Közel a bravúrhoz – 60 percig tartottuk a lépést a listavezetővel – BEAC Foci
Bezár

Közel a bravúrhoz – 60 percig tartottuk a lépést a listavezetővel

Második csapatunknak megszakadt hét meccses győzelmi sorozata...

BEAC I – MLTC   1:5

Napsütéses időben került sor a BEAC-MLTC mérkőzésre szombaton, a Varga Zoltán Sporttelepen. A vendégek pontveszteség nélkül érkeztek a meccsre, zsinórban 18 megnyert mérkőzéssel a hátuk mögött, és igyekeztek megtartani hibátlan mérlegüket, míg a BEAC ennek megszakítását tűzte ki célul.

Az első félidőben dinamikus támadó focit láthattak a kilátogató nézők mindkét fél részéről. Az első igazán nagy helyzet a BEAC előtt adódott. Flaskay ugratta ki jó ütemben Porogit, aki a szélen megverte védőjét, majd középre passzolta a labdát, amelyre kiváló ütemben robban be Erdei, és megszerezte idei kilencedik gólját, 1-0. Csatárunk ismét magára talált, az elmúlt két mérkőzésen háromszor volt eredményes.

Az MLTC magasabb fokozatra kapcsolt, a játék áttevődött a BEAC térfelére, az egyetemisták védelme azonban jól zárt, így igazán veszélyes szituáció nem alakult ki a hazai kapu előtt. A 17. percben aztán szabadrúgáshoz jutott az MLTC 20 méterre a BEAC kapujától. A laposan középre tartó lövés sajnos kipattant Sziráki melléről, védőink pedig lassan reagáltak a veszélyre, így Tóth megszerezte közvetlen közelről az Mátyásföldiek egyenlítő gólját, 1-1.

Flaskay, a már tőle megszokott ravaszsággal egyből kapura küldte a középkezdést, amely át is szállt a kint álló vendég kapus fölött, de kicsivel elkerülte a kaput. A 30. perc környékén Erdei és Magyar letámadása bizonyult hatékonynak, Magyar szerzett labdát, és éles szögből azonnal célba vette a rövid sarkot, azonban a labda a kapufa külső oldalán csattanva hagyta el a játékteret. Az első félidő abszolút kiegyenlített játékot hozott. A BEAC méltó ellenfele volt a listavezetőnek.

A második félidő elején folytatódott a kiélezett küzdelem, ám az MLTC egyre inkább fölénybe került. A 63. percben góllá érett a nyomás Nagy révén, aki ügyesen lőtte ki a hosszú sarkot, 1-2. A 72. percben Fodor rossz ütemű becsúszása után 11-eshez jutottak a vendégek, melyet értékesített is Nagy. Elúszni látszott a csata, 1-3.
A 75. perc környékén még felcsillant a remény, Magyar előtt adódott ajtó-ablak szituáció, aki azonban nem volt elég határozott, így fel tudtak szabadítani a védők az üres kapu torkából. Nagyjából 10 perccel később Erdei vezethette a labdát egyedül a kapusra, de ígéretes helyzetben nem tudta elhelyezni a játékszert a hálóőr mellett.
Közben az MLTC szinte minden helyzetét gólra váltva újabb két gólt szerzett Tóth és Nagy által, 1-5. Magyar sérülése miatt, és csere híján a meccs végét már emberhátrányban játszották az egyetemisták.

A mérkőzés hajrájában sérülést szenvedett Magyar Lacinak ezúton kívánunk jobbulást

A viszonylag súlyos vereség ellenére elmondható, hogy a BEAC tisztességgel helytállt, ám helyzeteivel rosszul sáfárkodott, míg az MLTC-nek szinte minden összejött, így a mátyásföldi alakulat már 8 fordulóval a bajnokság vége előtt bajnoki címet ünnepelhet.

A találkozó jegyzőkönyve Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

Csabagyöngye SE – BEAC II   3:2

Április 15-én a Csabagyöngye SE-hez látogatott a BEAC II csapata abban a tudatban, hogy két nagy riválisa döntetlent játszott, így esély nyílt a leszakításukra. Az előző heti mérkőzéshez képest egy felforgatott csapatottal lépett pályára a BEAC II. Juhász még nem bevethető, viszont Vajainak sikerült összedrótozni magát előző heti combsérüléséből, így ő ismét kezdett a bal oldalon. Kulcsár a kapuban, előtte Pataki, Farkas, Gyebnár, Haluska, a középpályán Horváth és Huszka, majd Vajai, Szczerbinski, Bitai és Nagy.

Az első perctől kezdve próbált nyomást gyakorolni a vendég csapat a hazaiakra, aminek a 11.percben meg is lett az eredménye. A jobb oldalon elfutó Haluska beadását a röviden érkező Szczerbinski vágta fel a hosszú felső sarokba, 0-1. A vezetés megszerzése után sem adta alább a lendületet az egyetemista csapat. Nagy távoli lövése a kapufán csattant. A 36. percben azonban a szélen üresen maradó Hüber rongyolt végig a pályán és passzolt Kulcsár kapujába, 1-1. A második félidőt is nagy elánnal kezdte a szürke mezes vendég csapat. Bitai az 50. percben egy nagy kavarodás után az ötösön belülről lőtte ki a hosszú sarkot, 1-2.

Bitai szezonbeli második gólját szerezte

 

Ám ezután valami történt…rá sem lehetett ismerni a vendégek játékra. Ami eddig összejött, odapattant az most mind az ellenfélé lett. Az 55.percben tizenegyeshez jutotta a hazai csapat, amit magabiztosan értékesített is Nagy, 2-2. Vérszemet kaptak a hazaiak és nemsokkal a gól után lőttek két felső kapufát, bár ezekhez kellettek Kulcsár ujjai is, hiszen ő tolta azokat a keresztlécre. Azonban a 80.percben már Kulcsár is verve volt, hiszen egy lövést még ki tudott tolni, ám pont Nagy lábára, aki bebelsőzte a földön fekvő kapus mellett, 3-2. De itt még érezni lehetett, hogy nincs vége! A következő fontos mozzanatig, a hosszabbítás utolsó percéig kellett várni. Ekkor ugyanis egy szabálytalanság után a bíró 11-est ítélt a BEAC javára. De jött a dráma…Kovács a tizenegyest fölé lőtte. A bíró lefújta a mérkőzést és véget ért a BEAC II HÉT meccses győzelmi sorozata.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

Első csapatunk igazi egyetemi rangadót játszik a MAFC Wanderers ellen a hétvégén, második csapatunk pedig a futsalosokhoz hasonlóan a Romhány SE csapatával mérkőzik meg.

#csakabeac