Labdarúgás: remi az egyetemi rangadón – BEAC Foci
Bezár

Labdarúgás: remi az egyetemi rangadón

Az utóbbi hetekben kicsit elcsúsztunk a labdarúgó mérkőzések,így pótoljuk restanciánkat....

MAFC Wanderers – BEAC I.    3-3

A BEAC, talán a melegnek köszönhetően igencsak álmosan kezdte a mérkőzést, amit sajnos az első valamire való akcióból meg is büntetett a MAFC Szűcs révén a 3. percben (1-0). A BEAC máris futhatott az eredmény után.

Az első tíz perc zavarodottságát követően azonban fokozatosan átvette az irányítást a vendég csapat. A MAFC visszahúzódott, a BEAC így többnyire az ellenfél térfelén járatta a labdát. Az első igazán nagy helyzet Magyar előtt adódott, akit Flaskay ugratott ki ballal, ígéretes pozícióból leadott lövését azonban lábbal hárítani tudta a hazai kapus. Maradt a MAFC vezetés. A továbbiakban Porogi betörései vagy Nizák és Flaskay felpasszolt labdái után többször is ígéretes szituáció alakult ki a hazai kapu előtt. Végül a nyomás góllá érett. Egy baloldali beadásra Erdei érkezett kiváló ütemben, és félfordulatból, kapásból a rövidbe lőtt (1-1). A hátralévő időben a BEAC már egyik lehetőségét sem tudta gólra váltani, így a félidőre maradt a döntetlen.

A második félidő elején sajnos megint elkövetett egy hatalmas hibát a BEAC a hátsó alakzatban, amelyet ismételten megbüntetett a MAFC. Egy szép sarkalás után Ződi vette be a BEAC kapuját (2-1). Ismét a hazaiaknál volt az előny.A BEAC a továbbiakban sem adta fel, magasabb fokozatra kapcsolt, és sorozatosan alakította ki a helyzeteket. Sajnos ezen a napon azonban sem Fortuna, sem a játékvezetői trió nem volt velünk. Előbb Magyar hagyott ki egy újabb nagy helyzetet, majd ugyanezt megtette Flaskay is, később nem kaptunk meg egy jogosnak tűnő büntetőt, majd a játékvezetők annuláltak egy látszólag teljesen szabályos BEAC-gólt, végül Papp szemfüles emelésénél a hazai felsőléc hárított. Szinte minden összeesküdött ellenünk.A 83. percben azonban végre megtört a jég. Egy kavarodás után Erdei lőtte ki ballal estében a hosszú sarkot (2-2), ezzel pedig felcsillant a remény a három pont megszerzésére.

A BEAC erőteljes letámadást alkalmazott az utolsó percekben, aminek meg is lett az eredménye. Nem sokkal a lefújás előtt sikerült labdát szerezni az ellenfél 16-osa előtt, melyet Szczerbinski lőtt át a hazai kapus felett a hosszú sarokba (2-3). Még 2-3 percet kellett volna kihúznia a BEAC-nak, ám a koncentráció hiánya vagy a lábak fáradtsága közbeszólt. A lefújást megelőző utolsó másodpercben egy jobb oldalról keresztbe rúgott labdára a MAFC támadója ért oda elsőként, és kiegyenlített (3-3).

A BEAC-játékosok érthető csalódottsággal hagyták el a játékteret. A kezünkben volt a 3 pont, mégis csak 1 lett belőle. Sikerült fordítani, mégis kicsúszott a kezünkből a győzelem.

A mérkőzés jegyzőkönyve. Forrás: adatbank.mlsz.hu

BEAC I. – Csillaghegyi MTE    1-2

Számtalan sérült, beteg vagy elfoglalt játékosát nélkülöző, így tartalékosan felálló első csapatunk a hétvégén a Csillaghegyet fogadta.
A felforgatott keret ellenére kiválóan helytálló BEAC az első félidőben abszolút kiegyenlített meccset vívott a hasonló játékerőt képviselő ellenfelével. Helyzetek mindkét kapu előtt adódtak, azonban egyik csapatnak sem sikerült a hálóba juttatnia a labdát.
A második félidő elején a BEAC magához ragadta a kezdeményezést, egyre több helyzetet alakított ki. Az 51. percben végül egy remekbeszabott beadásra érkezett kiváló ütemben Porogi, és fejjel megszerezte a vezetést, és idénybeli 7. gólját (1-0).
Lendületben maradt a BEAC, a Csillaghegy némileg megzavarodott a bekapott gól után, így egyre-másra jöttek a hazai helyzetek. Pintér majd Szczerbinski előtt is nagy lehetőség adódott, ám egyikük sem tudott élni vele, sőt Porogi és Flaskay összjátékából még gól is született, azonban a partjelző zászlaja is emelkedett közben, erősen vitathatóan.

A második gólt sajnos nem sikerült megszereznie a BEAC-nak, és a cserék híján elfáradó csapatunk meg is bűnhődött ezért az utolsó tíz percben. A Csillaghegy előbb szabadrúgásból, majd akcióból is bevette a hazai kaput, a csereként beálló Mikó és Gonda góljaival mindhárom pontot elvitte a nagyot küzdő, de rendkívül peches BEAC otthonából (1-2).

 

A mérkőzés jegyzőkönyve. Forrás: adatbank.mlsz.hu

Dinamo Torpedo SE – BEAC II.    3-1

2018.04.29.-én vasárnap rendezték meg a Duna-parton a Dinamo Torpedo KSE- BEAC II. mérkőzést.
A vendégek azzal a tudattal léptek a pályára, hogy ha sikerül nyerniük, akkor le tudják magukról szakítani a Dinamot, valamint a nagy rivális Unione II-vel szemben is előnybe kerül.
A mérkőzés első 10 perce puhatolózásban telt. Leginkább a pálya közepén folyt a játék. A 18. percben a Dinamo balhátvédjének beadását a hosszún érkező csatár fejelte a kapuba. (1:0) A második helyzet immáron a BEAC-é volt. Szczerbinski 18ról megeresztett lapos lövését a kapus lábbal tolta szögletre. A 36.percben egy nagy kavarodás után a BEAC tizenhatosán belül az ellenfélhez került a labda, aki 11 méterről eltörte a labdát, ami így is begurult a kapuba. (2:0). Innen a BEAC kezébe vette a mérkőzést. Sorra jöttek a helyzetek. Előbb Juhász szélen futott el és centerezett Nagy felé, akinek a megmozdulása után még a védő menteni tudott.. Ezután egy távoli szabadrúgásból Farkas találta el a felsőlécet.
A második félidőben a Dinamo antifocira váltott. Ha jött a labda, nem gondolkoztak csak előrevágták. A BEAC minden erejét mozgósította és egyszerre 3 csatárral rohamozta a Dinamo kapuját. Meg is lett az eredménye, hiszen a 64. percben Csűri talált be. (2:1) Az eddiginél jóval nagyobb nyomás alá került a Dinamo. Sokszor alakult ki olyan szituáció, hogy a saját térfelére kényszerült az összes hazai játékos.
Kovács is próbálkozott egy távoli lövéssel, majd Rumbold próbálkozását hárította a kapus. Csűri lövése a kapufáról fölészállt, ugyanúgy ahogy Huszka szöglete után Juhász fejese is.
A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát és a 76. percben egy szöglet után az üresen érkező hazaiak csatára gólt rúgott. (3:1) Ezután nagy nyomás volt a BEAC-on, a Dinamon és a bírón is. Ebből a hármasból a bírót viselte meg legjobban a nyomás, hiszen 2 kezezést is elnézett a Dinamo kapuja előtt.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve. Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

Maradt a 3:1-es végeredmény. A Dinamo 3 helyzetét gólra tudta váltani, így rátapadt a BEAC II-re. Ha hozza a BEAC a következő 4 meccsét, akkor bajnok lehet. Ebből kiemelkedik a május 19-i Unione II elleni mérkőzés, ami konkrétan az azonos pontszámmal álló két éllovas sorsáról dönt majd.

Magyar Orvosválogatott – BEAC I-II. 6 – 4

Május 1-jén a BEAC az Orvos Labdarúgó Világbajnokságra készülő Magyar Orvosválogatottal játszott barátságos felkészülési mérkőzést a Ferencváros népligeti edzőközpontjában. Csapatunk vegyes felállásban érkezett az összecsapásra, és sok gólos, fordulatos mérkőzést vívott a jó erőkből álló orvosokkal.

BEAC gólszerzők: Szczerbinski, Magyar, Vajai, Sziráki L.

A fekete mezes Dinamo megfricskázta a listavezető BEAC II-t

 

#csakabeac