Közel volt az első NB1-es győzelem, de mindhárom pontot Nyíregyházán hagyta az ELTE-BEAC – BEAC Foci
Bezár

Közel volt az első NB1-es győzelem, de mindhárom pontot Nyíregyházán hagyta az ELTE-BEAC

nyíregyháza-elte-beac

A félidőben még vezetett csapatunk, Oswald Dániel két kisbüntetőt is hárított, de végül ez sem volt elég, hogy ponttal távozzunk Nyíregyházáról.

A hazaiak két győzelemmel, mi pedig egy ponttal vágtunk neki a parázsnak ígérkező alsóházi rangadónak. A találkozón Kubisch Kevin és Lugosi Márk debütált, Sajben Marcell pedig nyolc év után szerepelt ismét a legmagasabb osztályban.

A hosszú utazás nem érződött a csapaton, hiszen kiválóan kezdtük a meccset, rögtön az első percben Kis álompasszát Szini helyezte a kapu közepébe (0-1). A nyíregyházi hidegzuhany után aztán hamar egalizált a szabolcsi egylet, egy perc sem telt el és máris 1-1 állt az eredményjelzőn. Öt perc után azonban ismét a mieinknél volt az előny: A Spáth-Fülöp páros kooperált remekül, utóbbi hatalmas gólt ragasztott az ellenfél kapujába (1-2).

Szini László góljával már az első percben megszerezte a vezetést az ELTE-BEAC (Fotó Simó Szabolcs).

Az első félidőt sok szabálytalanság jellemezte, gyorsan összegyűlt az öt szabálytalanságunk, így a játékrész második része rendkívül nehéznek ígérkezett. Ennek ellenére jól tartották magukat Béni Zoltán fiai, Oswald ismét remek teljesítményt tett le az asztalra, de egytől egyig, mindenki jól helytállt, ami a védekezést illeti. A félidő hajrájára, összegyűlt a hat szabálytalanságunk, kisbüntetővel jöhetett az A Stúdió. Az ihletett formában védő ‘Oszi’ azonban ismét a helyén volt, így a jobb alsóba tartó labdát bravúrral kitolta, a csapat pedig 2-1-es előnyben vonulhatott pihenőre.

Béni mester bátor játékot és koncentráltságot kért a második félidőre csapatától, ám a félidő elején, egy le nem fúj szabálytalanság után, Krajnyák Zsolt révén így is kiegyenlített a hazai egylet (2-2). A gól kijózanítóan hatott a BEAC-ra, amely stabilizálta játékát a folytatásra, sőt több nagy helyzete is volt az újabb vezetéshez. A legnagyobb talán a Fülöp labdaszerzését követő ziccer volt, amit maga a labdaszerző rúgott a kapu mellé. A játékrész derekán, egy oldalberúgásba Gémesi ért bele rosszul, a labda pedig a hálóban kötött ki (3-2), így a helyzetek alapján váratlanul a szabolcsiaknál volt az előny.
A faultok, csakúgy, mint az első félidőben gyűltek, azonban a BEAC veszélyes tudott maradni. Hét perccel a vége előtt Szekér készítette le gyönyörűen labdát Fülöpnek, aki azonban kapu fölé lőtt. A parázs hajrájában aztán elszabadultak az indulatok, záporoztak a lapok és a játékvezetők kezéből is érezhetően kicsúszott az irányítás. Hat perccel a vége előtt ismét kisbüntetőt rúghattak a hazaiak, Oswald azonban magabiztosan hárította Ladányi gyenge kísérletét. Az utolsó négy percre Szini kiállítása miatt emberhátrányba került a BEAC, de ez újabb gólokat már nem eredményezett, köszönhetően a Gémesi dirigálta védelemnek. A végén ráadásul több nagy lehetősége is volt a mieinknek az egyenlítésre, az eredmény azonban már nem változott. Így bár a csapat rászolgált volna az egy pontra, mindhárom pont a szabolcsi megyeszékhelyen maradt.

 

NB I, 8. forduló

A Stúdió Nyíregyháza-ELTE-BEAC 3-2

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Gémesi Áron, Szini László (C), Kiss Gábor, Tarjáni Péter.

Cserék: Sajben Marcell, Fülöp Viktor, Spáth Márton, Szokoli Milán, Kubitsch Kevin, Horváth Domonkos, Szekér Zoltán, Lugosi Márk, Vass Szilárd.

Gólszerzők: Kovács Béla, Krajnyák Zsolt, Gémesi (öngól), illetve Szini, Fülöp.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

A mérkőzés videós összefoglalója: