Köszönjük szépen Soma! – BEAC Foci
Bezár

Köszönjük szépen Soma!

Az ELTE-BEAC Somogyi Gábor nélkül folytatja a munkát a szezon további részében.

Somogyi Gábor ‘Soma’ 2016. augusztusában került egyesületünkhöz, amikor egy cél lebegett a csapat szeme előtt bennmaradni a futsal bajnokságok átszervezése után az NB2-ben. A csapat nehéz meccsel indította a szezont, ahol sima vereséget szenvedtünk, de fordulóról-fordulóra egyre jobban összeálltunk és az ősz folytatása kiválóra sikerült. Az új érkezők: Mészáros-Dobos-Szabó is beépültek és a negyedik helyen vártuk a tavaszt. A második félév kicsivel gyengébbre sikerült, azonban így is az ötödik helyen végeztünk az alapszakaszban, amiben Somogyi mesternek hatalmas szerepe volt. A folytatásban nagy versenyt vívtunk a negyedik pozícióért, azonban nem tudtunk feljebb lépni, és a rájátszásban elért ötödik helyünkkel megőriztük NB2-es tagságunkat a 2017/2018-as szezonra.

A tavalyi szezon talán legnagyobb sikerét a Romhány ellen értük el a BEAC-on, akik végül megnyerték a Közép-Nyugati csoportot

 

Az idei pontvadászatban a keret alaposan átalakult, több rutinos játékos szenvedett hosszú sérülést a szezon elején, U20-as csapatunk erősségeire egyre nagyobb szerep hárult. A bajnokságunk nehezen kezdődött és sajnos nem tudtunk újítani a szezon második felében sem, így az alsóházi rájátszásba kerültünk. Részsikerként a Magyar Kupában a legjobb 8 csapat közé jutottunk, ahol a későbbi győztes Swietelsky-Haladás ellen búcsúztunk két felejthetetlen mérkőzésen. Soma személyében egy fiatal, felkészült és elszánt edzőt ismerhettünk meg, akinek győzni akarása többször a csapatra is át tudott ragadni, ezzel túllendítve a játékosokat a holtponton. Ezúton szeretnénk megköszönni a közös munkát Somogyi Gábor részére, aki 59 mérkőzésen dirigálta csapatunkat.

 

Soma kiváló kapcsolatainak köszönhetően, Sito Rivera a Magyar Válogatott szövetségi kapitánya bemutató edzés tartott a BEAC-on

 

A szezon hátralévő részében a szakmai munkáért Béni Zoltán felel, aki két U17-es magyar bajnoki címe után először dolgozhat felnőtt csapattal.

#köszönjükSoma