MEFOB BAJNOK AZ ELTE!!! – BEAC Foci
Bezár

MEFOB BAJNOK AZ ELTE!!!

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 2017/2018-as szezonjának győztese az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest csapata.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a tavasz során női egyetemi csapatunk sikeresen vette az akadályokat és jutott be a MEFOB legjobb négy csapata közé. Ellenfelünk a negyeddöntőben az EKE-Eger csapata volt, akit két meccs alatt 12-3-al búcsúztattunk.

Az ELTE kerete a Final Fouron

A negyeddöntő után nagy tervekkel érkeztünk a május 31-június 1. közötti négyes döntőre, aminek megrendezését az NKE csapatával el is vállaltunk. Sajnos csapatunk egyik oszlopa Pinczi Anita nem tudott részt venni a Final Fouron, hiszen a Jet-Sol Liga döntője ütközött az egyetemi fináléval.

Kiss Patrícia kezdte meg a gólgyártást mindkét nap
Elődöntő

Az elődöntőben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapatával csaptunk össze. Az első félidő lassabb tapogatódzó játékkal indult, azonban a félidő közepén Kiss Pati egy kavarodás után helyezett a kapuba, ezzel megszerezve a vezetést számunkra. A félidő hajrájában érkezett az egyenlítés az NKE részéről, ám végül ELTE-s előnnyel vonulhattunk öltözőbe hiszen Rozmis Gabriella talált a játékrész végén az piros mezesek hálójába. A második játékrészt kiválóan kezdtük, Nagy Noémi hatalmas gólpasszt tálalt Rozmis elé, aki beforgatta védőjét és a hosszúba továbbította a játékszert. A félidő derekán a ‘közszolgálatisok’ kerültek főlénybe, amit egy hatalmas Szöllős gól tört meg, Szasza 12 méterről rúgta ki a bal felsőt, 4-1 ide! A fáradó piros mezesekkel szemben innentől kezdve fölényben játszottunk és előbb Gelb majd a hajrában Nagy is betalált ezzel kialakítva az 1-6-os végeredményt.

Nagy Noémi kiválóan játszott az elődöntőben egy gól és egy gólpassz fűződött a nevéhez
Döntő

A második találkozón, a MEFOB-ok örökös esélyesével a TE csapatával találkoztunk, akik az ELTE-SEK-et búcsúztatták egy hosszabbításos mérkőzésen az elődöntőben. A találkozón nem sokat tapogatódzott a két csapat, egyből egymásnak is estek, ahogy egy döntőn azt szokás. A meccset egyértelműen a TFSE kezdte jobban, a kék-fehér csapat agresszívan letámadott, ami megzavarta az ELTEseket, és a csapatuk védekezése nem akart összeállni. Az első 10 percben a TE-nek hat hatalmas lehetősége is adódott, ami rendre kimaradt, mivel az ELTE hálóőre Móczik önkívületi állapotban védett, és nem lehetett a döntőn kifogni rajta. A félidő második felére kiegyenlítettebb lett a találkozó, azonban a hajrá ismét a tesiseké volt, de helyzeteik kimaradtak.

Móczik a csapat vezére volt a négyes döntőben, a két meccs alatt kapott egy gól hűen árulkodik teljesítményéről

A második félidő eleje, ismét egy TE helyzettel kezdődött és egy Móczik bravúrral ért véget. De innentől kezdett a Futsal MEFOB Final Four házigazdája is magára találni, és egyre több nagy helyzetet alakítottak ki Gelbék. A második játékrész 6. percében Tagyi forintos labdáját Kiss Pati helyezte a bal alsóba, majd a 8. percben Nyéki egy labdaszerzés és egy szóló után Szöllős elé tálalt, aki a kapuba bombázott.

A lányok gólöröme Szöllős gólja után

A TE továbbra is nyomott, de bánatukra az összes helyzetük kihasználatlan maradt a hajráig, amikor 5-4 elleni játékra váltottak. A létszámelőnyben rejlő lehetőségeket nem sikerült kellően kiaknáznia a Testnevelési Egyetemnek, így a pontot az i-re az egész Final Fouron kiváló teljesítményt nyújtó Gelb Móni rakta fel, aki egy egész pályás labdaszerzés után ívelt az üresen tátongó kapuba.

Gelb Mónika az utolsó döntőbeli gólunk szerzője
A lányok történelmet írtak MEFOB győzelmükkel, hiszen ők lettek a szakosztály első felnőtt bajnokai!

Az összefoglalókban már többször említettük a hétvége alatt brillírozó Móczik Alexandra nevét, aki a négyes döntőben mutatott játékával elnyerte a Legjobb Kapusnak járó díjat!

Móczik Alexandra, Mersich Pétertől (MLSZ) vehette át a különdíjat
NKE – ELTE Budapest 1-6
G.sz.: Rozmis 2, Gelb, Nagy, Szöllős, Kiss

Kezdőcsapat: Móczik (k) – Baksai (c), Nagy, Szöllős, Rozmis

Cserék: Gelb, Kiss, Németh, Kocsis, Tomasovszky, Kövecses, Tagyi, Terjék (k)

ELTE Budapest – TE 3-0
G.sz.: Kiss, Gelb, Szöllős

Kezdőcsapat: Móczik (k) – Baksai (c), Nagy, Szöllős, Nyéki

Cserék: Gelb, Kiss, Németh, Rozmis, Tomasovszky, Kövecses, Tagyi, Terjék (k)

Sajben Marcell: A lányok kiválóan dolgoztak az egész egyetemi szezon alatt, és minden mérkőzésre úgy készültünk mint egy döntőre. A tavalyi döntős Eger kiütése után szerettük volna a Final Fourban is minél jobb eredményt elérni és rendező csapatként otthon tartani a kupát. A döntő első félideje egyértelműen a TE csapatáé volt, de hatalmasat küzdöttünk és a rossz védekezésünk és a hibáink ellenére is sikerült megőrizni a döntetlen. A második félidőre rendeztük a sorokat és véleményem szerint megérdemelten nyertük meg az idei kiírást. Örülök, hogy Baksai Éva csapatkapitányunk MEFOB arannyal tudja elbúcsúztatni egyetemi éveit, nagyon sokat tett a szakosztályért és ez véleményem szerint járt neki. Továbbá szeretném megköszönni Soltész Levi munkáját, aki hétről-hétre foglalkozik a csapat NB2-ben szereplő magjával, ez a siker természetesen az Ő munkájának elismerése is!

dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára és Lisztes Krisztián 49x válogatott labdarúgó adja át a MEFOB aranyérmeket a csapat számára

 

Köszönjük szépen az ELTE és a BEAC támogatását, akik mindent feltételt biztosítottak számunkra az eredmény elérése érdekében, bízunk benne hogy jövőre is legalább ilyen jó csapatot sikerül összehoznunk és az első arany után megtörténhet az első címvédés is!

A MEFOB győztes csapat névsora:

Móczik Alexandra ELTE PPK Sportszervező
Terjék Klaudia ELTE BTK Szlavisztika
Baksai Éva ELTE BTK Történelem-magyar tanári szak
Szöllős Alexandra BCE Gazdaság és menedzsment (vendégjátékos)
Nagy Noémi BCE Turizmus és vendéglátás (vendégjátékos)
Nyéki Eszter ELTE TTK Földtudomány
Kocsis Noémi ELTE PPK Sportszervező
Suhajda Kira ELTE TTK Földrajz
Kiss Patrícia ELTE PPK Rekreációszervezés
Németh Petra Anna ELTE TÓK Testnevelés tanító
Pinczi Anita ELTE PPK Pszichológia
Gelb Mónika ELTE PPK Sportszervező
Kövecses Gréta ELTE PPK Sportszervező
Tagyi Vivien ELTE PPK Rekreációszervezés
Tomasovszky Anna ELTE BTK Történelem
Rozmis Gabriella ELTE PPK Pedagógia
Lóczi Dorottya ELTE TÓK Német nemzetiségi tanító

A rendezvényről készült képeket itt és itt tudjátok megtekinteni. Köszönjük a kiváló fotókat az Elteonline csapatának!

#hajraelte #csakabeac