: Palócz Mónika (Gyulai Amazonok)

Quirikó Vivien a HTE vezetőedzője értékelt
Évek óta részt veszünk az ELTE Kupán. A torna idén is kiválóan szolgálta a nyári felkészülést, hiszen az NB I-es és NB II-es mezőny számos csapata képviseltette magát rajta, így ez remek erő felmérő a bajnokság kezdete előtt. A futsal szakmai nap pedig hab volt a tortán, kiváló kezdeményezés, nagyon örülök, hogy részt tudtam venni rajta!

A kupáról készült videót ITT a két nap galériáját pedig ITT – férfi és ITT-női találjátok meg a hét második felében.

Köszönjük  a ViWA támogatása mellett a Futsal Hungary , a Fut5al Planet és az ELTEonline együttműködését is!