Kedd D-Liga: EC-FC győzelem a rangadón – BEAC Foci
Bezár

Kedd D-Liga: EC-FC győzelem a rangadón

Az EC -FC nyerte a TEAM 104 elleni rangadót, így nincs már veretlen csapat a keddi D-Ligában!
EC-FC – Team 104 5:2

A forduló nyitómeccsét az idáig háromból két meccset behúzó EC-FC játszotta az addig 100%-os Team 104-el szemben. Mindkét együttes stabil védekezésen alapuló játékkal rukkolt elő, a találkozó első szakasza alapján legfeljebb párgólos meccsre lehetett számítani. Az első találatot egy szögletvariáció követően az EC-FC jegyezhette fel. A bekapott gólnak köszönhetően kezdeményezőbb futballra váltott a Team 104, a félidő hátralévő részében át is vette az irányítást. A dominancia pedig még a szünet előtt góllá érett, ezzel 1:1-es állással cseréltek térfelet a csapatok.

A második játékrészben is meddő mezőnyfölényben voltak a vendégek, egy gyors kontra után viszont mégis az EC-FC örülhetett, így ismét ők kerültek előnybe. Loholnia kellett az eredmény után a Team 104-nek, a sietség azonban kapkodással párosult, és ezáltal két alkalommal is, egyéni hibákból újabb gólokat kaptak. 4:1. Csak hogy ne ez legyen a végszó, egy ötödik mattolással az utolsó szöget is beleütötték a koporsóba, mellyel a vendégek végleg búcsút inthettek az addig makulátlan mérlegüknek. A Team 104 erejéből a végén még egy szépítésre futotta, ám a lényegen ez mit sem változtat; értékes győzelmet aratott az EC-FC, mellyel fellépett a dobogóra!

Az EC-FC kezdi visszanyerni formáját, és ismét harcban állnak a dobogóért
Együtt Szárszóér’ – Balaton Penguins 0:8

Két győzelemmel és egy vereséggel a “zsebükben” várták a szárszóiak a Balaton Penguins elleni összecsapást. Igazi balatonparti derbinek ígérkezett a mai – még ha a Penguins alapvetően csak a nevében számít “balatoni csapatnak”. Az első félidő kezdetben csendes mederben zajlott, megfontoltan vezette támadásait mindkét csapat. Az óvatoskodás ellenére első ízben a vendégek tudtak eredményesek lenni, a Penguins hamar begyötörte a vezető találatot. Az elsőt aztán nem sokkal később követte a második is: az Együtt Szárszóér’ portásának már másodjára kellett maga mögé, a hálóba nyúlnia. A kétgólos hátrány dacára igyekezett nagyobb erőket mozgósítani a hazai együttes, ez azonban cseppet sem zavarta meg a sárgamezes vendégalakulatot, akiknek még egyszer sikerült a féldiő előtt az ellenfél kapusát megtréfálni.

A második húsz percben felgyorsult a játék, nyíltabb futballt vállalt fel mindkét gárda, a Penguins viszont végig kézben tartotta a meccset, és több ellazázott lehetőség ellenére is sikerült további öt(!) gólt berámolniuk az Együtt Szárszóér’ ketrecébe. Ugyan a pályaválasztók a kilátástalan hátrányuk ellenére is próbáltak veszélyeztetni, a védekezést teljesen feladták – márpedig részben ez okozhatta a nagyarányú vesztüket is. Nem az ő napjuk volt.

Fix Arcok – Bagatell 5:0

(F)ikszes csapatnak tűnik a Fix Arcok együttese, kétszer is remiztek már az előző fordulókban. Mindazonáltal veretlen csapatként várták az addig nyeretlen Bagatell elleni összecsapást, a vendégek nulla ponttal vágtak neki a negyedik játéknapnak. Rögtön az első percekben villant a sárga, a Bagatell egyik játékosát egy ütközést követően kényszerű okokból le kellett cserélni. Ám mint tudjuk, “víztől gyógyul a focista”, így szerencsére később vissza tudott állni a sértett a pályára.

Bő tíz perccel a kezdés után a Fix Arcok egy potyagóllal megszerezte a vezetést. Az elmúlt hetek eredményeit illetően a hazaiak vezetése nem meglepő, a mostani meccset tekintve viszont sokkal inkább egyenlő erők küzdelmét láthattuk a műfüvön. Rá is szolgált volna az egyenlítésre a Bagatell, az újabb gólt azonban nem ők, hanem a feketemezes Arcok szerezték, immáron nem egy szerencsés, hanem egy nagyon szépen kijátszott akciót követően. 2:0-ra módosult az állás, amely a félidei eredményt is jelentette.

Rövid pihenő után a második játékrészben minden látható volt, ami egy jó mérkőzésbez szükséges: esernyőcsel, bőrözgetés, faltok, némi indulatok, és ordító ziccerek. Ellenben a gól csak igazán nyögvenyelősen érkezett; a Fix Arcok csapata egy kapáslövéssel már harmadjára tudott eredményes lenni. Ugyan maga a meccs nem volt sportszerűtlen, mégis egy félidőn belül hétszer is faltoltak a vendégek, így a hatodik és a hetedik szabálytalanság okán kétszer is büntetőt rúghattak a pályaválasztók – ezekből egyet sikerült értékesíteni. Végszóra – csak hogy legyen még miről cikkezni – az ötödik is ott pihent a hálóban, így fölényes, 5:0-s eredménnyel zárult a két csapat párharca. Szorosnak indult, sima lett a vége.

Kapás Bogi <3 – Team 2:2

Végletekig kiélezett összecsapáson lehettünk túl Kapás Bogi szeretői és a Team közjátékában. Ha csak egy meccsre lehetne ráaggatni, hogy “egyenlő erők küzdelme folyt a pályán”, akkor ezt a találkozót lehetne a leginkább ezzel a jelzővel jellemezni. A Team jött ki az öltözőből élénkebben, egy egyéni hibát használtak ki könyörtelenül a vendégek. Ehhez azonban Kapás Boginak is (vagy inkább a játékosainak is) volt egy-két szava, sarokrúgásból azonnal válaszolni tudtak a bekapott gólra a pályaválasztók.

Iksszel fordultak a csapatok, a szusszanatnyi pihenőről visszatérve pedig a szebbnél-szebb akciókénvolt a főszerep. Megszámolni is nehéz lenne, hány kapuralövéssel kísérleteztek a játékosok. A gólokat ellenben meg tudtuk számolni, mindössze további két alkalommal rezzentek belülről a hálók: előbb a Team volt eredményes, majd a vége előtt 6-7 perccel Bogiéknál is elsült egy löket.A hajrát nagyon megnyomta mindkét együttes, egyik gárda sem akart a pontokon osztozkodni, ám hol a kapusok brillíroztak, hol a kapufa éle volt igazságos – vagy éppen igazságtalan.

Végül egy nagyon sportszerű, kiváló tempójú összecsapáson mind a két csapatnak be kellett érnie az egy ponttal. A játék képe alapján az iksz teljességgel reálisnak mondható.

A Bagatell kicsit beragadt a rajtnál, jövő héten közvetlen riválisuk a Kapás Bogi<3 ellen javíthatnak
Minimál FC – Szoci Foci 3-2

A Minimál – Szoci Foci meccsen két rutinos csapat lépett pályára kedden.  Szerencsére nem fukarkodtak a gólokkal a játékosok; percek alatt három gól is született. Elsőként a Szocik szerezték meg a vezetést, melyre gyors egymásutániságban kétszer is válaszolni tudtak a zöld mezes hazaiak. A repülőrajt után kissé elapadtak a gólcsapok, ám izgalmakból így sem volt hiány: továbbra is lüktető játék és rengeteg lövési kísérlet jellemezte a meccset. Nem bízta a véletlenre egyik gárda sem!

A szünetig nem változott az eredmény – na majd talán a másodikban megint potyognak a találatok!

Nos, a góleső ugyan elmaradt, mégis végletekig kiélezett, rendkívül küzdelmes összecsapásnak lehettünk szemtanúi. A Szoci Foci szaladt az eredmény után, a vége felé pedig már vészkapussal játszottak a siker érdekében. Az egyenlítés még össze is jött nekik! Pár perc volt csak hátra, és egyik fél sem akart megelégedni az egy ponttal. A Szoci Foci továbbra is vészkapussal játszott, ami az egyenlítéshez ugyan jó taktikának bizonyult, ám később mégis ez okozta csapatuk vesztét: a Minimál FC az utolsó utáni másodpercekben egy kontrából megszerezte a harmadik gólt, ezzel pedig pontot tettek a találkozó végére. Remek párharc volt!

Gavallérok – A.S. Öröm 4-7

Záporoztak a gólok a Gavallérok és az A.S. Öröm meccsén, a meccs után felmerült bennünk egy örök kérdés: Legjobb védekezés a támadás?

Feltételezzük, hogy így gondolta mind a két pályán lévő csapat, sok volt a létszámfölényes kontra és sok volt a lövéssel befejezett akció: mindezek után szép számmal is mutathatott a bíró a kezdőpontra. Elsőként a vendégek tudtak eredményesek lenni, de az (A.S.)öröm nem tartott sokáig, mivel a Gavallérok a középkezdést követően háromszor kényszerítették ellenfelüket ugyanennek a megtételére – azaz a középkezdésre. Az A.S. Öröm azonban hozzászokhatott az utóbbi hetekben ahhoz, hogy sok gólt kapnak, így a lelkesedésük, illetőleg a győzelembe vetett hitük továbbra sem tört meg. Milyen jól is tették: kétgólos hátrányukat még az első játékrészben sikerült ledolgozniuk. 3:3-as állásnál rendelt el szünetet a bíró.

A második félidő elején máris a vendégeknél volt az előny, a vezetést pedig a hátralevő húsz percben nem is adták ki: 3:5; 4:5; 4:6; 4:7, ilyen sorrendben potyogtak a gólok a meccs további szakaszában.Nyögvenyelősen kezdve, végül aztán jó napot kifogva, remekbeszabott győzelmet arattak a vendégek, főként úgy, hogy a fordulót megelőzően sereghajtóként vágtak neki a párharcnak. Szemben a Gavallérokkal, akik ezüstös pozícióból várták ellenfelüket. Nagy skalp!

 

A következő fordulóból a Fix Arcok – ECFC rangadó esetében nem mernénk tippelni, azonban a Minimál FC – AS Öröm meccsen ismét meglepetést szimatolunk…vendég pontszerzéssel.

A D-Liga tabelláját és eredményeit ITT tudjátok figyelemmel kísérni!

Írta: Nyúl Krisztián