Ludovika – Csütörtök 2/1: kikapott a listavezető – BEAC Foci
Bezár

Ludovika – Csütörtök 2/1: kikapott a listavezető

Sok meglepetéssel szolgált az 5.forduló a Ludovika Csütörtök 2/1 ligában.

19:00 Retek FC (3.) – Építünk SE (8.)

Az élmezőnyben tanyázó Retek és a mezőny végéről felzárkózni kívánó Építünk SE találkozójával kezdődött a csütörtöki játéknap a Ludovika Campuson. Az első helyzet némi meglepetésre a vendégek előtt adódott, majd a hazaiak is felébredtek, és sorra dolgozták ki a ziccereket. Az első még kapufa lett, a másodiknál viszont már betaláltak egy szépen kipasszolt játék után az üres kapuba. A gólt gyorsan követte egy második, aztán a harmadik is. A vendégek kapusa mindezek mellett nagyokat védett, neki volt köszönhető, hogy nem csúnyább eredmény állt az eredményjelzőn. A labdabiztosság viszont nagy lendületet adott a szürke mezes hazaiaknak, akik egy parádés szabadrúgás kombináció, illetve egy körbejáratott labda után szép gólokat szereztek, 5 gólos előnnyel fordulhattak a második félidőre. Amelynek az elején szinte lemásolták az első góljukat, 2 az 1-ben kipasszolták, majd üres kapura bepasszolták a játékszert. Az Építünk SE sem maradt adós egy okos támadással, melynek végén a becsületgól is összejött a fehér felsős alakulatnak. A játék vége felé kettős kiállítást kapott a Retek, amely azt a ritkán látható jelenetet hozta össze, hogy a csapat kettő mezőnyjátékossal fejezte be a mérkőzést. Ám több gól nem született, a Retek FC 6:1 arányban behúzta a meccset, és csupán rosszabb gólkülönbségének köszönhetően áll a tabella második helyén.

19:45 Gang Békéscsaba (5.) – Sajtburger SV (2.)

Parázs hangulatot hozott ez a találkozó, hiszen a pályán is több ismerős feszült egymásnak, másrészt a békéscsabai csapat szép számú szurkolótábort vonultatott fel, akik hangosan bíztatták fiaikat. Ennek ellenére a Sajtburger csapata pörgött jobban az elején, egy megpattanó lövés és egy óriási szabadrúgás löket után 2:0 állt a kijelzőn. A vezetéshez nagyban hozzátett, hogy a vendég kék-fehérek kapusa hatalmasakat védett, ezzel tartva hátul is a jó formát. Az egyik pontos lövésnél ő is tehetetlen volt már, ám a szépítés után egyből visszaállt a 2 gólos különbség: egy nagyon erős lövéssel 3:1 állásnál fújták le az első félidőt. A második félidőben is meddő volt a békéscsabaiak mezőnyfölénye, míg a vendégek a gyors és pontos támadásaikkal könnyednek tűnő gólokkal zárták le a meccset. Egy okos támadást még góllal zárt le a végén a Gang Békéscsaba, de a meccset a Sajtburger SV nyerte meg 5:2 arányban, teljesen megérdemelten.

20:30 7UP (7.) – Beugró FC (6.)

A vendég csapat kezdte jobban a meccset, 2 gyors elfutás után is gólt szereztek. A hazaiak csapata próbált zárkózni, a legtöbb lövésük elkerülte a kaput, de egy pontos kapáslövés után visszajöttek a meccsbe. A vendégek ezután főleg a kemény védekezésre koncentráltak, és abból épitették fel a támadásaikat. Egy újabb védelmi megingás után már három volt a lőtt góljaiknak a száma. A hazaiak főleg a kapustól és a védelemtől magasan előreívelt labdákkal operáltak, ám az egy szem csatáruk nehezen birkózott meg hol kettő, hol három ráállított védővel. Egy gólt még sikerült szerezniük, de az egész csapatos letámadás és nyomás nem érett több góllá számukra, így a Beugró FC nyerte meg a középmezőny rangadóját 3:2 arányban.

21:15 Mérték FC (1.) – Fütyülős FC (4.)

A nap legjobban várt meccse volt a centerpálya záró találkozója, és még az előzetes elvárásokat is túlteljesítették a csapatok mind a színvonalban, mind pedig iramban. A sárga mezes Fütyülős szemet gyönyörködtető kispályás akciógólokat, és egy Szoboszlai Dominik rúgótechnikájára hajazó szabadrúgásgólt összehozva 3-0-s vezetés tudatában mehetett a félidőre. A második félidőben aztán még inkább felpörögtek az események: a fekete mezes Mérték egy szélről indított figurával visszajött a meccsbe. Ezután mind a két gárdának megvolt a lehetősége góljainak növelésére, de az egy az egy elleni ziccerekben mindkét oldalon földön túli bravúrokat mutattak be a kapusok. A sárga mezes vendégek még 3 az egy ellen is vihették, de kimaradt a ziccer, míg a túloldalon pontosabb volt az akció lezárása, így már csak egy volt közte. Gyorsan válaszolt azonban a Fütyülős, így ismét 2 gólosra váltott a különbség. Ettől a ponttól kezdve mind a két csapatnak 5 db faultja volt, így a korábbi taktikai szabálytalanságok után hímestojás-módba kapcsoltak a fiúk. A Fütyülős kapusa ismét parádés védést mutatott be egy ziccernél, majd támadójuk a kontrából egy gyönyörű befordulás után óriási gólt ragasztott a pókok közé a hosszú felsőbe! Egy apró szabálytalanságot összehozva büntetőhöz jutottak a hazaiak, de csúnyán fölé lőtték, a vendégek pedig, ha lehet, még az előző góljuknál is nagyobbat szereztek, majd a meccs utolsó támadásából is gólt rúgva állították be a végeredményt: 7:2, talán némi meglepetésre, de a Fütyülős FC gálamérközéssé alakította a rangadót. Nagyban köszönhető ez Szőts Gergely mesterhármasának, aki így már 7 góllal áll a góllövőlistán.

Összegzés

A tabellára pillantva azt láthatjuk, hogy 3 csapat is csupán egy vereséggel áll, hatalmas küzdelem várható a bajnoki címért. Az Építünk SE továbbra is pont nélkül áll, a héten a Beugró FC ellen javíthatnak. A Mérték FC csapatának szüksége van a győzelemre, ha nem akarnak lemaradni az élbolytól, a 6.játéknap rangadóját várhatóan ők szolgáltatják majd a Sajtburger SV ellen.
A góllövőlista élén ket békéscsabai fiatalember, Róza Attila és Tóth Gergely áll, egyaránt 9 góllal. Vajon a dobogó második helyezett Retek ellen is be tudnak találni? Csütörtökön kiderül! Várunk mindenkit a következő fordulóban, október 29-én!

Nagyistók Máté