MEFOB Final 4 – Ismét a Ludovikán – BEAC Foci
Bezár

MEFOB Final 4 – Ismét a Ludovikán

1 év szünet után ismét MEFOB Final 4

Egy hosszú idény és egy felforgatott selejtezőszakasz után a férfi és a női mezőny is kialakult egy héttel a Final Four előtt. A korábbiaktól eltérően június második hetében kerül megrendezésre a négyesdöntő, de nagy örömünkre oltási igazolvánnyal, maszkhasználattal már a szurkolók is látogathatják majd a találkozókat.

Az egyetemi sport prominens személyiségei ismét a rendezvény mellé álltak és a megnyitón továbbá a díjátadón megtisztelik majd jelenlétükkel rendezvényünket.

Fővédnökök:
Prof. Dr. Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke
Prof. Dr. Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora
Prof. Dr. Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora

Versenybizottság:
Árendás Tamás, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség futsal referense
Mersich Péter, MLSZ futsal szakágvezető, versenyigazgatóság
Nagy Gergely Gyula, az NKE sportiroda vezetője

Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnoka – Budapest, 1083. Ludovika tér 2.

A női és a férfi csapatok esetében nyilvános sorsoláson dől el az elődöntő párosítása, ahonnan a két győztes a döntőben, a két vesztes pedig a bronzmeccsen mérheti össze erejét. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2 x 5 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbítás után is döntetlen az eredmény, akkor a továbbjutás a büntető pontról végzett rúgásokkal dől el a Futsal Játékszabályainak rendelkezései szerint.

Nők

A nőknél a TE és az ELTE ellenfél híján egyenes ágon jutott be a legjobb 4 csapat közé, az EKE és a PTE pedig negyeddöntőkön harcolta ki a részvételt. Nagy hiányzó a korábbi évekhez képest a DE és az ELTE – SEK csapata akik idén lemaradtak a versenyről.

Kíváncsian várjuk ki tudja letaszítani a bombaerős TE csapatát a trónról. Itt megtekinthetitek a korábbi év összefoglalóját a négyesdöntő találkozóiról.

Férfiak

A negyeddöntőkben a Miskolci Egyetem a TF-fel találkozott és ha a TF-nél több hiányzó is volt, Czékus Sándor fiai meggyőző játékkal, kettős győzelemmel jutottak a döntőbe. Az ELTE – SEK a papíron leggyengébbként sorolt Pannon Egyetemmel csapott össze. A bajnoki címért küzdő, Haladás futsalosokra épülő szombathelyi csapat szintén kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé. A Corvinus – SZE Győr mérkőzést dupla találkozóval döntöttél el, ahonnan a BCE jutott története során először a Final Fourba. A DE – ELTE első találkozó nagyon színvonalasra sikeredett hiszen a DE csapatát 3 válogatott kerettag mellett több helyi futsalos is erősített azonban csak 2-1-re tudták megverni az NBII-es ELTE-re épülő csapatot. A visszavágón az ELTE könnyed győzelmet aratott, mivel a DE másnap bronzmeccset játszott az NB1-ben és csak tartalékos csapattal tudott kiállni a budapesti találkozón.

Nagy csata várható az első helyért ahol a címvédő az ELTE Budapest csapata lesz. Itt megtekinthetitek a korábbi év összefoglalóját a négyesdöntő találkozóiról.

 

Köszönjük a MEFS-nek, az NKE-nek, a BLSZ-nek és a BEAC-nak a támogatást, nélkülük ez a rendezvény nem tudott volna megvalósulni!

Holnap találkozunk a Ludovikán!