Labdarúgás: hatpontos hétvége! – BEAC Foci
Bezár

Labdarúgás: hatpontos hétvége!

Két győzelemmel örvendeztették meg szurkolóikat a BEAC nagypályás csapatai!

A BEAC 120 éves évfordulójának alkalmából az Oxford University ellen melegített a a tavaszi szezonra első csapatunk. Nyitófordulóban a Gázgyár II. mért ránk csúnya verést, majd a második körben Budatétényből csupán egy pontot tudtunk elhozni, így két mérkőzés után mindössze 1 ponttal szerénykedtünk a tavaszi tabellán. Muszáj volt javítanunk, és a keret ennek megfelelő elszántsággal készült a Budakeszi elleni összecsapásra.

Szombat délután, hazai pályán, kellemes tavaszi időben a sereghajtó Budakeszivel találkoztunk.  Bajnoki helyezés ide vagy oda, ez korántsem ígérkezett könnyű mérkőzésnek, hiszen egy héttel korábban ellenfelünk a harmadik helyezett Nagytétényt fricskázta meg idegenben.A meccs szerencsére az egyetemisták tervei szerint alakult. A BEAC az első percektől kezdve agresszívan letámadta ellenfelét, igyekezve minél több labdát szerezni az ellenfél térfelén. A mérkőzés folyamán ez egyre nagyobb hatékonysággal sikerült is.

Az első lövés a BEAC előtt adódott. Magyar kevergetett a tizenhatoson belül, majd visszagurította a labdát Némethnek, aki bal lábbal próbálkozott, lövése azonban elkerülte a hosszú sarkot. Nem sokkal később Flaskay és Porogi letámadása bizonyult hatékonynak. A megzavarodott budakeszi védelem és kapus odaajándékozta a labdát Flaskaynak, aki okosan levitte a labdát az alapvonalra, majd visszagurítva az érkező Porogi elé tálalt, aki a hálóba juttatta a játékszert. 1-0 a BEAC-nak!

A hazai csapat nem állt le. Pár perc múlva Flaskay veszélyeztetett, ám bal lábas tekerése a hosszú sarok mellett hagyta el a játékteret. Ugyanakkor a Budakeszi is vezetett néhány veszélyes támadást. A 20. perc környékén Szirákinak kellett nyújtózkodnia, hogy az alsó sarok felé tartó erőteljes lövést kitornázza. A félidő derekán aztán ismét gólnak örülhetett a BEAC. Egy felívelt labdát Porogi csúsztatott meg kitűnően, mely így éppen a védők közül kirobbanó Flaskay elé került, aki kíméletlenül vágta azt a kivetődő hálóőr alatt a kapu közepébe, 2-0.

A félidőre megnyugtatónak tűnő előnnyel vonulhattak a hazaiak, azonban hiba lett volna belealudni a mérkőzésbe. A cél egyértelmű volt: további gólok szerzése, és az ellenfél reményeinek szertefoszlatása.

Nizák Jenő a csapat kapitánya és húzóembere

 

A második játékrészben a BEAC dominanciája állandósult. Sorozatosan jöttek a veszélyes beívelések, lövések, szögletek és szabadrúgások. Közben a korábban még csak szemerkélő eső heves zivatarba váltott, így az elemekkel is meg kellett küzdenie a játékosoknak. Először Papp veszélyeztetett egy távoli lövéssel, majd Helmle érkezett jól a hosszún egy szögletre, ám mindkettejük próbálkozása kicsit célt tévesztett. Nem sokkal később Magyar tizenhatosról eleresztett lövése pattant meg egy védő lábán, majd jutott túl a kapuson is, ám a háló tetején landolt. Ezután Flaskay szólója után érkezett egy veszélyes lövés, mely épphogy elkerülte a hosszú sarkot. Egy veszélyes beadásra Gál érkezett, közvetlen közelről leadott lövését azonban védte a kapus; a kipattanóra érkező Magyar tüzelt a hosszú irányába, ám egy gólvonalon álló védő kitornázta a bogyót a kapu torkából.

Újabb veszélyes szögletek következtek. Gál kitűnően érkezett minden pontrúgásra. Erőteljes fejese először a kapufán csattant, végül azonban már ez sem segített a vendégeken, ugyanis kiváló fejjátékáról ismert középpályásunk Flaskay álomszerű beadására olyan sebességgel robbant be, és olyan pontosan irányította a játékszert, hogy angol bajnoki közvetítésekbe illő fejes gól lett a jutalma, 3-0.

Nem sokkal később a koronát is sikerült feltennie Gálnak remek teljesítményére. Egy lecsorgó labdát 25-ről kíméletlen erővel vágott a felső sarokba, a kapusnak esélyt sem adva, és beállítva a végeredményt, 4-0.

A budakeszi játékosok már csak a hármas sípszót várták, elismerve, hogy ellenfelük föléjük nőtt ezen a délutánon. A BEAC pedig végre három pontot ünnepelhetett, mely igencsak ráfért már a csapatra. Sőt, a tavaszi szezon előtt kitűzött célok sem kerültek messzebb, hiszen a közvetlen riválisok botlásainak köszönhetően csupán 2 pontra áll egyesületünk a dobogótól.

A mérkőzés jegyzőkönyve Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

Második csapatunk 5 meccses győzelmi sorozat után a MUN SE II-höz a BMTE Sporttelepre látogatott el, cél a győzelmi sorozat megtartása volt.

Jobban kezdték a vendégek a találkozót, ám egy szélen meglőtt labdával a MUN SE csatára tört be a tizenhatoson belülre és a rövid sarokba lőtt, 1-0.
Nem telt el sok idő, és egyenlített a BEAC. A komoly sérüléséből visszatérő Huszka 25 méterről Puskás-díjat érdemlő gólt szerzett, miután a megszerezte az ellenfél térfelén a labdát és azt hajszálpontosan a hosszú felső sarokba lőtte, 1-1. Még a félidő vége előtt sikerült megfordítani a meccset, szintén Huszka talált a kapuba Vajai mértani pontosságú labdája után, máris 1-2 a zebramezeseknek.

Kovács a tavaszi félévben először szorult a padra, a Mun SE ellen 30 perc jutott neki

 

A harmadik gól a második félidő felénél érkezett. Huszka szögletét senki sem tudta kifejelni így a labda gazdátlanul a 16-os vonalán álló Nagyhoz került, aki kapásból az hosszú kapufa mellé bombázta a játékszert, 1-3.Tíz perccel a vége előtt Hajnal még egy gólosra csökkentette a vendég előnyt, ám Püsökék már nem kapituláltak a hajrában így 3 pont előnnyel vezetik a tabellát az Unione FC II előtt.

Értékelés:

Kulcsár – 7,2

Bitai – 7,4 -Farkas – 7,9 -Püsök – 7,5- Haluska –
6,7

Vajai – 7,1-Szczerbinski – 7,3 -Horváth – 8,1-Huszka – 8,9 – Juhász – 6,9

Nagy – 7

Csere:
Fűtő – 6
Demjén – 6
Kovács – 6
Rumbold – 6,5
Gyebnár – 6,4

 

A találkozó jegyzőkönyve Forrás: Adatbank.mlsz.hu

 

Első csapatunk hétvégén igazi “hatpontos” mérkőzésen lesz az Erdért SE vendége, második csapatunk pedig a középmezőnyben álló Külker csapatát fogadja hazai pályán!

Az Oxfordi Egyetem ellen készült fotókat a galériánkban találjátok, ITT!

#csakabeac