Ludovika Liga 2022 tavasz – Rajt! – BEAC Foci
Bezár

Ludovika Liga 2022 tavasz – Rajt!

Elindult a Ludovika Liga 2022 tavaszi szezonja!

Elindult a Ludovika Liga, a Ludovika SE és a BEAC közös rendezésű bajnoksága! A bajnokságban 40 csapat 2 osztályban, felmenő rendszerben mérkőzik meg a bajnoki címekért. A Ludovika Ligáról páratlan fordulóként egy cikkel számolunk be a legnagyobb rajongóknak és a csapatoknak, amiben követni tudjátok az eredményeket és a bajnokság alakulását. A 12 csapatos bajnokságokban körmérkőzéses rendszerben, a 8-10 csapatos bajnokságokban pedig alapszakasz + rájátszás rendszerben dőlnek el a legfontosabb dolgok.

Keddi játéknap

Az 1. bajnokság igen erősre sikerült, a tavalyi helyezett csapatok mellett feljutóként a 7UP jó esélyekkel pályázik a legjobb pozíciókra, ezek mellett pedig 1 év kihagyás után tért vissza bajnokságunkba a Sötét Zala és a Kifli is.

Az első fordulóban a Kifli nagyon megküzdött ám végül 3 góllal verte a jó erőkből álló Kiábrándítókat. A Tintás és a feljutó Andorrai Pékek sima győzelmet aratott soros ellenfele felett, itt a nagyobb meglepetésnek az számított,hogy a Tiki Taka nem szorította meg a ‘pékek’-et. Az est rangadója a QPAC és a 7UP találkozója volt, a feljutó ‘üditőitalosok’ az örökös dobogós ellen ki-ki találkozót játszott, azonban döntött a nagyobb első osztályú rutin.

A másodosztályban a bajnokság tavalyi két meghatározó a Vastüdő és az Error 404 csapata győzelemmel kezdte a szezont, több gólos győzelmük teljesen megérdemelt volt. A téli bajnokságban menetelő KTK veresége az Elit Line ellen a meglepetés kategóriába tartozik, itt a totón sima egyest húztak volna a szakértők a meccs előtt. A Ludovika helyszínen újonc, ám a bajnokság oszlopos csapatai közé tartozó Kigyóvállúak és a Fasterz (Kvikerz) csapata szoros mérkőzést játszott egymással, ahol a kék-sárgák diadalmaskodtak. A nap utolsó találkozóján a rutinos Iron FC nagy arányú vereséget szenvedett a Shut the FA Cup ellen, akik újonc csapata a Ludovika Ligának, erre mi se számítottunk…!

Csütörtöki játéknap

Az 1-es bajnokság első fordulójában a Kvikerz nagy zakóval indította a szezont, a fiatal 2-3 évesekből álló FootPanda meglepte Pálmaiékat egy 5 gólos vereséggel. A Retek FC – Axiómák találkozó parázs meccset hozott, a mérkőzés előtt mi is igazi ikszes meccsre saccoltunk volna, de a Retek végül sikert aratott a narancs mezesek felett. A Sajtburger, az Iron FC testvércsapata javította a keddi csorbát, és szép győzelmet aratott a budakalásziak ellen, úgy gondoljuk ez a végén értékes 3 pont lehet! Az utolsó – BL időpontban tartott-  találkozónkon, az AC SV szoros meccsen győzte le az ÉsBarátait. Ha az és tudja ezt a formát az egész szezon alatt tartani, akár az érmes helyek egyikét is kisajátíthatják maguknak.

A másodosztály első fordulójában mindössze két mérkőzést rendeztek, de rögtön két szoros meccsel indult a liga. A Drink King 5-3 vereséget szenvedett a Magic Monkeytól, egy kiváló gólgazdag meccsen, a Svábokat pedig mindössze 1 góllal tudta a WC Firkászok megverni. Véleményünk szerint ez volt a forduló rangadója, annak ellenére is, hogy az Építünk SE – Lázadók mérkőzést a héten pótolják majd a csapatok.