Már csak egy veretlen csapat maradt a Jogászfoci A-Ligájában… – BEAC Foci
Bezár

Már csak egy veretlen csapat maradt a Jogászfoci A-Ligájában…

Eltelt 7 forduló az ELTE Jogászbajnokság küzdelmeiből, eljött tehát az ideje egy kisebb összegzésnek az eddig történtekről.

Kezdjük is az A-Ligával:

Már-már megszokott módon az A-Liga első helyén a több fronton érdekelt, gigászi erőkből álló NSZK tanyázik. Nyitraiék az előző fordulóban legnagyobb üldözőjüket, a Tequilát mosták le úgy a pályáról, ahogy azt a nagyok szokták: „nyóceggy”. Korai még ugyan a kérdés, de abszolút jogos már most: ki fogja őket megállítani? Mindezek ellenére a Tequila mentségére szóljon, valószínűleg rossz napot fogtak ki, ugyanis az egészen idáig veretlen Béndek-csapat egyáltalán nem szolgált rá az eddigiek alapján egy ekkora vereségre.

A Vidéki Rutinnak nem sikerült élnie a lehetőséggel, hogy – ha csak átmenetileg is, de – helyet cseréljen a dobogó második fokán álló Tequilával, hiszen elég váratlan, és legalább ugyanannyira keserves módon játszottak – a meccs alapján számukra kedvező – döntetlent a tabella kilencedik helyén csücsülő Necseszdel Uniteddel, akik bebizonyították, hogy nem szabad őket félvállról venni, és igenis össze tudják magukat akár felsőházi ellenfél ellen is szedni.

A forduló legnagyobb meglepetése, hogy újra összeállt a Pia Causa TC!!! Az elmúlt két fordulóban Kelemenék úgy eltűntek, mint Damon Hill anno ki tudja már melyik Forma-1-es futamon. Ráadásul nem is akárhogy tértek vissza, egyből egy győzelemmel a szezon elején jól bekezdő Atlantisz csapatának kárára. A Hypoel úgy tűnik a kezdeti nehézségek, és az elmaradt meccsek után kezdi összeszedni magát, ezúttal egy klasszikus 2-0-ás mérkőzésen megérdemelten kerekedett felül a Soproni brigádon, akiknek a Hypo jó példájából tanulva szintén illene összekapniuk magukat, ugyanis immáron 4 meccs óta tart Szekeresék veretlenségi sorozata.

A forduló legnagyobb csatáját a Paralimpique MarseilleRosszmájúak mérkőzés hozta. A két „kis”csapat mindent egy lapra feltéve próbálta megszerezni első győzelmét. Ez most a paralimpikonoknak sikerült, – többek között – Orbán M. ragyogó játékának köszönhetően egy góllal verték az idén nem túl meggyőző játékot mutató Rosszmájúakat. Ezzel a Paralimpique már két meccse veretlen, a rosszmájú csapat pedig továbbra is az egyetlen pont nélküli csapat az A-Ligában.

Ami a B-Ligát illeti…

A Manökenek megalkuvást nem tűrve, 100%-os mutatóval vezetik a Jogászfoci másodosztályát. A Borussia ezúttal a LawKolbászok csapatát fektette két vállra, akikről egyébként idén nem sok jót lehet mondani azon kívül persze, hogy neveztek a Jogászbajnokságba. A Manökengladbach mellett már csak egy száz százalékos csapat maradt, a Barbárok. A feljutó Atlantiszból erősítő Bodnárék pontlemaradásának oka egészen egyszerű, halasztások miatt kevesebb meccset játszottak, mint az előttük lévő csapatok.

Nem áll ugyan tökéletes győzelmi mutatóval, de továbbra is veretlen a Lawyerpool csapata. A tavaly alakuló kiscsapat már az előző idényben szép nagyra nőtt, amikor is csak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően csúsztak le a dobogó legfelső fokáról. Idén is folytatja jó hagyományát és továbbra is keresi első legyőzőjét a Pázmándi-csapat. „Szopd le anyádat, már bocsánat” – mondták udvariasan a dobogó 3. helyét elfoglaló Szlamb játékosai, majd jól fenékbe rúgták a West Ham and Eggset. A tavaly kieső kelet-londoniak idei szereplésükkel eddig nem igazán bizonyulnak feljutásra esélyesnek.

Az Athletic Bibó már most elegendő okot adott arra, hogy az idei szereplésüket is érdemes legyen nyomon követni, egyelőre csak a Szlamb elleni vereségükre nem lehetnek büszkék Bíróék. A mezőny egyik legrutinosabb tagja, a Hamza Rostock őrületes vágtatást mutat be idén, győzelmi sorozatuk immáron 4 meccs óta tart. Mondanunk sem kell, hogy egyetlen legyőzőjük a Szlamb csapata… úgy látszik Benéék idén erre specializálódtak. A diákszervezetek csatáján a villámkapussal játszó JÖSz FC ütötte ki 4-1 arányban a FEB-et. Ezzel a JÖSz a hetedik helyre ugrott, a FEB pedig a tizenharmadik helyre csúszott vissza. 4 egymást követő győzelem után kipukkadni látszik a szezon elején óriásira fújt Puzdra lufi. A politológus együttes két vereséggel folytatta szereplését, mentségükre szóljon, hogy a Lawyerpool és a Manöken ellen.

A PROKONyaspor 16-1 arányú vereséget szenvedett a belsősöket nyomokban tartalmazó, Atlantisz fiókcsapat Antarktisztól. A Prokon társaságról elmondható, hogy -45-tel valószínűleg ők jelenleg a világon a legrosszabb gólkülönbségű csapat, lelkesedésük azonban töretlen és hozzáállásuk is dicséretre méltó. Nem sok információt tudunk elárulni a Kórház a Pálya Szélén formájáról, ugyanis a fiúk meglehetősen kevésszer jelentkeznek a pálya szélén játékra. Lassan meg kellene változtatni a nevüket Kórház a Pályán Kívül-re. Eddigi 6 mérkőzésükből 3-at sikerült lejátszani, plusz egyszer szabadnaposok is voltak, ami azt jelenti, hogy az elmúlt 3 fordulóban meg sem jelentek a BEAC pályán. Reméljük azért még odatalálnak!

A minden hájjal megkent Mezey Virágok már 2 győzelemnél jár, igaz abból az Antarktisz ellenit a zöld asztal mellett szerezték. A Szervező Uraknak össze kellett hívniuk Középfölde összes követét, az Entek Tanácsát, de még a Megye küldötteit is, hogy Óvási Bizottságot hozzanak létre, és megállapítsák, el kell fogadni a Mezey óvási kérelmét (az óvási határozat nemsokára kikerül a Facebook oldalra). Másik győzelmüket az idén szintén nem túl acélos AmbiValencia ellen szerezték, akik az alsóház középmezőnyében vertek ezzel sátrat.

A Szesz Kazany legutóbb kétgólos vereséget szenvedett a Hamzától, ezzel továbbra is 9 ponttal a 12. helyen állnak. A Jogászfoci egyik legcsodálatosabb nevű csapata, a Szemérem Ajax méltatlanul tudásszintje alatt teljesít idén. Krasznainak illene leitatni a fiúkat a Lokiban, aztán jól gatyába ráznia őket, mert ez a tizenötödik hely igencsak soványka! Alsóházi rangadón a Júdea Népe Front jól megtanította a tHÖKéletleneket kesztyűbe dudálni, és ezzel első győzelmüket megszerezve, meg is előzték őket a tabellán. Csak így tovább! Az SS Ratio csapata pedig továbbra is nyeretlenül áll a tabella alján.