Le Rouge győzelem a ködös Albionban! – BEAC Foci
Bezár

Le Rouge győzelem a ködös Albionban!

A Le Rouge Lacoste LSE csapata nyerte meg a XIII. alkalommal megrendezésre kerülő ELTE Alumni Kupát.

Kellemes őszi fociidőben, ámde szakadó esőben várták a csapatok a 2022-es ELTE Alumni Kupát, amit minden bizonnyal utolsó alkalommal rendeztünk meg az év ezen szakaszában. A következő évtől tavasz végén-nyár elején várjuk majd a csapatok a Mérnök utcai Pluhár István Labdarúgópályára. A torna ismét a BEAC szervezésében és az ELTE Alumni központ támogatásával valósult meg. A nevezési díjakból összejött bevétel az ELTE Alumni Ösztöndíjának alapját gyarapította az idén.

A kupára 8 csapat gyűlt össze, és az ELTE összes karáról volt képviselve végzett játékos, ami számunkra egy kiemelten fontos tényező minden évben! Az A csoportban a címvédő Régi idők focija mellett a Le Rouge Lacoste LSE csapata, a PPK Old Boys és az Atombomba képviseltette magát. Káplárék be is kezdtek idén is, és felrobbantották az Atombombát egy 3-1-es első találkozón. A torna egyik meglepetése is itt történt hiszen a Rónaszéki vezette PPK egy bravúrdöntetlent szerzett a későbbi győztes Le Rouge ellen. A csoport második felében már az esélyesek akarata érvényesült, a Régi idők focija 7 ponttal masírozott a legjobb négy közé, mellé pedig az első két meccsén kétszer ikszelő LSE csatlakozott, a parádézó Gál-Dudlák duó vezetésével.

Képen a remeklő Dudlák – Gál duó Fotó: Simó Szabolcs – BEAC

A B jelű négyesben a tavalyi döntős Univerzum mellett a Vegyes Meglepetés, a Csütörtök és az Igénytelenek szerepelt, akik egy hosszabb kihagyás után álltak újra össze. A Vegyes Meglepetés a tavalyi évben parádézott és elődöntőben szerepelt, azoban az idei év nem az ő tornájuk volt ami már az első találkozón is látszott. Az Igénytelentek sötét lóként szorgalmasan gyűjtötték a pontokat, az Univerzum pedig hozta tavalyi formáját és szép játékkal magabiztosan lépte túl a csoportot.

Alsóházi rájátszásba a csoportok 3. és 4. helyezettjei kerültek, de pénteki tornán a Csütörtöknek nem volt ellenfele és Nyúl parádés játékával előbb a PPK Old Boyst majd pedig a Vegyes Meglepetést is kitömték. A tornára később érkező ex-PPKs Nyúl Krisztián játékára szükség lett volna az csoportmeccsek alatt is, hiszen mindössze 3 találkozón játszott a gólvágó, de 8x terhelte meg az ellenfelek hálóját. Talán a Csütörtök is máshogy szerepelt volna…ha Krisztián időben meg tud érkezni a kupára. A második helyen az alsóházra felpörgő Vegyes Meglepetés végzett, Kungli mesterien irányította a ki-ki meccseken a srácokat. Az alsóházi dobogó legalsó fokára pedig a PPK Old Boys ért oda, akik egy jó hangulatú meccsen múlták felül az Atombombát.

Hatalmas csatát hozott az Univerzum – Régi idők focija Fotó: Simó Szabolcs – BEAC

A felsőházban az elődöntők alatt történt meg a torna legnagyobb meglepetése, hiszen Posta remek játékával 2-1-re visszavágott a tavalyi vereségért az Univerzum a Régi időknek, akik nagy szomorúságukra a 3. helyért játszhattak csak az idei évben. A másik elődöntőn Gál remeklésének köszönhetően a bordó mezes Le Rouge 3-1-re múlta felül az erejével elkészülő Igényteleneket. A bronzmérkőzés gólgálát hozott, a Régi idők focija kirúgta az összes gólt magából, ami az elődöntőn bent maradt és meggyőző 4-0 fölőnnyel várhatta a díjátadót. A döntő igazán kiélezett meccset hozott, de a csapatokon már látszott a fáradtság, így a szurkolók mindössze 1 gólt láthattak a mérkőzésen. Dudlák Tamás lehúzta a rólót és ezt nem tudták Georgi Valérék feltörni, aminek köszönhetően a Le Rouge Lacoste LSE első alkalommal nyerhette meg az ELTE Alumni Kupát. A kék mezeseknek is kijár a dicséret, hiszen két év alatt kétszer jutottak a döntőbe!

Végeredmény:

  1. Le Rouge Lacoste LSE
  2. Univerzum
  3. Régi Idők Focija
  4. Igénytelenek
  5. Csütörtök
  6. Vegyes Meglepetés
  7. PPK Old Boys
  8. Atombomba

Legjobb játékos: Posta Attila (Univerzum)

Gólkirály: Nyúl Krisztián (Csütörtök)

Legjobb Kapus: Dudlák Tamás (Le Rouge Lacoste LSE)

A díjakat az ELTE Alumni Központ képviseletében Petz Denise Gerda adta át a díjazott csapatok számára

Csoportmérkőzések
1. pálya 2. pálya
A 19:00 Régi idők focija – Atombomba 3:1 19:00 Le Rouge Lacoste LSE – PPK Old Boys 1:1
B 19:25 Univerzum – Csütörtök 4:0 19:25 Vegyes Meglepetés – Igénytelenek 1:4
A 19:50 Atombomba – PPK Old Boys 3:2 19:50 Le Rouge Lacoste LSE – Régi idők focija 3:3
B 20:15 Univerzum – Vegyes Meglepetés 2:0 20:15 Igénytelenek – Csütörtök 4:1
A 20:40 Régi idők focija – PPK Old Boys 7:0 20:40 Atombomba – Le Rouge Lacoste LSE 0:3
B 21:05 Vegyes Meglepetés – Csütörtök 0:6 21:05 Igénytelenek – Univerzum 3:3
Alsóház
3. pálya 4. pálya
B 21:30 Atombomba – Vegyes Meglepetés 1:2 21:30 Csütörtök – PPK Old Boys 7:2
A 21:55 Csütörtök – Vegyes Meglepetés 5:7 21:55 Atombomba – PPK Old Boys 1:3
Felsőház
1. pálya 2. pálya
B 21:30 Régi idők focija – Univerzum 1:2 21:30 Igénytelenek – Le Rouge Lacoste LSE 1:3
A 21:55 Le Rouge Lacoste LSE – Univerzum 1:0 21:55 Igénytelenek – Régi idők focija 0:4